.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Hybrid View

Голям фен
    Аз си останах в България, защото финансовите ми обстоятелства се промениха, но мога да ви помогна, защото съм минал през тези неща : ).

За форуми:

thestudentroom.co.uk (aka TSR) - най-големият форум за университети в UK, има информация и за др, но главно за UK. (на английски език)
    http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E...%E8%E5-%E2-uk/ на български, всъщност този форум е по много въпроси, но си има раздел за образование в UK ...

Allure, какво по-точно те интересува, кандидатствал съм в някои от изброените университети,

Strathclyde - препоръката ми не беше от класен, даже не беше от учител в училище ... Никой от университети не ми направи проблем, че е от преподавател извън училище.

Dundee - за глупостта с четворките можете да си гледате работата ... Внимавайте, ако оценките ви са високи. Бях го писал и завърших с 5,80 - веднага ме реджектнаха. Не съм аз единствения отхвърлен, други мои познати с успех 5,50+ също бяха отхвърлени, така че имайте си едно наум и по-добре изберете някой друг университет. (не ангажирам никого с това мнение, просто давам съвет, Вие сами си преценяте).

Edinburgh - борбата е безмилостно жестока. И те ме отхвърлиха, но причините вече предполагам са други : ). Наистина ситото е голямо там, предполагам че просто кандидатурата ми не е била достатъчно силна.

Абърдийн - българи има много (над 100 първокурсници), но за някои специалности се влиза трудно.

Кандидатствах Право. Накрая задържах офертите на Strathclyde и Aberdeen, като Ab беше фърм. Офертите бяха покрити, но оттеглих кандидатурата. От Hull също имах оферта (5,50). Абърдийн беше 5,75, а Strathclyde е от 5,50 нагоре, няма фиксирана оферта, тоест Пешо може да получи 5,70, Сашо 5,90, а Гошо 6.00 (не се бъзикам за 6.00)

LoupGarrou, основно се интересувам от това дали е на 100% задължително в мотивационното си писмо да споменеш някакви постижения и участия от рода на членство в някакви групи, конкурси за есета и т.н. и ако например си казал, че имаш опит, придобит от някаква работа, шанса да вземат предвид писмото ти е по-малък? другото, което ми е важно да разбера, е свързано с препоръката от учител, ако си запознат с точните изисквания на университетите или на тези, с които си запознат. Колко препоръки изискват, има ли значение от какъв учител и т.н. За сега съм с диплома 6.00, но от тези матури страшно много зависи крайната оценка и нищо не е сигурно.

В момента съм 11 клас и изглежда и аз съм се запътил на там.. Проблемът при мен ще е мотив. писмо защото нямам с нищо което мога да се похваля. Понеже живея в по-малък град и пътувам няма как да се запиша в някоя доброволческа организация. В 12 клас като си взема Иелтс-а и вече имам кола сигурно ще ми остава време но тогава пък ще е късно. Тоест ще съм кандидатства вече, преди да ми дадат някакъв сертификат. Иначе преди често ходехме с класа да помагаме в читалището и за организиране на разни тържества, но няма как да го "докажа" ако реша да спомена нещо такова.
    Ще следя темата и се надявам да се включат и други.
    И тези които вече са държали Иелтс или Тоефл да кажат нещо и за това. С колко го взехте, как се готвихте и колко време

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си