Първоначално написано от
npp
Човек не се бъркай където не ти е работата - темата е за вяра, не за медицина, затова е в раздел религия на форума. Аз не съм медицинско лице, нито преподавател в медицински факултет - гледната точка е от вярата, а не от света на невярващите/нерелигиозните. Ако някой се страхува за живота или здравето си, и потърси медицинска помощ, тогава там лекари ще се погрижат за него от гледна точка на тяхната дисциплина наричана медицина. Но в процеса на упражняване на вярата в истинския Бог, вярващият трябва да се справи с обсаждащите проявления на "тъмнината", което няма как да стане ако всеки път когато, упражнявайки вярата в Него, срещне стълкновение с тях, най-напред отива да (по)търси медицинска помощ занемарявайки духовното си израстване, понеже вярата като дисциплина изисква вярващият да може да се научи да ги побеждава чрез вяра, докато световната медицина е по-скоро решение на здравословни проблеми при отсъствие на вяра за пълно спасение, но не предлага пълна победа над "тъмнината", нещо, което не може да се извоюва с обаждания на бърза медицинска помощ и тичане до/по болници, и въобще само със световна медицина.
Не помня да съм те докладвал или предизвиквал изтриване на твои постове. Ако имаш проблем, пиши ми, обясни, и ако мога да ти помогна, ще го направя, но такова поведение като това да докладваш хора, които нищо лошо не са тръгнали да причиняват, за да бъдат трити техни постове, в които те не пропагандират отклонение от решение на проблемите, е супер нелепо!
Ако бях писал в раздел "здравни проблеми и болести" за да предложа болестите да се лекуват само с вяра и никога с медицина, тогава щях да те разбера, но дори в раздел религия не съм казал нищо против търсенето на медицинска помощ - това че говоря за фантомните симптоми(признаци) за наличието на действащо влияние или въздействие от страна на зли духове, с цел да се установи дали има такова налице в процеса на упражняване на вярата, не означава, че става въпрос за проблем, с чието решение се занимава световната медицината.