- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- За цигарите
Не пуша, а и с новите разпоредби, които ни очакват да не се пуши на обществени места... Да му мислят пушачите![]()
Пуша!Но ако трябва да спра цигарите, или джонито..Цигарите изгарят!
Независимо, дали си мислиш, че можеш или не, и в двата случая си прав!
Това, за което си мислиш най-много, чувстваш най-добре, и мечтаеш най-силно, се случва всеки път.Без изключения!
Въобще недей, се занасяй със мен..
Брадясъл като ZZTOP,
молитвата ти казвам като поп!
Цъкни ме за да разбереш тайната на света!
Въобще не могат да ме стреснат.
Бил съм в много градове в които има уж забрани за кафета, ресторанти и т.н, ама и там си дърпам и никой нищо не ми казва, а и не само аз.
Още малко ще забранят да се пуши на улицата. Нашия втори дом. Бях чел нещо, че ще имаш право да пушиш само във вас и то в кенефа.. няма как да стане.
Марихуаната не искат да легализират - цигарите искат да забранят. Майната им.
И цигарите к'во им пречат? Да може тези "въздържатели", които не пушат и пият да изживеят по-дълго животеца си. Не нападам никой, но да не пиеш поне една чаша ракия.. няма смисъл според мен. Вие си решавате.
"И изобщо, прав си е старият Фьодор Михайлович,който твърди, че всички, които не пият, са или болни, или
подлеци. Има нещо нездраво и съмнително в
трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че... Но
както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в
подкупно, здравословно и благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш,означава да живееш като идиот. Да си противоестествен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка
шизофрения. Изкривяват се представите за света.Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес."
Иронично, но радва.
Колежке, "няма какво да му мислим пушачите" ние сме си екстра и никога не биха ни спрели това малко удоволствие. Да направят кафета и барове само за пушачи и ще идем там, а не да гледаш в кафето как някой си закрива носа да не му мирише.
umri, със ставането пускам колоните и си дъня до дупка. Вечерта като ида на работа пак се слуша страшно силна музика, ама не този стил, а чалга и т.н. може и друго, но зависи къде ни пратят.. и пак ти кънтят ушите. На другата сутрин прибирайки се в колата пак дъбстеп ЯКО.
Добрите навици удължават живота, а лошите го правят по-приятен.
![]()
Последно редактирано от Irti : 02-16-2012 на 05:39
Приятелката ми пуши доста. Аз съм непушач, но дима на нейната цигара не ми пречи, а и тя доста се съобразява. Говорили сме, че ако един ден създадем дете приключва с този навик.
Последно редактирано от dimitar_ak : 02-16-2012 на 11:19
Ирти, никой не те спира да пушиш. Просто те спират да пушиш на определени места. Как така ще палиш някъде, където е забранено ?
Първоначално написано от antifashionshit
Докогато мога, колежке. И до 30 да е.. ако е казал този горе - тъй да бъде.
Имам проблеми с белия дроб, имам проблеми с дихателната система, имам и леки проблеми с черния, но това въобще не ме е отказало от тези работи и не мисля, че ще ме откаже. Ходил съм и в моргата да видя бял дроб на пушач.. и това също не ме е отказало. Роднини са умирали от ракообразни нещица пред очите ми.. приятели са умирали от по-тежките наркотици.. много хора съм загубил, но и това също не ме е отказало. Опичам си акъла и винаги съм бягал от тези спринцовки, морфини и другите изключително вредни работи.
Това пушене за по няколко месеца, година и после спиране.. няма смисъл. Това пушене за по един ден също няма смисъл. Или захващаш и пушиш цял живот или въобще не почвай. И в трите смисъла е вредно, но първите два са просто някаква ниска форма на поза. Не се засягай. Не искам да те обидя.
Не съм правил опити да ги спирам - няма и смисъл да пробвам. Не мисля, че ако ги спра ще се изчистя след толкова време водене на такъв живот. Все ще остане нещо. Може и да греша.
