Здравей! И аз снимам бая в последните ~2 години. Като за начало бих искал да поясня, че професионалните фотоапарати струват поне 5 бона (само тялото). Затова има и потребителски клас огледално-рефлексни фотоапарати, струващи по ~1000 лв най-евтините. Аз си купих един преди половин година. Но техниката не е най-важното - от най-голямо значение е кой снима. Така че се захващай да четеш Аз съм придобил всичките си знания и умения от интернет (има немалко сайтове с уроци). Преди да си купя сегашния апарат, се бях зарибил да снимам с телефона си, ето тук можеш да видиш няколко от най-добрите ми снимки с него А тук съм подбрал по-добрите си, направени с фотоапарата ми.
Съветът ми е след като научиш основните неща във фотографията и си сигурна, че ще развиваш хобито си, да си купиш една SLR система (ако го позволява бюджета). Напоследък виждам много хора, които не разбират много от фотография, но са си купили огледално-рефлексни фотоапарати, смятайки, че те са професионални и че с тях ще правят ултра-хипер-мега яките снимки Не си струва да се снима с такъв фотоапарат на автоматичен режим
Успех!
Последно редактирано от Йоан : 01-24-2012 на 19:45