.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Hybrid View

Проблем с близостта

Така ... знам, че много от вас ще започнат да се присмиват и да пускат глупави шегички, но наистина имам нужда от съвет! Досега не съм имала гадже, а предложения, флиртове и т.н. не са липсвали. Проблемът ми е, че щом някое момче започне да се държи по-специално с мен, аз се отдръпвам, избягвам всякакъв контакт занапред с него ... просто се панирам и не знам как трябва да постъпя, а после съжалявам, че не съм се оставила нещата да се случат .... Какво да направя? Как да преодолея това? Благодаря ви за вниманието!

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Осъзнала ли си от какво те е страх всъщност? На колко си?
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Осъзнала ли си от какво те е страх всъщност? На колко си?
    Близостта .... някак си като се доближи някое момче и изпадам все едно в паника и не знам как да реагирам

Това с близостта ми се струва само на повърхността, т.е. външната част от проблема. Нещо вътрешно го е породило. Това ме вълнува.
    Welcome to the Jungle...

Това с близостта ми се струва само на повърхността, т.е. външната част от проблема. Нещо вътрешно го е породило. Това ме вълнува.
    Сега като поставяш така проблема може и да си прав/а, но не ми идва нищо на ума ...... ако ти се сещаш за нещо, каквото и да е, което може да ми помогне, кажи ...

Сподели на колко си години, имала ли си някви сериозни проблеми в миналото, които да доведат до психически травми (някой да ти е посягал физически, сексуално или нещо подобно). Тоя страх едва ли се е появил току-така.
    Welcome to the Jungle...

Сподели на колко си години, имала ли си някви сериозни проблеми в миналото, които да доведат до психически травми (някой да ти е посягал физически, сексуално или нещо подобно). Тоя страх едва ли се е появил току-така.

На 16 съм. За такива травми като сексуално насилие, побой слава Богу не е имало. Имаше един човек, който не ми действа особено добре и може би той е причина ...

Голям фен Аватара на N1ksun
    Родителите ти строги и консервативни хора ли са ? Какво им е отношението към любовтта , секса ? Говорите ли си за това ?
    If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut.

Цитирай Първоначално написано от N1ksun Виж мнението
    Родителите ти строги и консервативни хора ли са ? Какво им е отношението към любовтта , секса ? Говорите ли си за това ?
    Не, не бих казала, че са строги. Смисъл такъв, строги в рамките на нормалното. Не са ми казвали неща от рода на "Не ти разрешавам да имаш гадже.", напротив. Може би все още не искат да приемат мисълта, че постепенно се отделям от тях и аз не знам. Но не мисля, че проблемът идва от тях ...

Мега фен Аватара на Blab
    ох, понеже и аз трудно се доверявам (на хората изобщо, не само на мъжете), наскоро ми хрумна, че може причината да е изоставилият ме баща. //един вид - щом човекът, от когото си част, не желае да отдели и минута от времето и малко енергия да сподели и миг от живота ти, откъде-накъде някакъв непознат/познат/пр. ще проявява интерес, какво остава за задълбочен такъв и отдаване. лично аз се чувствам недостатъчна, недостойна и явно на подсъзнателно ниво не желая да губя ничие време със себе си.

ПП: това не го споделям, като проява на съчувствие. просто, за да разбереш, че за всяко чувство/поведение си има първопричина.

Идеи как мога да премина през това ... ?

Какви са отношенията с приятелите ти? Имаш ли такива, които чувстваш достатъчно близки, за да им се довериш по този въпрос и да го обсъдите?
    Welcome to the Jungle...

Какви са отношенията с приятелите ти? Имаш ли такива, които чувстваш достатъчно близки, за да им се довериш по този въпрос и да го обсъдите?
    Имам, говорили сме си за това, но всеки път стигаме до един извод - че трябва да отпусна, да се оставя и да не ми пука.

Явно няма особен резултат от тези ваши разговори. Мислила ли си да се обръенеш към специалист (психолог)?
    Welcome to the Jungle...

