- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- имам много криви зъби
отиди на ортодонт да ти сложат шини избора е твой дали да носиш брекети или такива които се махат и слагат![]()
Аз имах подобен проблем преди предните ми 2 зъба бяха раздалечени,обаче зъби не ми липсваха.Оправих се след 4 години носене на скоби, не беше най-приятното изживяване,но сега имам прави зъби.така,че слагай пак скобите и ще търпиш колкото се налага.А колкото до липсата на зъби до сега вече сигурно трябва да са ти паднали всички не знам как е положението, не могат да пораснат или са счупени.Сега се сещам,че и на мен 1 зъб не искаше да порасне много време но сега си е на ред.Трябва да отидеш на зъболекар да каже какво е положението,ако няма изгледи за порастване почвайте да събирате парички за фасети,но не ми се вярва да е толкова фатално.
Преди 10г. и аз имах проблем с кривите зъби,но сложих скоби и сега всичко е наред.Щом си на 13 имаш още време да сложиш скоби.
Ама тя е носила шини вече, но нямало ефект..то и какъв ефект да има за година и половина..?! И сега ние сме виновни, че се плащат брекетите. Аз реших, че щом питаш, значи имаш възможност да си позволиш да си промениш зъбите. Иначе защо пък ще питаш? Сами няма да се оправят, иначе хората няма да дават куп пари за брекети, фасети и т.н.
Освен това цените на брекетите са между 1000 и 3000 лв. Не е задължително да слагаш най-скъпите, нали?