.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Angry Грешка на езика или...?

Здравейте

Искам да споделя с вас следната ситуация и ако има желаещи да изразят мнение.

С приятеля ми ходим от 9 месеца и всичко върви като по вода. Обичам и се чуствам обичана! Няма да навлизам в подробности от връзката ни, само исках да поясня, че нещата си вървят добре. Вчера се видяхме и отидохме на кафе само двамата. Изведнъж се появи една негова колежка - Ирена и ни заговори. Тя му обясняваше разни неща от работата, а аз си пиех кафето и слушах какво си говорят. След 15-20 мин ОТEКЧИТЕЛЕН разговор за мен, той се сеща да ни запознае, защото аз с Ирена не се познавах лично. И точно тук идва момента, в който аз бях готова да обърна масата и да го зарежа! Погледна към мен и вика "Ирена, това е Ивета, запознайте се"! Името "Ивета", с което той ме нарече е доста различно от моето име, Ралица! Много различно даже! Ивета е негова бивша приятелка, с която са ходили за много кратко време, преди 2 години. А Ирена (колежката му) я познава и се усети какво стана и така ме изгледа, че ми идеше да потъна от срам на масата!!! А той явно се усети и вика "А, аз май нещо се обърках с имената"...!!!! Толкова тъпо ми стана, толкова неловко, че си нямате и на идея! Сякаш ме поляха със студена вода ей така изведнъж без да очаквам! Както и да е, нищо не казах пред колежката му, която не се сещаше да си тръгне, за да си излея аз емоциите върху него и още повече се дразних! Накрая тая си тръгна и аз веднага станах да си ходим. Щях да си тръгна с такси, но той не ме остави да се пребирам сама и ме закара в къщи. В колата аз мълчах през повечето време, а той само повтаряше "Нали ти се извиних, какво повече да направя!" и почна да ми повишава тон и да се оправдава. Точно на това се дразня, че хем виновен, хем пак стоеше и се държеше все едно аз съм направила целият скандал без причина!
    Днес цял ден не сме си говорили, нито е имало опити да се свърже с мен. А по принцип като се скараме, звънни, voice мейлс оставя, смс-си, днес- НЕ! А утре е Нова Година, бяхме се разбрали да ходим в неговите приятели. Нямам думи просто! Какво бихте ме посъветвали да направя?

Супер фен Аватара на LeprikonA
    много хубаво име имаш да знаеш, като моето точно.
    и разбирам, че си се почувствала изключително тъпо, че е изпозлвал точно името на на бившата му, но пък като се позамислиш "ивета" и "ирена"(това второто ми е странно) са гооооре-долу близки, тъй че може и за това да е било. предполагам е била грешка на езика, много тъпа грешка де, но все пак на всеки (кажи речи) може да се случи. моят съвсет е да не му вдигаш скандали и тъй нататък заради това, защото не е чааак кой знае какво. така го виждам аз поне де. потърси го, не го прави на проблем и не си разваляй настроението за утре, заради едната грешка.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Мега фен Аватара на TheBeliever
    След 9 безоблачни месеца да ти сбърка името с това на бившата. Горкия човечец. Аз бих му направила живота черен поне за няколко дни.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Реално погледнато какво искаш от него? Да върне времето назад? Няма начин. Извинил и се и ако се замислиш, няма какво повече да направи. Не можеш д аспечелиш нищо от ситуацията - ако продължаваш да се сърдиш само разваляш нещата. Аз например се дразня, когато съм изказал искрени извинения, а отсреща пренебрежение.

И аз нямаше да ти се обадя.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    УУу, кофти тръпка. Реално наистина нито ти, нито той има какво да направи, тъй че не му се сърди за момента. Особено, ако мислиш, че те обича, държи на теб и всичко ви е хубаво иначе. Може да е била невинна грешка.

Все пак разбирам защо си се почувствала гадно.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Супер фен Аватара на shmatarok
    Най-добре оставете това в миналото, обади му се ти. Случва се човек да сбърка, да, и аз бих побесняла на твое място, но пък постави се в неговата ситуация, сигурна съм, че и на него никак не му е весело от тази глупост. Оправете си отношенията и недейте да се карате заради нещо такова, случват се и подобни изцепки.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Кофти наистина, но Ивета и Ирена са доста близки имена. Навярно затова той така нелепо е объркал имената ви. Не мисля, че трябва да се панираш чак толкова много, но все пак се съберете утре, а до няколко дни вече ще сте го забравили.

Супер фен Аватара на Luidgie
    Град
    На този глупав свят, заспал.
    Е кофти тръпка, ама преглътни го. Просто се е замислил нещо или еба ли го. Тъпа причина за караници. Колкото и неприятно да ти е било причината е тъпа за караница.
    "Слънце грее, птички пеят
    Пръски мозък се сивеят
    В полето сред житата някому стърчат краката
    Спи детенце, спи си сладко
    взрив побърка твоя татко... "

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Не си разваляйте празника заради това.Наистина много е тъпо,но какво можеш да направиш...
    Шофирай разумно - стигни жив!

Супер фен Аватара на balu4ka
    Град
    V.T
    Абе ,голяма разлика си има от името Ралица,до името Ивета... >.<"
    Но ,ето нова година идва..нещата ще се забравят.Опитай се да поговорите,потърси го ти ...ако трябва.
    Защото когато затворя очи, виждам само теб...

http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Аз не бих го потърсила на твое място и бих си направила уговорка с други хора на Нова Година, пък ако ще и след това да се разделим.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

anonymous708973
    Guest
    Прости му, обаче го сложи на изпитателен срок няколко дни - нищо кой знае какво, просто се заглеждай в малките жестове, действия, думи... Направи си сметката.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Не влошавай нещата. На всеки човек може да му се случи да сбърка.
    Пък и плюс това още в самото начало каза , че обичаш и се чувстваш обичана. Тогава ? Престани да му се сърдиш , обади му се ти , поговори с него - обясни му защо си се държала така , макар че знам, че чувството е наистина гадно.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мега фен Аватара на Chacho
    Грешка на езика е няколко сантиметра по-надолу.

Случва се човек да обърка имена. Вместо да се сърдите един на друг, можехте добър майтап да си извадите от случката. Вие си знаете..
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от Luidgie Виж мнението
    Е кофти тръпка, ама преглътни го. Просто се е замислил нещо или еба ли го. Тъпа причина за караници. Колкото и неприятно да ти е било причината е тъпа за караница.
    Съгласна съм. На всеки може да се случи да сбърка. Щом казваш ,че се чувстваш обичана ,значи все пак ти е показал ясно чувствата си. Едно име не е голямата работа. (:
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Супер фен
    Хахахаха. Доволно се посмях докато четох темата

Супер фен Аватара на ADMIRALKA14
    Град
    На границата между реалността и непостижимото!
    Тъпотия..Човека се е унесъл за момент и се е объркал. При положение, че ти се е извинил какво повече искаш? Има ли смисъл да търсиш под вола теле!?
    "As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Ако някой ми беше казал, че жена ми и любовницата ще се засекат в тийнпроблем, щях да загина от смях. Сега малко се понааках ;(

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    По-лошият вариант е докато свършва да й извика името в ухото ти.
    Temet Nosce

벨야카

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Изключително тъпа грешка. А още по-тъпото според мен е, че той въпреки, че знае, че е виновен след това инатливо си мълчи и се прави на интересен. Аз не бих му се обадила първа в никакъв случай. Ама аз съм си малко проклета, тъй че не знам дали това е най-добрия съвет...
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си