честно казано нямам определен вид марка козметика,която ползвам.. т.е. не е една,ами няколко.. за косата гледам отзад какво пише и то повечето ми съобразяване е да е без парабени.. за лицето бялата козметика също,а и г/д. знам какво ми действа добре от пробване на продукти,а декоративната.. или с мнения от форуми, или с пробване на тестери (за фтд.) и така.. за ръцете (лакове и т.н.) не се съобразявам много,но и гледам да не си купувам лакчета от по 1 лв , за тялото - най-често използвам утайка от кафе на което няма какво да му мисля,а душ гелове и т.н. майка ми купува,а ако си купя аз го избирам според трайността на миризмата (много обичам след това пак да има миризма) разни лосиони също ги избирам така че да ми миришат хубаво - не знам,но това ми е нещо като навик като си купя лосион го пробвам първо на ръката от вътрешната страна,за да не взема да се обрина от някой (може да ви се стори смешно,но така избирам кое мога да ползвам спокойно и дали ми се отразява добре) .. ами това е общо взето..