.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 84
    Има бе разбира се !! Само трябва момичето да си го заслужи !! Всяко момче може да е романтично стига да си заслужава момичето и да е влюбен !!
    JIюбопитството e побeдило повeчe дeвствeници, oтколкото любовтa!!

Голям фен Аватара на toad
    Бъркате понятията , да е възпитан , да е романтичен , да е кавалер . А и от кога жените искате романтични мъже ? Останал съм с впечатление , че го намирате за слабост , пък се радвате като гледате романтични комедии .

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    вдъхнових се от другата тема, която беше затворена защото е от 2006
    първо романтичните мъже са тези, които проявяват романтика, защото имат топли чувства-гадже, мъж, годеник (тука по-рядко има такива, но все пак) и прочие..
    добре възпитаните са онези, които ви отварят вратата, помагат ви да си сложите палтото и пр.

може да давате пресни примери с приятели, гаджета, познати, мъже и т.н. (или със себе си-за момчетата)

//нямам приятел, но наскоро излизахме с приятелка и неини 2ма познати (по-големи, на около 24) и когато си тръгвахме, не само че ми помогна да се облека, но и ме изпрати до спирката на такситата; не е нещо кой знае какво, не е било и с цел да ме сваля, просто такива МЪЖЕ ме карат да вярвам, че все пак има надежда и че доброто възпитание и било то кавалерството, не са мъртви.. : )

//ако темата се счете за глупава, може да се затвори..; знам , че много пъти е коментирано, но скоро е нямало подобни теми, та нека да видим..
    Оу да - аз съм такъв мъж
    Шегувам се
    Значи по принцип не съм ,но всичко започна ,когато се влюбих
    Тогава дойде един момент ,когато съвсем изперках от жажда за любов и романтика
    Правих неща ,които са странни и тнт
    Сигурно е така заради зодията ми - скорпи
    И не само в любовта, а и още от малък съм си мечтал да избягам някъде в Сибир, тайгата ,за да пътешествам из необятното
    А според госпожата по БЕЛ- такива хора били романтици пфф ;d
    Така де проблема по-скоро е в момичетата, който особено тези от зодия Близнаци не знаят нищо за романтиката ;dd

anonymous708973
    Guest
    Музата ме осени. Тъй.
    Има огромна разлика между това да е възпитан и да е романтичен, като понятието "кавалер" се включва и в двете май.
    Накратно казано, възпитаният човек знае къде и как да се държи, поздравява, усмихва се, благодари и се извинява.

Доста бягам от класическата представа за романтика, но бих се зарадвала на всеки жест, защото показва, че е вложил време и внимание, за да ме зарадва. Не е необходимо да унищожи 100 рози (защо по филмите никой не се замисля за това?), за да ми поръси леглото. Радват ме всички дребни нещица - да ми донесе любимия шоколад (или какъвто и да е хубав шоколад :д), да ми направи сандвич, да танцува с мен, да се грижи за мен... Всичко си проличава в малките неща, не в грандиозните обяснения или обещания. Важното е нещата да се правят, без отсрещният човек да се чувства неудобно или задължен. Лично аз бих се почувствала странно, ако някакъв непознат ми помогне да си облека палтото, дръпне ми стола или ми отвори вратата. Да ми направи път в снега, както някой беше казал, да, но останалите жестове са малко по-интимни...

Като излизахме в началото с моя все още като никакви и се случеше да ми отвори врата, след това обикновено изцепваше нещо от сорта на: "Виж къв съм кавалер", което попринцип бих преценила като самоизтъкване, но в неговия случай ме сваляше на земята от смях и правеше цялата обстановка супер лежерна и приятна. Винаги ми е било страшно приятно в неговата компания, ама няма да разводнявам темата.

Цитирай Първоначално написано от djipsito
    Човека е важен. Ако нещо е сгафил и мисли, че по този начин ще ми мине, по-добре да не опитва. Тогава пък се чувствам подкупвана едва ли не.
    Точно, не е това начинът да ми се извини. Като ми цъфне с един голям букет след караница, или ще изляза гадна, като не го приема, защото не искам да си оправим отношенията така, или ще се чувствам неудобно, ще се цункаме и айде - всичко ще е наред.

Цитирай Първоначално написано от Irti
    Не мога да правя секс на свещи.. да си мисля от толкова горящи огънчета дали няма да стана факла накрая..
    Абсолютно. Не мога да се отпусна в такава обстановка и изживяването отива на кино.

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange
    За мен романтика е да сме се гушнали на леглото след секс + китайско и да му разказвам как се образуват туморни клетки и за Meйоза.
    ХАХАХАХА :д

Цитирай Първоначално написано от goGu
    Само трябва момичето да си го заслужи !!
    Вдигам всички крайници в подкрепа на това и пак ще дам пример с моя приятел. Прави впечатление... не, всъщност, той си е доста нахакан и циничен, на моменти груб, но нищо от това не изглежда поза или неприсъщо за него (както много хора се правят на каквито не са, колкото и изтъркано да звучи). В повечето случаи обаче женските се стресират едни такива, защото не са свикнали на подобно освободено държание. Последната мисъл, която ще ти хрумне, за такъв човек е, че е романтичен. За възпитан си личи от 100 км, но за романтичен... И все пак, той си има някаква нагласа и представа за романтика, която съвпада с моята, за щастие, и може да е страшно мил и загрижен, но с мен, защото аз съм си го заслужила.

