- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Стефан Тафров: Постепенно се отърсваме от комплексите си
През цялото време се опитвам да ти обясня, че България не е само София
Северозападна България може да има много разнообразни работни позиции, но въпроса е дали заплатите там отговарят на нуждите на едно домакинство
Тук изобщо не стaва дума за мен и за теб, а като цяло. Ако всеки тръгне към София нали се сещаш какво ще стане и там...... и как подяволите да работиш ефективно с тия нижави заплати и отношението на начaлниците към теб, просто няма откъде да ти дойде стимула !
Много добре знаеш, че нито България, нито в частност София имат потенциала да направят тези неща дето говориш. Ние се чудим откъде да урежем бюджета та парите да стигнат за пенсии и да си платим дълговете, които сме натрупали, а ти говориш да се наливат пари и тн. тия пари няма да паднат от небето. И за какви милиони софиянци ми говориш ? Колко милиона е София ? А колко от тях са трудоспособни ? А колко от тях работят ? А колко от тях са в сивия сектор ? И какво остава пак нищо....
В Бълагрия има достатъчно кадърни и изучени хора или поне имаше... Ама явно на хората им писна да седят и да чакат нещо в тази държава да се промени и много от тях си хванаха чантичката и забегната към чужбина.
Не мислиш ли, че държавата трябва да направи нещо тези хора да не бягат от нея ? Не трябва ли държавата да се погрижи да има добри заплати за тези кадърни и знаещи хора ? По какъв начин един човек с добро образование може да бъде стимулиран да остане в България ?
И защо да не се скатаваш и да си бъркаш в носа като знаеш, че накрая на месеца шефа пак ще измисли нещо да ти резне от и без туй мизерната заплата. Като виждаш, че в тая държава просперират само гъзолизците и хората с връзки..... естествено е да се скатаваш като знаеш, че нито
ще ти вдигнат заплатата,нито ще те похвалят и нито ще се развиеш във въпростното поприще, защото видиш ли тия места се пазят за гъзолизците и хората с позиции.
Не ме разбирай погрешно, говоря като цяло.
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...