- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Проблем с кирилицата на компа
Откакто реснах уин-а, компа ми не чете кирилица, излиза ми на йероглифи. Идеи как да оправя проблема?
Мерси![]()
Excuse me Sir, but you have been pwned by the Filter!
Инсталирай си кирилицата от диска на уиндоуса...
Аз оправих проблема, ама сега пък въобще не поддържа кирилица за псане :х
... Няма ли някакви езикови пакети за този уин бе божее... направо ми се е** майката с извинение.... вече не ми и чете кирилица в нета, помагайте моля ви се :Х
Кирилизирай си го от Control Panel -> Regional and language options на първото drop-down меню избираш Bulgarian, долу на Location пак Bulgaria, на Advanced таба пак слагаш Bulgaria рескаш компа и си готов.
Ама на мен ми липсва кирилицата от Регионалните настройки. Там нямам такава опция. Това е откакто сложих една програма, премахваща нещо си Flex... не помня какво точно и от тогава нямам кирилица в регионалните настройки. Иначе всичките ми настройки са на български о.О
Ако си на експи си сложи flextype върши работа на неандерталци.
Брат, как да ти обясня, че ако сложа флекстайп-а програмите ми НЕ четат кирилица??
Предполагам си с Windows XP?
Първо деинсталирай FlexType от Add/Remove в контролния панел.
Слагаш инсталационния диск и рестартираш. Настрой BIOS да буутва от оптично устройство.
На "Windows XP Setup" екрана цъкни Enter, после F8 на споразумението. При списъка с Win XP инсталации цъкни R.
Като свърши, пусни Windows Update и обнови.
Настрой си клавиатурната подредба от контролния панел при регионалните настройки (Regional and Language Options -> Languages таба, Text services and input languages -> Details... -> Settings -> Add при Installed Services и добави български. ОК на двата прозореца.)
Не инсталирай никога повече FlexType.
Благодаря, направих го и честно казано не сполучих. Да, с ХР съм и след като направих както каза ти, в момента програмите отново не четат кирилица - Winamp, KMPlayer и цяла камара още + това не мога да запазвам текстови файлове на кирилица, защото се прецакват и стават на йероглифи![]()
Control Panel -> Regional and Language Options -> Advanced -> Language for non-unicode programs -> Bulgarian -> OK
Не става... така ми е нагласен още при инсталацията.![]()