- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Няква мания?!
е пробвай първо с подхват - за бицепс
Ако не успееш пробвай неутрални набирания на нисък лост
оБаче първо те съветвам да вдигаш и тренираш с някакви гири , научи се на лицеви опори
И помни ,че всички са почнали от нулата
Все някога се почва , нали? Да не се притесняваш от другите
Не е нужно цялден да се пъниш на лостовете ,ако искаш да се научиш
Днеска отиваш набираш се 1 път
Утре пробваш 2 пъти и така г
По късно вече ще си правиш серии
И като видиш ,че някой прави чисто силово - не си мисли ,че изверг или прочие някакъв много силен, защото не е така
За 1 година се научава ...
Подхванах аз да си работя с разни мижави гирички вкъщи и наистина трябва да се науча на тези лицеви опори, че иначе не вървят нещата така, както ги искам.![]()
Аз когато почнах набиранията, бая сила ми се насъбра в ръцете, но все пак и за набирания си трябва някаква физическа подготовка, за нас може да са лесни, но за нетрениран човек са доста трудни, и аз мога да предложа упражнения у дома, с гири и лицеви опори, но естествено най-добър вариант е директно на лоста...
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Ау, как ме нарече "нетрениран човек", бзк, та не е като да се занимавам със спорт от сега, обаче определено ръцете са ми слаби ( сила ), то хубаво аз осем години художествена гимнастика, но в ръцете съм.. пълна развалинаЩе оправим, "всичко с времето си".
е може да си тренирала преди друго, говорех попринцип за нетренирани хора, и аз имах 1 година стаж с леки гири у дома, както теб и пак не можех набирания, правих 1 с отскок и второто не цяло, така започнах, след 1 месец можех 10, не са били перфектни, но ги правих, всичко си е до желание според мен, има ли желание, какъвто и да си, с каквото и да разполагаш, пак може да стане спортист от тебе...![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Според мен просто всичко живо се стече към фитнесите, след това отново се усетиха, че има лостове. Иначе по лостове и успоредки хората ходят открай време. Като добавим това, че е безплатно, че номерата от гимнастиката са атрактивни за гледане и че си мислят, че е по-естествено да се тренира навън, стрийта лесно добива почитатели.
Като тренираш кикбокс и ти се дотренира, винаги мовеж да правиш някакви тренировки, които няма да те претоварят. Примерно:
Разгрявка - 15 минути
Разтягане - час и половина
Техника - 30-45 минути
Спаринг / бокс със сянка - 20-30 минути
Разпускане в края - 10 минути
Силови упражнения (фитнес) - час
Бягане - 30-45 минути
Тренировка за рефлекси - 10-40 минути
Сумарно: 4ч25мин - 5ч35мин
Както виждаш, ако се навиеш да тренираш разнообразно, можеш да си запълниш целия ден и накрая ще си изцедена. Претренирането идва от силовите упражнения и тренирането на мускулите по време на останалите видове тренировки, но второто е пренебрежително малко в сравнение с първото. Тренировките за аеробна издръжливост, рефлекси, гъвкавост няма да те накарат да претренираш и винаги можеш да ги добавиш (стига да не тичаш прекалено много и да претовариш краката).
Айде, успех!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Чачо каква тренировка 5 часа бе човек ;х това може да се прави максимум 2 пъти в седмицата..
sapphire5![]()
Затова съществуват двуразовите и триразовите тренировки, аз просто смятам нещата сумарно. Мисълта ми е, че ако тренираш бойни изкуства и не те свърта на едно място след тренировка, винаги можеш да си добавиш нещо вкъщи. Ако правиш анаеробна (фитнес) тренировка, тогава е нормално да е до час и половина примерно, но в БИ фитнесът е само част от цялото.
Обикновено човек няма по 4-5 свободни часа за тренировки на ден, затова един ден се тренира за едни неща, другия - за други. За един боец е много грешно да набляга само на един вид тренировки, а всичките са достатъчно времеотнемащи.
Преди време, когато тренирах, съвсем спокойно можех да вляза във фитнес залата, да тренирам 1ч30мин, след това да разтягам вкъщи 1 час и вечерта да си направя един 40минутен джогинг.
ПС: RainBerry, ако си сериозна в кикбокса, време е да започнеш тренировките за сила и експлозивност. Нивото на трениращите гради репутацията на спорта и физическата ти подготовка трябва да отговаря на стажа ти, от уважение към самият спорт, към залата/доджото, към треньора, към останалите трениращи и към самата теб. Не можеш да кажеш, че си боец, а да не можеш да пренесеш една маса в другата стая или да не можеш да се набереш поне няколко пъти. Работи в тази насока. Набиранията под наклон на нисък лост могат да ти помогнат в това начинание.
Последно редактирано от Chacho : 01-05-2012 на 10:21
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
хоризонтални набирания имаше доколкото си спомням.. те са доста по лесни, може и с тях да се започне
sapphire5![]()
Да де, тях имах в предвид. Ма понеже хоризонтални викат и на тези, при които заставаш в хоризонтално положение на висок лост, които са доста по-трудни и от обикновените. Абе да легне под масата, да се хване за ръба и да се набира.
