Искам да попитам съставяли ли са ви акт за нередовен пътник ? Днес ми се случи следното : прибирах се от практика , качих се във въпросния тролей за 1 спирка , контролата се беше разположил като пътник и аз изобщо не го видях . След което поиска билет или карта казах му ,че нямам , той ми каза или да му дам 10 лв или ми пише акт.Тъй като нямах в себе си останали пари ми написа акт.Попита ме дали имам лични документи ,поиска ми лична карта , записа някакви работи от нея и ми каза че мога да тръгвам. Искам да отбележа ,че ми се случва за първи път и не бях запозната с правата си като на пример ,че няма право да ми взима личната карта без присъствието на полицай! Не ми обясни къде и колко пари трябва да платя за прослобутия акт просто ми каза ,че съм свободна Та въпроса ми е писали ли са ви някога такъв акт,на каква стойност е , и плащали ли сте я изобщо ? Благодаря предварително на отзовалите се
Той не ти ли даде копие от акта, за да видиш на каква стойност е? Иначе, ако си ученичка, хич да не ти пука. Тоя акт е с давност 3 години, след което автоматично отпада. Така че, не си длъжна да го плащаш. И следващия път, когато те хване контрольор, искай да ти пише акт, но не му давай лична карта, освен ако не извика полиция. Била си лесна рибка за него-сама си си дала ЛК. Не си длъжна да му я даваш, както и сама каза, освен ако няма полиция. А на тях не им се занимава да викат, когато са хванали деца. И не им плащай глобата в никакъв случай.
Никаква бележка не ми даде,даже нищо не ми каза само видях , че пише някакви неща от личната ми карта след това задраска нещо и ми каза , че съм свободна Посъветвах се с приятели на които също са писали акт,но винаги са им давали бележки и според тях го е написал само за да ме сплаши , но иначе в никакъв случай няма да плащам !
Еми, значи най-вероятно да, писал е некви глупости, за да те сплаши. Но в крайна сметка е преписал данни от личната ти карта, което не е много хубаво, защото може да злоупотреби с тях. А и най-вероятно знае къде живееш вече. Не искам да те шашкам. Може и нищо да не е писал от лк, само да си е драскал некви глупости.