.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Red face Отглеждане на Морско свинче.. :)

Имам си морско свинче от скоро, но не съм запозната още как да го гледам добре.. чета по сайтовете, но искам да чуя и вашето мнение. Ако имате свинче споделете:
    1. С какво го храните?
    2. Колко често го храните? (това ме интересува най-вече)
    3. Пускате ли го да се разхожда из апартамента?
    4. Ходили ли сте на ветеринар да му бият някакви инжекции?
    5. И какви храни не трябва да се дават, за да не му стане нещо.. има ли вредни зеленчуци?
    Много ще съм благодарна ако ми помогнете {{}}

Супер фен Аватара на HolyShit
    Цитирай Първоначално написано от miminka992 Виж мнението
    Имам си морско свинче от скоро, но не съм запозната още как да го гледам добре.. чета по сайтовете, но искам да чуя и вашето мнение. Ако имате свинче споделете:
    1. С какво го храните?

5. И какви храни не трябва да се дават, за да не му стане нещо.. има ли вредни зеленчуци?

1- Мойто ядеше само прясна трева,както и плодове-зеленчуци+обелките.Вода не искаше да пие,сухите храни продавани в зоо магазините не ги ядеше.
    2-Хранех го когато се сетя,не само аз разбира се..Така че да речем..Винаги е имало храна,то в последствие разбрах,че това е грешно.Най-добре е да го храниш добре и единствено само вечер.
    3-Да
    4-Не
    5-Не съм запознат,но с това проблем е нямало.

Повече от фен
    Мила, доста теми пусна за морските свинчета. На няколко пъти ти казах, че има едни мънички книжки, продават се в зоомагазините на цена 1-2, които са наръчници за отглеждане на свинче. Вместо да се чудиш кое и как, купи си една и всичко ще е Ок.
    Моето свинче ядеше и суха храна и всеки ден ябълка или зеле. Много обичаше, давахме му малко, защото все пак ядеше и суха храна. Зимата спеше доста и ядеше по-малко. На ветеринар сме го водили веднъж в началото. Пускахме го да се разхожда, но само в присъствие на поне 1 човек. Има ел. контакти, кабели и т.н., които са опасни за него. Хранихме го поне по 2-3 пъти на ден, но постоянно има поне малко суха храна, никога не сме го оставяли без никаква. То си я яде когато си иска, когато огладнее.

Повече от фен
    Кажи какво прави свинката, де?! Ти с какво и кога я храниш? С водата какво стана? Нали не можеше да пие? Пускаш ли я да си ходи насам-натам.?

Храня я със сухи храни (прояде ги най-после ) и ѝ слагам в купичката.. тя когато е гладна си хапва.. има си и сено..давам ѝ краставички, моркови и ябълки.. Водата НИКОГА не я е пила .. ;( И да.. разкарвам я .. направила съм и цяло игрище и е много доволна

Супер фен Аватара на Sarafina
    Град
    Пловдив
    Поилка задължително да има с прясна вода. Вашите не знам защо не пият, моето - много често. И постоянно сено и гранули.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Sarafina Виж мнението
    Поилка задължително да има с прясна вода. Вашите не знам защо не пият, моето - много често. И постоянно сено и гранули.
    И моето пиеше вода, особено лятото.

Супер фен Аватара на slavito007
    Град
    Sin City
    Не й давай краставици, освен ако не са домашни. Което средата на януари ме съмнява. Трябва да има постоянен достъп до вода, за да пие, когато е жадно животинчето.
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Известно ли ти е с какво се пълни пениса като се втвърдява ?
    Сигурно с ракия.
    Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised

Мега фен Аватара на SurfSky
    Нашето морско свинче се храни с храна за гризачи,препоръчвам ти да му сложиш и някаква пръчка,или някакво там да гризе да си остри зъбите.Също така му даваме и плодове и зеленчуци,вчера беше много доволно на едно малко парченце карамел.Давали сме му и хляб.Веднъж дневно му даваме храна.Мишките изяждат част от тях,а другата си я крият(за черни дни ) Пускаме го из къщи,слагаме го в една специални топка(има дупка и после се затваря),и мишката се разхожда където иска
    Ваксини не,вредни храни...?Нашата мишка е опитвала от всички,и още си е живичко :P