Дефинирам приятен: Когато не бачкам съм някъде с някоя компания. Работя, издържам се сам, живея сам. Готвя си и си угаждам понякога, ремонтирам апартамента си постепенно. Имам приятелки с които водя сексуален живот, с които се познаваме от деца, които нямат нищо против да ми помогнат примерно да изчистя. Помагам на нашите всеки месец с парите. Когато имам време ходя при тях и ги отменям в доста работи. Често правя събирания в нас с другарите. Обичам да съм на върха на кулата и да се веселя. Обичам да си пийвам и да пуша. Запознавам се всеки ден с нови хора. Понякога обичам просто да викна някой приятел/ка и да се пийне само 100 грама ракия със салата. Само това. Без секс с въпросната. За някой е хубаво да имат семейство и деца. И за мен би било хубаво, но това ще стане след 5-6-7 години примерно. Тогава ще се укротя, но няма да оставя някой вредни навици и затова и ще търся такава жена, която да не ми стеня и с която ще ми бъде приятно да пием по чаша, две и която също така ще мога да вземам на събирания. Каквато беше и бившата, но не ме е яд. Така е писано - така е станало.
Живей на макс, имай цели, постигай ги, но никога не се лишавай от нищо. Бъди борбен, бачкай като НЕчовек и бъди човек с тези, които са покрай теб.
Това за мен е приятен живот. Всеки избира какъв да бъде.
djipsito, не виждам смисъл от тази дискриминация. С една по-добра вентилация проблема се решава. Най-добре ще е да има такива барове за пушачи и заведения, но не едно или две в целия град...
Последно редактирано от Irti : 02-16-2012 на 11:38
Пич, в Европа си.. Да не е само в България тва ? Заведенията, които (след забраната) си извадят лиценз за пушенето на терасите, ще допускат пушенето, ама само навън. Дискотеките също. Паркове, спирки, детски площадки, болници и т.н - забрави.
И на мен ми харесва да пуша и не искам да ги отказвам. Е, аз пуша максимум половин кутия на ден, ама пак.. за мен е достатъчно. Не е приятно като ида на дискотека, да излизам да пуша отвън, ама се свиква. В кафетата същата работа, навън е студ, ама сядаме отвън, понеже сме пушачи.
Паркове, спирки? Аз не знам.. човек ли ще има да те следи дали пушиш или какво? Винаги можеш да пушиш напук забраната. От тези заведение ще те гонят, ама от парковете.. поне докато стане тук в България.
Не ми се е случвало да ме гонят от диско или от кафе, но и това ще стане след време явно.
Цялото нещо е безсмислено.
Системата е шибания.
![]()
В същото положение съм и аз. В общежитието не се пуши, в кафетата не се пуши, до сега само в две дискотеки е имало зала за пушачи, отивам на бар - о, не се пуши!! Много трудно свикнах, но както каза, свиква се.
Irti, прав си - паркове и спирки има. Но удоволствието се губи. Друго си е да седна преди лекции в Starbucks, да запаля цигара, да поклюкарствам с колегите, или пък вечерта да си сипя едно малко уиски и да си запаля цигарка... Ох, размечтах се.
Така си е, никой не може да ти забрани да пушиш в парка. Но на този студ е невъзможно да стоя в парка повече от половин час (поне за мен, де). Тази зима съм на принципа - колкото и да е студено, наркоманията е по-силна! При положение, че съм страстен пушач, не мога да се откажа от това удоволствие.
И да - "Системата е шибания." Но сме част от нея, затова се съобразяваме.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Тук забраната конкретно за парковете, важи за тези паркове, които са заградени, отворените паркове, не. Там, където има площадки също не се пуши. Пред училища, университети, болници, има посочено на колко метра от сградата можеш да пушиш. В закона не пише нищо за спирките, ама на мен са ми правили забележка. Не ми се влизаше в спор с жената, че съм писала курсови работи по тоя закон и, че съм малко по-наясно от нея, просто се преместих, за да не преча.
Така де, манталитет. Хората знаят, че има забрани и спазват законите, тва конкретно към Ирти. Едва ли някой ще те следи с касичка да те глобява. Не живееш на самотен остров и трябва да се съобразяваш.
Добре, това наистина ли не ти прилича на чиста проба глупост? Сериозно?
Няма лошо да се забавляваш. Не знам защо свързваш липсата на цигари в ежедневието си със скука. Пак си пий, викай си колежки и прочее, намери си жена, която не ти мрънка за алкохола (аз не познавам такава, която да го прави наистина, ако не става въпрос за алкохолизъм), ама пуши по събирания. Да седнеш да пушиш сам пред компа примерно... глупаво е. Според мен. Позволяваш на тютюн, увит в хартия, да те управлява. Това не те ли притеснява?