След лиричното отклонение стигаме до универсалната истина:
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar
    Важни са възпитанието и нагласата на съответния мъж. Също и начинът, по който ще се приеме/оцени конкретния жест.

Супер фен Аватара на Irti
    Ей, мислех си, че си забравила темата и няма да отговориш, а очаквах твой отговор.

Хубави работи написа. Тоя шоколад.. какво му слагат вътре.. и гаден да е... щом е шоколад рулира.

Инак да отворим тема в темата. След десет години, ако мъжа с който ходиш ти предложи брак, как си го представяш и как искаш да е и как би трябвало да е според теб? И покрива ли се това, което искаш с филмите?

Прасни един от твоите хубави коментари и избий рибата.

Супер фен Аватара на Luidgie
    Град
    На този глупав свят, заспал.
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    И това при доста хора го има, да. И аз се замислих. XD
    Не знам, но... свещите, поезията и милионите сърчица, на които са написани причини защо е с мен, биха ми изглеждали доста не на място. Ще има да се чудя как да реагирам. XD
    За мен романтика е да сме се гушнали на леглото след секс + китайско и да му разказвам как се образуват туморни клетки и за Meйоза.
    Впрочем под романтичен жест по-скоро визирам нещо мило и значимо (като да се грижи за мен, докато съм болна или да се хване преспокойно да ми среже кокоса на две с ножовката, за да може тарантулата да се чувства по-добре вътре), отколкото тези постановки със свещите и с розите.
    Трябва да се съглася с теб, няма как. На мен това по филмите ми е супер престорено. По-скоро да се почувстваш неловко от милиард свещи и изрязани от розова хартия сърчица, а на фонът на всичката тая сладникавост да звучи Франк Синатра (примерно). Това може да го направи и някой хипер загорял. Аз романтиката я имам за нещо интимно и незначимо за околните, но за теб означава много. Мили жестове, грижовност и всичко, което ти показва, че си обичан е романтика. Един такъв повърхностен жест ми е малко престорен - е има хора всякакви.
    "Слънце грее, птички пеят
    Пръски мозък се сивеят
    В полето сред житата някому стърчат краката
    Спи детенце, спи си сладко
    взрив побърка твоя татко... "

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Ей, мислех си, че си забравила темата и няма да отговориш, а очаквах твой отговор.

Хубави работи написа. Тоя шоколад.. какво му слагат вътре.. и гаден да е... щом е шоколад рулира.

Инак да отворим тема в темата. След десет години, ако мъжа с който ходиш ти предложи брак, как си го представяш и как искаш да е и как би трябвало да е според теб? И покрива ли се това, което искаш с филмите?

Давай, бейби, прасни един от твоите хубави коментари и избий рибата. С теб сме !!!!!!!
    Temet Nosce

벨야카

Мега фен Аватара на Chacho
    Защо романтиката я свързвате само с любовта? Тя е по-скоро начин на мислене, житейски принципи, които са много по-обширни от взаимоотношенията мъж-жена. Цяла епоха културно наследство е оставено през кулминацията на тая идеология.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Може би, защото повечето сме заобиколени от хора, които са последователи на друга идеология и много малко знаят, че е имало такъв период? А и плюс това, как да мислиш за друга романтика, освен тази между мъж и жена, като през 5 минути ти дават нов лигав сериал, изпълнен със сладникава и бих казала, кичозна, романтика. Все пак повече от половината хора тук са под 16.
    Пръски мозък се сивеят

Banned Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от goGu Виж мнението
    Има бе разбира се !! Само трябва момичето да си го заслужи !! Всяко момче може да е романтично стига да си заслужава момичето и да е влюбен !!
    Точно така си е = ) иначе колкото до възпитани мъже и т.н еми може да съм на 15 но се държа с хората около мене така както искам те с мен.

Цитирай Първоначално написано от Luidgie Виж мнението
    Може би, защото повечето сме заобиколени от хора, които са последователи на друга идеология и много малко знаят, че е имало такъв период? А и плюс това, как да мислиш за друга романтика, освен тази между мъж и жена, като през 5 минути ти дават нов лигав сериал, изпълнен със сладникава и бих казала, кичозна, романтика. Все пак повече от половината хора тук са под 16.
    Поколението повлиява на изкуството повече, отколкото изкуството на поколението. Не е само до романтиката, на всякаква тема се стига до противопоставянето или уеднаквяването (много странно се размиват два антонима) на мъжете и жените. Просто такова ни е времето. И книга да хванеш, днес само чиклит се чете. Конспиративни и езотерични книжки също, но това е от желанието да се отцепваш от масите и мейнстрийма. Според мен вече сме в разчупване на идеите, с които повечето от нас сме израстнали - че е нужно да си възпитан; че е модерно да слушаш чалга; че трябва да обсипваш с внимание хората, за да ти отвръщат със същото; че традициите и религията заемат важна роля в съвремието; че семейството е непоклатима инстанция; че сексът е табу; т.н. Днешните проблеми може да са утрешните решения и обратното.

