- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Какво печелят с това?
Луиджи, точно така си е (визирам първия цитат). Ако беше избрал нея, щеше да си казва "Имал е избор, избрал е мен, значи аз съм по-добра от тях." и през ум нямаше да й мине да плюе стратегията, която, впрочем, си е много добра. Но момчето не е избрало нея, затова тя се ядосва. Логично.Авторке яд те е на теб,че не си предпочетената спряму другите момичета или те яд на мъжете,че имат право да правят избор.
Temet Nosce
벨야카
Аха значи и мене ме е яд, защото не одобрявам подобно поведение, мхммм ЛОГИКА - както викаш.
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "
Някъде да съм написала, че той не е предпочел мен.. или нещо подобно?
Просто коментирам и се възмущавам от цялата тази история. Не обичам лъжите.. камоли пък всичко да е толкова омешено.
Аз примерно си преценявам, че не ми харесва да се занимавам с дадения човек и просто го избягвам, но именно, че станаха все повече случаите на такива момчета.. даже да не кажа, че са приблизително 80% от всички.. и следователно аз пък не искам да сприрам да общувам с момчета само защото не ми се харесва цялата работа..
Или явно трябва да свикна и да си намаля критериите, които са максимум 2-3.. и да прибавя критерий - да общува с още толкова момичета колкото е общувал до момента докато е с мен.. само, за да не забелязвам всичко.
Еми на мен пък не ми харесва..
~ ` всяка минута, в която сu тъжен,
губuш по една мuнута щастuе.. ♥♥
Оаквай още милион коментара - как си комплексирана, защото не те свалят и как тая "стратегия" е много вярна и точна.
И ако си против нея- т'ва означава, че те е яд на тебе си. Само показвате каква цена слагате на любовта и че за вас тя е само цел. Колко да има някой до вас и да се кефите, че имате гадже. Не всички, но повечето това доказвате с коментарите си. А пък заблудените, дето имат капка романтика в душата ще бъдат набеждавани за комплексари или че са толкова грозни, че не могат да си хванат гадже - всякакви абсурдни неща.
А ти авторке, просто свикни, че светът е една дупка пълна с боклуци и трябва бая да се разровиш, че да намеиш златото.
Пръски мозък се сивеят
Не са пораснали и не проумяват понятието любов.Искат да привлекат внимание и смятат,че много момичета го харесват.По принципа на състезанията.. ;Д Щом се занимават с най-много момичета едновременно,значи смятат,че са най-готините и харесваните. ;дд Нали знаеш,че повечето момчета умствено на нашата възраст са с няколко години по-малки. ;д Няма какво да ги мислиш,тяхна си работа-ще пораснат някой ден. ;р
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
За каква любов говорите само не ми става ясно. Вие с първото "Здравей" ли се влюбвате? Нали преди да се породят някакви чувства първо трябва да се поопознаете малко. А това най-често се случва докато се "занимаваш" с някого.
Флирта и "зарибявките" са начините да се запознаваш с различни хора, направили ти впечатление на пръв поглед, да ги опознаеш малко, да видиш има ли ответен интерес и евентуално след това, ако са се породили чувства, различни от "симпатичен/на ми е", да преминете към по-задълбочени отношения и евентуално връзка. И докато търсиш човека, към който ще се породят такива чувства, се "занимаваш" с всички, които поне малко са ти харесали.
Но може би вие, с "романтиката в душата", се влюбвате още преди да му знаете името на въпросния индивид и очаквате с поканата за кафе да ви се врече във вечна любов. Еми, съжалявам, ама не става така. И докато не излезете от приказните си мечти ще се възмущавате от реалния свят. Защото не всичко е такова, каквото го виждате в сапунките и холивудските бози.
Айде, сега очаквам някой философ, без реална връзка зад гърба си, да започне да ме поучава що е то истинска любов и как аз понятие си нямам от нея.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Мисля си, че всеки, който въобще прави крачки към някое момиче (1 от момичетата без значение печеливша или не) би следвало поне мъничко да я познава и да има най-обща идея какво представлява. И на мен лично би ми било ужасно обидно да знам, че още от началото не е имал вяра в мен поне дотолкова, че да не си търси още 10 алтернативи (без никакво значение дали съм спечелила или не). Това освен неуважително, звучи просто тъпо. Да не би срещането на подходящ човек до теб да е кастинг? Това може да важи само за хора, които въобще не плануват да останат заедно или поне да опитат, а само си запълват времето един с друг, с мили думички, колкото да има тръпка.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Принципно съм съгласна с теб. Точно затова в началото на темата попитах какво разбира авторката под "зарибяване". Ако се разбира целенасочени опити да спечелиш момиче (каквото значение мисля, ти влагаш) то съм съгласна с теб. Но ако "зарибяването" е чисто и просто флиртуване и закачки с хора от противоположния пол (каквото значение аз влагам в израза) тогава преувеличавате.