Морското свинче обича моркови, зеле, трева (определена), краставици, всички плодове и зеленчуци. (ПОЧТИ)
    2. Колко често го храните? Попринцип трябва да се храни за закуска , обяд и вечеря. НО те обичат повече да си похапват и нищо няма да му стане ако винаги има храна в паничката обичат да си похапват достаа но внимавай да не преяжда
    3. Пускате ли го да се разхожда из апартамента? ДА трявба да се разхожда ПОНЕ 2 пъти на ден. Обичат да тичат и да си играят, да се крият и т.н. ..
    4. Ходили ли сте на ветеринар да му бият някакви инжекции? Да, защото имаше киста и горкото му правиха операция .. поопринцип трябва да се води на половин година или като се разболее..
    5. И какви храни не трябва да се дават, за да не му стане нещо.. има ли вредни зеленчуци? ДА ИМА .. не му давай обелки от КАРТОФИ !!! едното ми морско свинче така умря. НЕ МУ давай да яде грозде ще се задави .. като му даваш да яде ябълка махай семките...
    Надявам се да съм била полезна с нещо !! ) успех морските свинчета са едни от най-чистите животни
    Когато си мил с хората те ти се качват на главата !!!!

Свинката си има постоянен достъп до вода.. благодаря на всички за съветите и отговорите :*:* Аа за краставичките да кажа.. купени са от магазина но ги беля много хубаво и ги изплаквам обилно.. Аха и да питам като отварям хладилник, шкаф или каквото и да е било само нещо да издаде звук от кухнята и веднага се катери по клетката и издава един такъв... странен звук. Това значи ли че е гладна? И като я галя също го прави този звук, но някак си по-тихо.. ;s

ами пробвай да и дадеш храна, ако не я иска, значи е от нещо друго, може това да е един вид мъркане...?

Мега фен Аватара на SurfSky
    Свинката си има постоянен достъп до вода.. благодаря на всички за съветите и отговорите :*:* Аа за краставичките да кажа.. купени са от магазина но ги беля много хубаво и ги изплаквам обилно.. Аха и да питам като отварям хладилник, шкаф или каквото и да е било само нещо да издаде звук от кухнята и веднага се катери по клетката и издава един такъв... странен звук. Това значи ли че е гладна? И като я галя също го прави този звук, но някак си по-тихо.. ;s
    Ако й даваш краставици,им бели кората...

Повече от фен Аватара на smile12345
    Град
    sofia
    1. С какво го храните?
    1. с храна за морски свинчета,хамстери и зеленчуци..
    2. амии слагаш му основно храната за свинчета в клетката,аквариума иначе като се сетиш му давай някакви зеленчуци,ако му харесват де..
    3. емии да..ама един път се завря под дивана и седя 2 дена от тогава ходя след него,когато го пускам..
    4.на ветеринар-да,но само за да ми кажат дали е мъжко или женско,инжекции не са му били..
    5.не няма вредни зеленчуци,не му давай хляб само..

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    1. С какво го храните?
    1. Всяка сутрин и вечер му се слага сено (родопско или ливадно), сменя му се водата в поилката и му сипваш в купичката от храната на гранули. Препоръчвам ти да е от менютата с повече семки.
    2. Както казах сутрин и вечер му слагаш. Винаги трябва да си има храна. То си яде по всяко време на денонощието. Няма определени часове.
    3. Пускам го на един диван, покрит и обезопасен. Имат крехки кости, така че гледай да не падне от много високо. В първата една година гризе всичко наред. После не го прави. Поне така беше при моето.
    4. На прасетата нищо не им се бие!
    5. Можеш да му даваш магданоз или копър, но много добре да се измити. Морковът трябва да е белен, заради нитратите. Като цяло по-рядко да се дават такива екстри заради нитратите. Също така го дръж далеч от течения.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си