- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- The Noble Experiment...
Аз съм останал с впечатлението, че на немците тъмните бири не са им силната страна. Има тъмен weizen (Erdinger, Paulaner, Franziskaner), но той има вкус горе-долу като светлия. Има Köstritzer, който е Schwarzbier и става, ама ми е леко слаб и на вкус и като алкохолно съдържание (4,. Brezniak също е Schwarzbier и е още по-слаба: 3 и нещо. Това е което може да се купи от кауфланд примерно.
Иначе в специализираните супермаркети за напитки (тук има Dursty) има по-голям избор. Weltenburger Kloster Barock Dunkel е може би най-хубавата и най-точно покриваща изискванията ми за тъмна бира. Да не кажа голяма дума, ама това май ми е любимата немска бира.Иначе там може и да намериш други тъмни сортове, като winterbier, keller weizen или просто dunkel или urdunkel, ама те не са нищо особено.
Драго, колко струва една бира (средно) по магазините и по кръчмите?
Тук кенче 500мл хубава бира струва 3 евро, обикновените (финландските) са около 1-2 евро. А в кръчмите 3 до 5 евро струва обикновена бира 500-600 мл.
60-70 цента беше май.
Най-евтината бира е 29 цента.Иначе нормални не-долни бири от кауфланд са около 60-70 средно, по-чорбаджийските от дурсти са по 1-1.25. В кръчма обикновено сервират малки по 2.50, само вайцен са по половин литър и са по 3 и нещо. Иначе в едно заведение имаше битбургер наливна 200мл за 1 евро и тва беше най-голямата оферта която съм виждал в кръчма. :Д
Иначе цените при теб не звучат толкова скандални. На мен финландец ми беше казал, че в магазина били над 3 евро бирите.
Кво пък толкова им харесвате на тези амфети, бахти лайната...
Гъбките са моят наркотик :3
60-70 цента беше май.
Най-евтината бира е 29 цента.Иначе нормални не-долни бири от кауфланд са около 60-70 средно, по-чорбаджийските от дурсти са по 1-1.25. В кръчма обикновено сервират малки по 2.50, само вайцен са по половин литър и са по 3 и нещо. Иначе в едно заведение имаше битбургер наливна 200мл за 1 евро и тва беше най-голямата оферта която съм виждал в кръчма. :Д
Иначе цените при теб не звучат толкова скандални. На мен финландец ми беше казал, че в магазина били над 3 евро бирите.
Кво пък толкова им харесвате на тези амфети, бахти лайната...
Гъбките са моят наркотик :3
А...не, че ги харесвам толкова, ама ефектът им повече ме кефи от този на коза.![]()
taylor gang or die.
Последно редактирано от NightGuardian : 02-04-2012 на 22:04
Добре си се уредил, да те еба...... Евтини и готини бири, точно както в бг, завиждам
Зависи от кой магазин.. В K/S-Market и Lidl са си с разумни цени до 2-3 евро, ама на по-скъпите магазини съм гледал половинка хайнекен за 3.50...
Обаче 1 литър бутилка смирноф струва 20 евро от магазина, така че е скъпичко. В заведение 4cl водка ти струват от порядъка на 5-6 евро.
на тея амфети ефекта им за мен е много съмнителен![]()
n00bs
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Тук такова нещо като пластмасови бутилки няма изобщо. Метал или стъкло и всичко е до 500мл.
Бирите не са лоши, има една финландкса Olvi III, която струва 25 евро 24-pack 330ml, а като върна кутийката ми връщат 0.15 евро, така че за около 1 евро има нелоша бира. Иначе открих и една шведска Nobelaner за около 65 цента с кутийката, тя е средна работа, ама както съм с ограничени финанси...
Но всъщност първата я продават навсякъде, втората е малко по-ъндърграунд![]()
2 месеца без алкохол :Д
Снощи оцелях на около 10 часов запой, устоявайки на изкушенията, включително сръбска сливовица и българска гроздова. :Д И наблюдавах всички как се напиха на животни и им се смях. :Д
И аз скоро правя 2 месеца![]()
ти заеби, ама и аз не съм пил...
Тримата най-големи пиячи в кофата - аз, ти и Драго не сме близвали алкохол от доста време. Каква е тая конспирация о.О
Не съм свикнал да мисля за Вито като за пияч.![]()
Хм, имаш право, той пие Ариана...![]()
И аз никога не съм се възприемал като такъв, просто не съм бил. ;д
След малко слагам край на експеримента. :Д Надминах очакванията си. :Д
Аз не съм пил бира от месец и нещо о.О
ПП:исках и аз да споделя нещоа пейн що спираш експеримента ве виж кво е яко
Последно редактирано от ohluv : 03-08-2012 на 21:29
Creative Technologie
Яко е, да. Ама пиенето е по-яко.
Просто трябва да се пие с мярка. Не толкова защото пиенето е вредно, майната му на здравето, а че колкото повече пиеш, толкова повече изчезва насладата от пиенето.
Миналата година пих много. Трябваше да спра за известно време преди да започна да градя навици на умереност.
И както обявих, експериментът свърши. Снощи изпих 2 бири.![]()