Явно не си схванала какво имам впредвид. Има разлика между "любов от пръв поглед" - която ти описа и това да си романтик по душа. Никой не ти говори за признание в любов и дрънци трънци. Просто в днешно време е клише, явно, да харесваш един човек и да се занимаваш само с него. Аз лично не виждам как бих могла да се влюбя в някой от улицата и да му се вричам в любов. Говоря когато имаш някаква представа за някой и започваш да го опознаваш по-добре, защото имаш интерес към него. А не да имаш интерес към него и към още 15 човека (както се случва постоянно в живота на пуберитета).
Това ако е романтика аз съм Папата. Това си е чисто търсене на гадже с цел да си намериш някой - което е безсмислено и тъпо. Айде представи си ти да отдаваш цялата си енергия и време за някой, който харесваш, а той от своя страна да се занимава с още 10 момичета и да види с коя ще стане? Ако на теб това ти харесва, браво. Но не всички имат такова мислене и нуждите им не са задоволяват с едното :където стане"
Пръски мозък се сивеят
А преди да я имаш тази представа, докато още интереса ти е само повърхностен, тогава какво? Обричаш се във вярност и не поглеждаш други момчета, очаквайки да се влюбиш безпаметно?
Не говоря за "с който стане", а за периода преди да си харесаш някого и да тръгнеш да правиш всичко за него. Говоря за времето, когато търсиш някой, за когото да правиш всичко. Тогава опипваш почвата, контактуваш и се сваляш с различни момичета/момчета, за да видиш дали някой/я ще ти привлече вниманието. Или според вас трябва да си стоим на гъзовете и да чакаме Амур да ни уцели със стреличката?
Колкото до представата, която описа - не, няма да е приятно. Но ако той не изпитва към мен това, което аз изпитвам към него, то трябва да го линчувам ли? Щом иска да се занимава с други момичета значи не е намерил в мен това, което е търсил. Значи ли това, че е изрод, незаслужаващ да живее? Май пак нещата опират до това, че не ви е огряло с някое момче и целия свят ви е виновен.
1-во аз не си падам по момченца от тоя тип, че да ми пука дали ще ме огрее от тях или не.![]()
2-ро аз се запознавам с някой, защото ми е симпатичен и не се свалям още на 1-вото виждане, а чакам да си поговрим и да станем приятели - пък догава ако се породят по-силни чувства, насочвам интереса си изцяло към него. Никога не се запознавам с някого с цел да се гаджосаме или да "опипам почвата". Това че ти възприемаш запознанствата като опипване на почвата - не означава, че всички го правят и че всеки си гради запознанствата и контактите около това, кой става за гадже и кой - не.
3-то не казвам, че е лошо да се сваляш на момчета докато си харесаш някого - просто не е моята логика и не одобрявам тази показност, защото никой не го прави така, както ти явно си мислиш. Познавам доста момчета и момичета, които правят точно това - свалят се с безброй момичета с цел, да докажат колко яки и готини са - инфантилна и глупава постъпка, но ако на теб ти допада мен не ме бърка.
4-то Това, че харесваш някой в никакъв случай не означава да живееш в манастир. Но примерно, както често съм наблюдавала и се случва. Човекът който харесваш да присъства в същата стая като теб, а ти да се сваляш на няколко момчета и да флиртуваш с всички (това какво е? едва ли го правиш, за да опипаш почвате при все че вече си си набелязала някого)
5-то Аргументът "не ви е огряло и светът ви е виновен" е признак, че и ти не знаеш какво да кажеш. СУпер глупаво е, когато някой не е на твоето мнение и ти си се изчерпал с аргументите и доводите да го обявяваш за "комплексар" "тъпанар" и т.н. По-добре си замълчи или намери достоен аргумент. Защото "Ти си комплексар, за т'ва не ти харесва" не е никакъв аргумент и изобщо не е достоен отговор в този разговор.
Пръски мозък се сивеят
Така, искрено ме разсмя, благодаря, за което. Или нещо не се разбираме, или говорим за различни неща. Тъй като поста ти е изтъкан от нападки към мен ще отговоря конкретно на всяка една.
Защо си мислиш, че съм имала теб предвид? И какво общо имат твоите предпочитания с темата, която разискваме?
От къде тези генерални заключение за моята скромна личност? Описах въпросното "опипване на почвата" като едно от възможните проявления на случая, който дискутираме, а именно - Защо някои хора се занимават с няколко човека от противоположния пол едновременно. Кой как възприема запознанствата е иррелевантно. И все пак ти успя някак си да ме сложиш в категория без ни най-малко да ме познаваш.
Това, че в твоята среда ситуацията е такава, не значи, че "никой не го прави така". Моите познати пък (щом ще даваме такива примери) не се доказват чрез свалки. Но и това няма връзка с темата. Тук отново ми лепваш някакви предпочитания, които не знам някъде да съм изразявала.