Че изглежда готино, изглежда. Че трудно ще минеш в бар/на събиране без цигара, трудно е.
Въпросът е да не става въпрос за ежедневен порок.
Пуша от 2 години и нещо .. Обикновено се съобразявам с хората около мен, но по принцип в компанията ми има и други пушачи.
Не ми прилича на никаква глупост, защото си е изцяло мое желанието да поема по този път. Едни хора ядат много сладко, други много мазно и тесто, а аз употребявам тези ми ти работи и така се чувствам супер.
Не го свързвам със скуката, а просто така мрачнотията в душата на българина я възприемам по-добре и по - оптимистично. С времето с тази завист откъм хората ставаш храна за тях. С цигара в уста и с високо вдигната глава – не ми пука за нищо.
Не е глупаво. Пуша пред кошницата, пуша в кенефа, пуша в колата, пуша на хижа в планината, пуша на работа, пуша с приятели, пуша по разходки, пуша в парка, пуша в кафета и кръчми, пуша навсякъде. Лятото пуша на покрива на блока. Вечерта след 9-10 е много спокойно и приятно. Леко е хладно и седиш да си свързваш мислите, а през това време гледаш огънчето на цигарата как гори.
Не е готино. Не е забавно. Не е яко. Виждаш ли къде е разликата? Ти пушиш за да изглежда готино. Аз пуша, защото имам нужна и защото е част от мен. И защото наистина ми харесва и това харесване не трае само ден-два и това пушене не върви само по събирания. С пиенето е същото, но там не съм зависим, а просто ми харесва да пия всеки ден по-малко и по-много, когато се събираме. Мога да изпия два литра водка, но мога и да изпия една чаша. Зависи от настроението.
Пред щайгата лично нямам пепелник, а метален продълговат цилиндър. Не знам дали се сещаш. И направо там, че инак трябва да ставам през половин-един час да хвърлям пепелта. Имам задължително един кибрит на масата (запалка рядко използвам) и 3-4 кибрита по джобовете на дрехите. Имам листчета, машинка и филтри. По масата никога няма пепел, защото винаги си чистя старателно. Целия този ритуал ме радва и ми доставя удоволствие да го практикувам.
Не ме притеснява да умра млад. Не ме притеснява да се задъхвам. Не ме притеснява тУтУна, защото сам съм посегнал към него с мисълта, че пристрастява. Аз сам съм му позволил да навлезе в мен и то с трезва преценка и защо да го махам, когато вече съм го приел за част от живота си? Не се притесних, когато видях дробчето в моргата, а беше в окаяно състояние. Все едно гледаш кюмюр. Аз знам, че това е вътре в мен, че и аз го имам, но въпреки това после ходих да ям баничка.
Не виждам нещо, което ще ме откаже от този живот.
Едит: Даже скоро очаквам гости.![]()
Последно редактирано от Irti : 02-16-2012 на 17:51
Започнах да пуша за да докажа на баща ми, че съм по голяма.. хаха да бе.....
Сега не мога да ги спра, защото здраво са ми влезнали под кожата...
Не на цигарите - ДА на ТРЕВАТА !![]()
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
^Помня последния ти опит да ги спреш![]()
Няма логика в това изречение. Това, че сам си си избрал пътя, не означава, че не е глупаво.
Твой си е изборът, разбира се. Никой не ти пъха насила цигарата в устата.
А относно пушенето на места, на които е забранено... типично български манталитет. Хората по другите страни не пушат на подобни места, не защото ще ги глобят, а защото им е съвестно. Неслучайно на улицата има незаключени машини с вестници, от които можеш да си вземеш вестника и без да платиш - отваряш, бъркаш, вадиш, но хората си плащат, защото знаят, че зад тоя вестник стоят хора и техните усилия. Та така е и с пушенето![]()
Просто звучи кофти да казваш, че пушиш, защото имаш нужда от това.
На мен не ми е кофти, че съм зависим и не чувства някакъв срам (защото така го разбирам това, което пишеш).
