.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Проблеми между майка ми и баща ми?

Е да започна с това че съм момче на 15 , в момента 9-ти клас. По принцип майка ми , почти всеки ден се качва в моята стая към 8-8:30 или да гледа някакъв филм/филми или да разглежда неща на лаптопа и. Днес явно е излязла с нейна доста близка приятелка и след като се прибра отново се качи в стаята ми , но този път започна да споделя. Не съм сигурен дали този форум е най-доброто място , но в момента няма на кого да споделя , нито кого да питам за съвет така че се обръщам към вас. Започна да споделя как баща ми веднъж след като тя му е обяснявала нещо свързано с фирмената програма пак и пак я е напсувал защото тя просто му е казала че то си пише и е очевидно. Тя за съжаление има само 2 близки приятелки и по принцип деня и минава така - става отива на работа , прибира се , готви / чисти , гледа нещо до към 10 и си ляга. Аз и помагам с работата вкъщи - понякога простирам / събирам прането , често мия чинии , храня домашните ни животни и т.н. и нямам нищо против. Та да продължа по темата , сподели че с тази нейна приятелка искали да се запишат на курс по някакъв чужд език (не английски) , но когато майка ми казала на баща ми , че искали да се запишат неговия отговор бил "За кво ти е". Той Е ходил на курсове по английски като даде доста голямо количество пари за тях и дори от време на време не ходеше понеже е зает , но накрая се отказа. Парите не са проблем - те 2-мата имат собствена фирма - нищо голямо - 2 магазина и 1 склад , но просто баща ми е сметнал че не и трябва , а тя го иска не само за да научи чужд език а и за малко разнообразие. Също така сподели как той се занимава с "нашите" пари , как сме имали сейф за който тя дори нямала ключ и общо взето - тя дори не знае колко пари имаме. Те са се разделяли и преди - преди 2 години тя се беше изместила за малко и тогава баща ми се беше променил леко за 1-2 месеца , след това всичко отначало. Също така той изгони в буквалния смисъл баба ми от нас след като тя му направи лека забележка просто да си прибере дрехите. Искам само да подчертая че ако не беше баба ми да ме отгледа като бях малък , едва ли родителите ми щяха да са стигнали до тук с тяхната фирма. Също така майка ми сподели че когато са се разделили , той я е умолявал да му прехвърли нейната част от фирмата , което според мен го прави ОГРОМЕН егоист. Той въобще не помага вкъщи - винаги или аз или майка ми му сервираме , отсервираме , никога не чисти , никога не мие чинии , нищо. Също тя сподели за нещо случило се преди около час - два. Когато те са се прибрали баща ми е видял че без да искам съм си оставил кецовете по средата на коридора и веднага е казал че ми липсва възпитание , като той много рядко ми е обръщал внимание , ме е възпитавал и каквото и да е , единствено ми дава пари когато искам да изляза и толкова. Баща ми много често , ако не и всяка вечер излиза с негови приятели на "по бира" и майка ми винаги трябва да е там за да му служи като шофьор , а днес , когато майка ми е била на гости на тази нейна добра приятелка , след като баща ми е дошъл е започнал веднага да мрънка да се прибират. Майка ми Е говорила с него по всичко това но няма никаква промяна. Има още , но ще се спра дотук защото това стана прекалено дълго. Какво според вас би било най - добре да направя?
    Последно редактирано от Poseudon : 01-07-2012 на 20:48

Повече от фен
    Съберете се на един семеен разговор, свалете картите на масата. Всеки да си има задължения, баща ти да спре да избухва за глупости, майчето да се запише на курса с нейни пари, щом той не иска да плаща. Приберете баба си обратно у вас, щото пред нея той едва ли ще си позволява да се държи така.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Няма да ти прочета поста, но ще ти кажа нещо. Майка ти и баща ти са възрастни хора с глави на раменете! Ти си 1 дете и нямаш място в тяхните разговори. Ако има нещо между тях те сами трябва да се оправят!

Някъде май прочетох за баба ти... Не е нормално баба ти да живее с вас!!! Тя е рода, не семейство!

Повече от фен Аватара на antineutral
    Първото, което може да се направи, е това, което teddybearMV каза. Но щом като е имало събиранки, разделянки и т.н. съмнява ме с 2 приказки нещата да се оправят. Пък и майка ти вече е направила каквото е могла по въпроса. Ако усещаш, че няма да стане по тоя начин- по-добре не опитвай. Трудната част е другата в смисал баща ти е човек с изграден характер майка ти също и са я карали доста време така явно че на този етап им отърва и на двамата. Оставаш ти, защото настоящото положение едва ли те устройва. Всъщност ти искаш ли да живееш и с двамата си родители? А майка ти държи ли на баща ти и иска ли да остане с него, приемайки го такъв, какъвто е? Харесва ли ти това да изпълняваш всичките му прищевки, а също и майка ти? Кое те притеснява лично теб- това, че се държи с теб зле, или това, че се държи кофти с майка ти, или и двете?
    Баща ти е много обсебващ човек и очевидно иска другите да се държат с него по строго определен начин. Т.е. за него съществува някакво негово собствено виждане за разделение на дейностите, без да го е грижа и въобще да осъзнава колко е неприятно това за околните. Разбрал го е едва когато са се разделили с майка ти. Тук се намесва и нейния проблем, че тя храни надежди за светло бъдеще, без да си дава сметка баща ти реално готов ли е да се промени.
    Сега идваш и ти на ход, защото си все още малък и това е нож с 2 остриета. От една страна както каза Nakadah, лошото е, че нямаш пряката дума в семейството, затова те посъветвах горе да поразмислиш струва ли си да си хабиш приказките с вашите. От друга страна обаче, с родители с толкова акъл, по-добре да ползваш твоята собствена глава А именно- видиш ли, че нещата няма да станат ако се намесиш пряко, гледай на тебе да ти е добре и да намериш начин проблемите в семейството ти да не те засягат пряко. Било по отношение на пари, дом, или пък просто си прекарвай ежедневието както намериш за добре. Гледай да помагаш и на майка си. Успех!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си