Тук описваш типично лапешки изпълнения, целящи предизвикване на ревност у обекта на желание и "вдигане на акциите". Често използван похват особено сред момиченцата, изживяващи се като "вървежни". Това и аз не го одобрявам, защото според мен ако наистина харесваш някого няма да вършиш подобни глупости. Според мен подобни кифлички просто търсят внимание. Ако мнението ти се крепи изцяло на подобни изцепки вече разбирам защо реагираш така.
Това не беше аргумент, а отговор на твоето "Айде представи си, че...", което отстрани звучи точно като оплакване от ощипана госпожица, че тя си е харесала някого, пък той нея не. Думата "комплексар" не съм я използвала в отговорите си, отново не знам защо ми приписваш някакви неща.
Общо взето няма да е зле да се научиш (да, този път се обръщам конкретно към теб) да водиш дискусия без да нападаш опонента. Опитите ти да ме вкараш в някакви категории не подкрепят тезата ти, напротив. Ако беше се изразила в по-спокоен тон можех даже да се съглася с теб по някои точки. Не е хубаво да приемате толкова навътре чуждото мнение.
Айде, със здраве.
Ахахаха...
Защо реши, че съм го взела навътре? Само давам пример със себе си. От къде реши че те нападам? Господи явно ти взимаш всичко навътре. Както забелязваш не се опитвам да се защитя, само споменх, че мнението ти, че съм ощипана госпожица, защото не ме е огряло е глупаво - след като аз просто защитавам друга гледна точка от тази, че авторката е комплексирана от това, че някой не я е избрал пре достаналите, както намеквате и направо казвате. И давам примери. Това че си решила, че те нападам си е лично твой проблем. Много съм си спокойна и безразлична към твоите нападки към мен.
Също така "Предсатави си че..." беше похвад с който се опитах да покажа друга гледна точка на "жертва" след като авторката се чувства като такава. Това че давам пример със себе си е, защото не виждам смисъл да намесвам бай Генчо и Пенчо. А ти чисто и просто даваш повод, да си вадя подобни изводи за теб. В случаят ти го обърна на лични нападки, след като аз говоря чисто теоретично.
А и сама каза, че защитаваш това мнение и аз го оборвам с каквото сметна за добре. Не знам къде видя агресия, злоба или неспокоен тон - това че ти си неспокойна и раздразнена - съответно си го прочела в такъв тон пак е твоя грешка. Не знам от кога спорът трябва да се води на такова ниво, че участващите да взимат присърце мнението на някакъв непознат, вместо чисто и просто да водят повърхностен спор с приятелски чувства и в крайна сметка да помогнат на някой и да стигнат до някакъв консенсос.
Ето аз като възпитан човек, се извинявам, че не си разбрала тонът и казаното от мен.
Пръски мозък се сивеят
Ти беше първата, която се обърна лично към мен и ме вкара в определения. И продължаваш да го правиш.
Но нека не оспамваме повече темата. Ако държиш да ми кажеш за колко "неспокойна и раздразнена" ме смяташ, или ако междувременно си измислила някакъв друг епитет по мой адрес - очаквам ЛС.
ПТ: Защо ако авторката няма от какво да се чувства обидена (т.е изключваме варианта "да не я е огряло") все пак се чувства като жертва? Просто думата, която си използвала прикова вниманието ми и малко си противоречи с изказаната до момента теза.
Но за да не разтягаме локуми напразно нека авторката поясни за каква ситуация става въпрос, защото може би говорим за различни неща.
Всъщност е. Имаш определен кръг от хора, той се стеснява и стеснява (въз основа на критериите ти), докато не остане един човек. Просто е. Той е избрал мен, защото съм най-добрата. Аз съм избрала него, защото е най-добрият. Край.
А TheBeliever го каза най-точно. Съгласна съм с всичко от край до край, а вие наистина говорите за различни неща.
В съзнанието на авторката: "Мале, сакам да са изкъпа! Ма, ако може и без вОда."
Хем тръпка, хем сигурност. Еж па ти! Оно момчетата да не сме ти си сиренье - режи, па яж?
PS: TheBeliever, шапка ти свалям за зрелите мнения! Много изписа, но всяка дума тежи на място.
Последно редактирано от Chacho : 01-08-2012 на 01:21
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аз имам само един въпрос, надявам се някой да ми даде неидиотски отговор на него :
К'во правим тия, които не искаме любов/връзки.. etc ? Или не може да не искаме връзка и това е супер изродско. Аз не виждам нищо лошо в това. В крайна сметка всеки да си гледа неговата паница, к'во сте тръгнали да коментирате кой к'во правел, как и защо. Всеки има право на избор. Друг е въпроса по какъв начин го възприемат отделните личности.
Последно редактирано от IseeDEADbodies : 01-09-2012 на 11:18
Просто 'попадаш' на такива... 'момчета' много добре казано, ако не и да ги наречем деца? или непораснали 'мъже', което си е същото хах..
Everything happens for a reason
'' бройка '' печелят, това.
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Докато недвусмислено не ти бъде засвителствана привързаност, както ти, така и той сте напълно свободни да правите каквото пожелаете.
Да я засвидетелства ли?![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.