Ти си поел по този път съзнателно и сам, а не си се подвеждал по някой за да е глупаво. Поне така е при мен. Купих си цигара, седнах и я изпуших от любопитство и реших да продължа и то чисто сам. За теб това е лош път, а за мен е добър.
umri, тези не са пушачи... заеби това, че ти разправят, че уж са пристрастени. Това тяхното е неква лиготия. Ще пуша днес и след една седмица пак, нали... мхм.
Пантер, за теб едно нещо ако е глупаво, за други може и да не е. И аз пуша пред компа. Пуша и като се излегна на дивана да гледам филм. Харесва ми, успокоява ме. Цигарите пристрастяват, за това е и "нуждата". Никотинов глад.
Има крайности, които не мога да приема. Като тва, което каза Ирти. Днес ще пуша, една седмица няма да пуша. Или другата крайност - гася цигарата и веднага паля нова. И двата случая ми бият на правежи и гъзарлък. На мен ми се е случвало като съм била супер бясна да запаля втора цигара, веднага след като съм изгасила първата и то вкъщи, ама единичен случай..
Така де, реално не разбирам ква е тази чак пък такава пристрастеност да палиш цигара след цигара. Предполагам, че вече бие на ебаси навика, а не толкова на нуждата да запалиш.
мразя и цигарите и цигарения дим
аз имам здравословни проблеми и димът много ме дразни но никой на се съобразява с това![]()
Не мисля, че е така. Зависи от човека. Не знам с колко чужденци си имала вземане даване, но в моето общежитие (в Германия) почти всички пушачи си пушат по стаите. А е забранено. Има си детектори, глоби, ала бала, но явно на никого не му пука. И аз до едно време мислех като теб, но що се отнася до пушенето на забранени места - не е само български манталитет. Пушат си и пред училищата, и пред гарата, и пред университета, и до табелите "Пушенето забранено"... И постоянно се оплакват от "немската диктатура" (което да си призная е доста смешно от моя гледна точка, но това е друга тема).
Та... не само българските пушачи нямат съвест.
И на мен ми се е случвало - когато съм много изнервена, просто не се усещам. Не че ми се пуши, просто посягам към цигарата, за да съм заета с нещо. А колкото до другата крайност - понякога пуша една кутия за два-три дена, а понякога за един. Но не помня да е имало ден, в който въобще да не съм пушила. Както каза umri, или ще пуша или ще ги спра тотално.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
И да се съобразяваме с всички като вас? Знаеш ли колко много сте? Бих се поместил, ако някой ме помоли и ако му наистина му пречи. Ако още един ме помоли ще го погледна и пак ще се отместя . Ако трети ме помоли - да се шибате всички. Като не ти изнася се махаш от дима и готово. Никой не се съобразява разправя... хъх с мен някой съобразявали се като ми идва сметка за парното, данък за колата и куп други глупости, които въобще не са реалните цифри.. а са някакви измислени сметки. Всеки си има много проблеми, но всеки се оправя сам.
Като една от блока "Синчето ми е много болно и му е студено.. ако можете да пуснете парното" през месец АВГУСТ.....
И с него ли да се съобразяваме целия блок? Щом е болен - да се шиба.
x7aZzy, това е един вид протест.. като има забрана задължително трябва да я спазваме и да не показваме мнение? Ето и това с ACTA.. ходих на протест и пак ще ходя скоро. Ходих на протест и за цената на горивото. Не съм съгласен с това - протестирам. Няма да ни управляват както си искат. Понеже сме малко тези протестанти и са повече тези, които са навели глава и са се примири, че ще са под чехъл.. дай ще спазваме всичко.
Разрешение да идеш до кенеф ще наложат още малко.
Забрана, човече. Колко забрани сме прескочили... бал съм го и манталитета. И глоби са ми слагали и са се заяждали за много неща, но щом нещо не ми харесва - няма да го правя. И не това не е селяния. Разделях си боклука преди да изгорят кошчетата в махалата. Когато имам време събирам боклуците пред блока. Плащам си данъци и всичко - макар и скъпо. Трепам се от работа заради мазните боклуци и се боря да сложа нещо в устата. И ще се съобразявам с всяко незначително нещо и ще им играя на кура? Няма да стане.
Последно редактирано от Irti : 02-20-2012 на 11:54