само да е здрава масата
RainBerry е момче Чачо
или аз се бъркам? ; )
xDDDD случва се
sapphire5![]()
loveca777, женско съм!
Chacho, мерси за всичко изписано. Гледам да разнообразявам, но до колко ми се получава не знам. Тая година ( 2012 ) започнах с двуразовите тренировки, като общо ми се получава около 5 часа тренировка. Като цяло всичко, което си казал е включено, заедно с фитнеса, опитвам се да го издокарам да някъде. А иначе някакви препоръки за тренировка за рефлекси и за бързина? Тъй като колкото и да е боен спорт ми трябва наистина адски много движение и искам да си подобря бързината. За бързина на ударите е ясно как ще стане, но "бързината на движение" се чудя с какво да я развия. Мерси предварително, на който му се занимава да отговаря ;D
аз съм ти сърдит ;с не пишеш в темичката ми във фъна ;(
sapphire5![]()
Цял ден уча италиански и немски на английски, малко.. грр ..![]()
"Цялостна бързина" всъщност е експлозивност. Виж за plyometrics в google. Второ, като правиш повторенията във фитнеса, гледай да са с по-големи килограми (колкото ти позволяват възможностите, но това, че си момиче, не значи, че не трябва да си гониш максовете). Тоест, дръж си килограмите на около 1-3RM.
Дори да имаш бързина на удара, трябва да я поддържаш, така че гледай всеки ден да изпълняваш по много пъти основните удари - прав, круше, ъперкът, ритник напред , ритник отстрани, ритник настрани, ритници със завъртане. Тези неща се изпълняват пред огледало, трябва да ги правиш първоначално много бавно, за да изпипаш идеална техника. Като почнеш насън дори да ги правиш коректно, чак тогава започваш да работиш целенасочено върху бързината и от този момент натам не трябва да си позволяваш да ги изпълняваш с бавна скорост. Бързината се тренира във въздуха, но ще е хубаво успоредно с това да тренираш и на чувал, защото е различно изпълнението, когато има противодействие.
Рефлексите се тренират в много аспекти. Кроса прес пресечена местност тренира координация, баланс, бързина в краката. Ловкостта е и вид рефлекс, за тази цел можеш да замеряш с тенис топка стена и да я ловиш без да пада. Рефлексите срещу удари се тренират с партньор, като трябва да отработваш възможно най-малко реакции (ляв прав го отбутваш и връщаш с прав, круше го буташ и връщаш с прав, на ритник отстрани директно отвръщаш с прав ритник и т.н.) Целта е, да са достатъчно отработени "отговорите" на неговите удари, че да не се замисляш в реална схватка. Освен отбутвания на ударите, трябва да тренираш и отбягване от територията на удара (да се наведеш наляво при десен прав).
Рефлексите на очите се тренират, като бързо сменяш фокуса си от нещо близко на нещо далечно. Например да се фокусираш фърху пръста си, след това върху колата пред блока, пак пръста, пак колата.
Още едно хубаво упражнение е да мяташ тенис топка срещу стената докато си с гръб, обръщаш се и я хващаш. Така не губиш елемента на изненада.
Последното нещо е, някой като ти държи лапа/педел/макивара, да ти го я подлага под различни ъгли, така че да трябва на момента да се досетиш за удар и да посегнеш.
Спарингът пък е най-добрия метод за тренировка на рефлексите, там тренираш най-комплексно и най-ефективно
Емиии, друго май не се сещам.
Нямаш си на представа колко съм ти благодарна... !![]()
чачо добре че си ти, ние дето останахме, само съвети отностно културизъм можем да дадем ;д
sapphire5![]()
Пропуснал съм да кажа, че като вдигаш тежест, противно на бодибилдинг законите, трябва да се стремиш да ги изтласкваш бързо. При негативните повторения може по-бавно, за да не се контузиш. Привикнеш ли на бавните изпълнения, такава ще ти остане и скоростта. Поне така бях чел. И подбирай само базови упражнения, като за предпочитане са многоставните. Тренирай клекове, обръщания, раменна преса, набирания, кофички, тяга и подобни.
За анаеробна издръжливост можеш да правиш със свободни тежести и малки килограми или упражнения със собствено тегло в серии по много повторения или направо до отказ.
Както сама виждаш, има много неща, на които трябва да се набляга, затова си прецени от кое имаш нужда повече, от кое по-малко. Някой бърз, но слаб ще тренира за сила, а силен, но бавен ще тренира за бързина. Разхвърляй от всичко по малко през седмицата и най-вече гледай да ти е приятно и удобно на теб, това е най-важното.
PS: Ей, от много спорт да не зарежете ученето и социалния живот!![]()
Последно редактирано от Chacho : 01-05-2012 на 18:32