Явно няма особен резултат от тези ваши разговори. Мислила ли си да се обръенеш към специалист (психолог)?
    Е човек от психолог няма да има нужда според мен сама ще се справи .
    If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut.

Не нямах предвид да ти забранят , имах предвид това дали няма да ти е стеснително на теб ако им кажеш , че имаш приятел и страх от това да не го харесат и ти да страдаш . А ако не може би просто си прекалено притеснителна и срамежлива , опитай 1 път да се сближиш повече с някое момче ,което има интерес към теб от опита който ще натрупаш ще успееш да си отговориш на много въпроси !

Не нямах предвид да ти забранят , имах предвид това дали няма да ти е стеснително на теб ако им кажеш , че имаш приятел и страх от това да не го харесат и ти да страдаш . А ако не може би просто си прекалено притеснителна и срамежлива , опитай 1 път да се сближиш повече с някое момче ,което има интерес към теб от опита който ще натрупаш ще успееш да си отговориш на много въпроси !
    Може би ще имам проблем с това да им кажа, че имам приятел, но не защото ще ме е страх, че няма да го приемат, а защото ще ме е срам ..

Воаля , ето че стигнахме до корена на проблема , дори ти да не смяташ че е това, аз съм убеден . Сега преудоляването му вече е друга ракия и вече се изисква усилие от теб да го преодолееш това . И междодругота срама си е до 1 степен страх , страх от това да не ти се смеят подиграят и.т.н. .Ще го преудолееш само ако си фанеш някои .

Воаля , ето че стигнахме до корена на проблема , дори ти да не смяташ че е това, аз съм убеден . Сега преудоляването му вече е друга ракия и вече се изисква усилие от теб да го преодолееш това . И междодругота срама си е до 1 степен страх , страх от това да не ти се смеят подиграят и.т.н. .Ще го преудолееш само ако си фанеш някои .

Мерси много за помощта!! Надявам се наистина това да е проблемът и да успея постепенно да го преодолея ..

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    ДаркТемплар е прав - страхът от близост се е породил от нещо.

Аз съм същата - много трудно се доверявам на някого, макар да съм приятелка и да се държа добре и да се разбирам с всички, малко са тези, които са ми много близки. И знам защо е така.

Ще се намери човек, който да те накара да забравиш за този страх и да излезеш и опиташ, вкусиш света. Все пак, имай едно наум, че не всички хапят. Дотогава, излизай, поемаи рискове, опитай се да се пребориш с този страх.

Да мисля си че това е проблема , тъй като съм го срещал и при други хора

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Риск печели - риск губи.
    Просто наистина се отпусни и не му мисли много. Няма от какво да те е страх, срам и тем подобни. Наистина , рано или късно ще дойде човека , с който няма да имаш такива проблеми.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Да и аз съм така. Но при мен проблема е защото се смятам за безинтересен

Супер фен Аватара на djipsito
    Цитирай Първоначално написано от Positive_SouL Виж мнението
    Да и аз съм така. Но при мен проблема е защото се смятам за безинтересен
    Трупай познания, за да станеш интересен и по-уверен, че ще си в час с много теми за разговор. Погледнете се в друга светлина. По-добра светлина. Няма лошо да мислиш, че си добър в нещо, ако наистина си добър. Тва не значи, че си надут или някакъв си там, щото съм почти сигурна, че заради тва имате ниско мнение за себе си- за да не кажат хората, че се надувате и т.н. Жегва ви тва нещо. Може би.

Писането помага. Хващаш един лист и пишеш всички позитивни качества, които мислиш, че притежаваш и започваш да работиш повече по тях. И ако нещо не ти харесва и искаш да го промениш, се стараеш това да стане както на теб ти харесва.

Важното е да се чувствате добре в кожата си. Самочувствието и увереността сами ще дойдат.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението
    .......
    При мене с годините заради бездействието ми проблема стана много сложен, но както и да е мерси все пак

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си