Здравейте!
Знам, че отдавна не писано в темата, но в момента се интересувам живо от това и имам няколко въпроса на тази тематика.
Сега ще бъда 12 клас и съм се насочил към Дания. Харесал съм си разни специалности из по-големите градове - Копенхаген, Орхус, Олборг, главно с компютърни науки или нещо от сходна сфера. Тойфела ще си го вземам сега през септември и мисля да позлвам Интеграл, че както съм неориентиран и заблуден като нищо да объркам нещо...
Някой може ли да сподели как вървят нещата из Дания? Още ли можеш да тикаш месеца с около хиледарка? За колко горе-долу може да си намериш работа(разбирам, че е въпрос и на късмет, упоритост и възможности, но ако може да сподели конкретно за него)? Наистина ли трудно се приспособяваш към времето? Разбирам, че е доста мрачно и неприветливо дълго време във година и уж нямам кой знае какви проблеми с това, но...
Ако имате някакви съвети(било то положителни или отрицателни), моля споделете и съжалявам за многото въпроси, но уж съм я избрал като дестинация, пък не съм много добре запознат и не мога да намеря прясна информация за цялостното развитие там... Едва ли е толкова розово колкото е в брошурите на унивеситетите - отиваш, дават ти общежитие или си наемаш апартамент, учиш и всичко върви лесно, изниква работа, бачкаш си и току-виж вече си завършил и направо всичко е розово... Бях чул, че особено в Орхус част от общежитията са под всякаква критика и има голяма вероятност особено нас и студенти от държави съседки да настаняват в квартали пълни с турци и араби. Вярно ли е?
Благодаря предварително!
Последно редактирано от mimoslav4eto : 08-18-2012 на 22:53