Моят съвет е да отидеш на дерматолог!!! Каквото и да е лекарите са учили и със сигурност знаят повече неща от нас форумците. В никакъв случай не прави опити за самолечение! Защото аз така си влоших положението с опити за самолечение, че сам не можех да се позная в огледалото. Това твоето е нищо в сравнение със състоянието, до което се докарах аз. И накрая се принудих да търся лекарска помощ, въпреки че не исках дълго време да призная сам пред себе си, че проблемът е сериозен. Едно е сигурно, акнето е проблем, който ИДВА ОТВЪТРЕ и само с повърхностно мазане на всевъзможни л***на едва ли ще се разреши. Трябва да се търси причината за проблема и лечението да се насочи към предотвратяването на появата на пъпки, а не към махането на вече наличните такива. Освен това, акнето е убийствено упорита работа, не очаквай рязка промяна за седмица или десет дена. Така че търпение му е майката. Между другото по мое мнение Гарниер не върши абсолютно никаква работа, дори напротив влошава проблема и ще кажа защо. При мен доведе до ужасяващи последици. Причината е много проста, ако сте забелязали на опаковката с малки букви отдолу пише "tasted on acne-prone scin", което означава тествано върху кожа, СКЛОННА към акне, а не върху кожа с вече активирано възпалено акне. А при възпаленото акне, както знаем в пъпките има бактериални инфилтрати, гной и тн, които чрез това грубо механично почистване с Гарниер просто се разнасят по лицето и заразяват нови зони. Тия гарниери са за хора със здрава кожа, която е по-мазна и склонна към акне. Освен това не е медицинска козметика. Така че не си хвърляй парите. И така стига толкоз засега, то темата е безкрайна. Търси лекар, не се самолекувай, пробвай да ограничиш мазно, сладко, пържено и газирано и УСПЕХ