Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
Щом го искаш, пожелавам ти го аз предпочитам спокойствие, отколкото постоянно да се притеснявам как ще издържам жена и деца... и хич не ми пука за семейните традиции, продължаване на род и прочие, трябва да съм си най-добре аз
Наско, виж сега, значи според мен ти си човек, който е наплашен от живота, страх те е, че няма да се справиш, затова предпочиташ да не се захващаш. И мен ме е страх от същото, но когато ти дойде до дупето, щеш не щеш ще се справиш! Като знаеш, че от теб зависят 1 или 2 малки ангелчета. А когато човек стане родител, тогава спира да мисли за себе си, а само за децата си. Идеята на брака според мен е да се създаде поколение. Брак или съжителство без поколение според мен няма кой знае какъв смисъл. За някои хора това може да не е така, разбира се, може и да греша.

А аз изобщо не се влияя от идеята за продължението за рода, за традиции и други селски истории. Но просто го искам Наско, вътрешно го искам. Чувствам го че го искам. Сякаш някой ме е поставил отгоре като шахматна фигура на този път и искам точно това - мое семейство! И искам жена ми да не се чувства задължена да поема финансовата грижа за семейството. Искам да е спокойна и щастлива тя, за да съм спокоен и щастлив аз. А ако има желание, нека го прави, но в никакъв случай няма да търпя да се прибирам от работа и да я заварвам скапана от умора. Може да звуча като старомоден бабаит, но искам когато се прибера жена ми да е приготвила вече трапезата и с децата да сядаме да ядем всички заедно, барбар с домашните любимци.