Мисля,че желанието ти е голямо и можеш да се справиш с отговорността,колкото до парите,които ще дадеш за ваксини,паспорт това са еднократни разходи,смисъл има и ваксини,които се бият след това ...за паспорта + чип ще ти отидат около 100лв. за ваксинации докато е малко кучето м/у 150-250(зависи какви ваксини ще се бият) за храна около макс 100-150 лв на месец...другите разходи -играчки,малки лакомства...еми самото куче излиза скъпо,а не разходите според мен...като голдън ретрийвърът ти е любимо куче не се колебай,защото са идеални за неопитни стопани,но много се скубят и трябва хубаво разрясване 1 седмично поне!..щом имаш желание не виждам защо не ти разрешава майка ти...може би не си достатъчно убедителна опитай се да и обясниш,че си готова за куче покажи и го по някакъв начин...може да я помолиш да се присъедините към програмата за кучета водачи и да осиновите куче за 1 година,за да и докажеш,че наистина това искаш...не знам за друго просто говори с нея и я попитай сериозно каква е причината да не ти дава..замисли се дали наистина ще можеш да се грижиш за кучето,кога ще го разхождаш ...може да си направиш график и да покажеш на майка си,че ще имаш време и желание,за да се грижиш за животното ! [= Успех!!