Отивам да пия една студена, че нещо много философско и самочувствено го раздавам.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Като спомена изкуство, смея да твърдя, че то се е променило към отвратителна посока. Кажи един съвременен художник, който да казва нещо с творбите си? Имаме ли си съвременен Ван Гог, Гоген, Климт и т.н.? Не. Защото всичко е повърхностно, всеки гледа купона, а балъците мислим как да казваме нещо и как д апроменяме света, за да ни е по-добре в него - Мисията невъзможна. Тя романтиката да ни е проблема само. Те отношенията между хората са станали едни...
    Пръски мозък се сивеят

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Какво значи момичето да си го заслужи? Да заслужи да и отворят вратата? Или да и направят път?
    за романтиката е друго, не може да си съученичка с някого и да очакваш романтични жестове..за да сте заедно , значи той те заслужава, както и ти него...

Цитирай Първоначално написано от Audiophile Виж мнението
    Ивче, взимай ме, свободен съм

слънце, как така? (иначе ми е тъжно за теб, но много много хубаво, че има едно страхотно момче, което е отново "на пазара"! )
    искам те в скайп най-скоро... (hugs)

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Да ви се набутам в женската тема за малко. По мои наблюдения с годините се отпускаме да показваме повече внимание и възпитание. Сигурно и вие сте забелязали нещо такова?
    //темата не е само женска а иначе, не че нещо, но с годините момчетата стават МЪЖЕ..поне някои от тях..така че, може би това е причината
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението

Тц, аз съм сноб по отношение на шоколада :д Ям само хубав шоколад, голям порок ми е... Като бях в Германия, по случайност видях как се прави Линдт - ония уникааални топченца от млечен шоколад, които се топят в устата - и след това влязох в гифт шопа. На излизане бях с олекнал портфейл :д
    По другия въпрос - провери си личните, че ако оспяма още една тема, ще изям банана :д

Добре, че не си видяла млякото как се прави

Няма романтични мъже. Има само варвари като мене.

Повече от фен Аватара на musicinmyveins
    Има естествено.Но до голяма степен съм съгласен с Chacho,че това с романтиката се появява по-натам с възраста.И то не е само до момчето.На 15 години пиклите не знаят какво искат и един романтичен жест си го приемат,че си им роб и ше им слугуваш (да не говорим,че романтика на 15...някак си не се връзва) ,затова мисля,че възраста,на която се проявяват тия "романтични страни" , е абсулютно логична .

Супер фен Аватара на Irti
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Тц, аз съм сноб по отношение на шоколада :д Ям само хубав шоколад, голям порок ми е... Като бях в Германия, по случайност видях как се прави Линдт - ония уникааални топченца от млечен шоколад, които се топят в устата - и след това влязох в гифт шопа. На излизане бях с олекнал портфейл :д
    По другия въпрос - провери си личните, че ако оспяма още една тема, ще изям банана :д
    Отворих ги, ама явно още един проблем се показа и нямам нови лични съобщения.. или нещо не си го пратила?

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Не деля двете неща. Човек, който знае как да те зарадва и разнежи, дори с нещо малко, няма да ти затръшне вратата под носа или да те остави сама по никое време след срещата ви, без да се поинтересува дали си се прибрала след това жива и здрава.

Всеки с елементарно възпитание, твой приятел, ще ти отвори вратата на излизане от някъде, ще те поздрави и т.н.

Всичко си зависи от средата. Да е шарено е за предпочитане. Така се научаваш да различаваш едните от другите.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Супер фен Аватара на Cold_Tearsss
    Каквото е търсенето, такова е предлагането.

Голям фен Аватара на Stan4o123
    Град
    Sofia
    Еми на мен от вътре си ми идва,просто съм си такъв по природа,а относно романтиката...в пубертета ни набиват някакви прототипи от филми и книги и ние ги попиваме,в последствие осъзнаваме,че това може и да не са нашите представи за романтика!
    Усмихни се на някой непознат. Това може да се окаже единствената му радост за деня.

Ако не броим Пешо, който е малко вчерашен - не, няма!

Цитирай Първоначално написано от Stan4o123 Виж мнението
    Еми на мен от вътре си ми идва,просто съм си такъв по природа,а относно романтиката...
    Казвам ти, момичетата са луди по самоизтъкването...това е начинът!

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Кой с кого спи в тая тема, признайте си.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Има разбира се. Но както и горе споменаха, едно е да е добре възпитан, съвсем друго е да е романтичен. На първото държа адски много, дори смея да твърдя, че не бих могла да харесам невъзпитан мъж. Съответно един възпитан мъж е и кавалер. Романтиката я оставям настрана, защото аз самата далеч не съм от романтичните натури.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си