- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Ечемик на окото...
Искам да попитам боли ли отстраняването на ечемик?
Цепва се, хирургическа намеса до колкото знам. Иначе златото уж помага, но не на всички...
Aз като малък 3-4 клас, имах ечемик на окото. Беше се показал над окото, и ходих да ми го махат със операция, упойка сичко както си е. За 3-4 минути и ми го бяха махнали. На скоро 10 клас, усетих че пак имам топче, и със варено яйце, докато е още топло си го слагах на подутото, и така със 2-3 яйца се беше махнало. :Д
Не, само една инжекция ми биха в баджака :Д, и тя болеше. Едно лапенце тогава помня как 3 лекаря, го държаха за същата инжекция хаааха. Биха ми упойка, май през абокат, и за 2-3 минути бяха свършили. Нищо не съм усетил, още на другия ден като махнах превръзката всичко беше нормално.
Отвътре или отвън на клепача е тоя ечемик?
Не е болезнено отстраняването, но зависи от хирурга все пак.
Преди 1 месец ми отстраняваха ечемик от вътрешната страна на клепача и изобщо не усетих нищо. Нито по време на операцията, нито след това.
От външната.. Тоест там, дето са миглите. От гореА "Марсилия" как ми го описа..
![]()
Няма да имаш нужда от операция, но може да идеш да се консултираш с лекар за всеки случай. От вътрешната е по-опасно.
Ами то ми е от доста време, аз ходих при една и тя ми вика да съм му правел топъл компрес 10 дни и след това ако не се махне да отида за да ми го махнат. Е, те минаха 20 дни и аз отидох, тя каза още 10 дни да правяЧудя се дали да отида при друг.. И няма ли някви капки?
Има капки и мехлем, но не знам как ще ги задържиш от горната страна на клепача.
Защо да няма нужда. Какво ще каже външен ? На мен ми се беше показало над клепача, едно като топче можех да го пипна дори. Ако това е външен, на мен с операция ми го махнаха.
с времето минава .. няма да ти остане за винаги, споко ... но, ако решиш действай с операция![]()
Take the evil out the people, they'll be acting right,
cause both black and white is smokin crack tonight,
and the only time we chill is when we kill each other,
it takes skill to be real, time to heal each other ...
-2Pac-
Аз съм имала много пъти и се маха с времето.. и на теб би трябвало да ти се махне, но ако не.. пробвай с операция![]()
Аз имах от вътрешната страна преди 2 години и не се спука.Беше ужасно,защото трябваше да ми го махат с операция и понеже беше точно на ъгълчето и упойката не хванаТо не беше рев,то не бяха сълзи.Като си спомня и направо ми причернява.Иначе като усетиш,че почва да те наболява окото търкай със злато.Ако го хванеш малко по късно,когато е почнал да избива и да търкаш няма да помогне