- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- много лош проблем при общуването
Здравеите,
на 17 години сам близо и имам проблем с общуването. някои приятели ми казват че говоря много бързо (аз се разбирам де) други, че не могат да ми разберат почти нищо ..
какво да направя че да ме разбират?
Защото си нервен/нервна,затова ли говориш толкова бързо? Успокой се малко,имаш време да се изкажеш,хах ;Д
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Аз съм същата - винаги съм била такава. От втори клас прякора ми е картечницата.Говоря, пиша и чета много бързо. Много често са ми казвали затова, в училище или пък навън с приятели. Просто трябва постоянно наум да си повтаряш "по-бавно, по-бавно говори" и да се отпуснеш.
Еми възползвайте се, тъкмо ако някой ви ядоса, една бърза и тънка, а човечеца горкия, нищо няма да разбере!![]()
Ужас... " Много ви обичам ;( ама много направо ако не бяхте тук ;( ;( " хаха... картечница ли? Бетер от пералня на центруфуга, на минута по 1000 думи - цял роман!![]()
аз освен че говора бързо и неизговарям някои думи докраи и още по трудно ми се разбира![]()
R-X + 2Na + R'X' --> NaX + NaX' + R-R+R-R'+R'R'
Гов0рi мi на гЪзЪь и се м0ли Dа не ПрЪднАxDD![]()
-> Šemsa Suljakovic & JV - duni vetre jace (music)
карай го по спокойно .. говори по бавно и не се притеснявай просто няма за какво !
Ходи на логопед, аз също говорех бързо и само аз си се разбирах(никой друг). Ходих на логопед и сега пак говоря бързо ама поне ме разбират така
това ми е познато до болка...просто говори по-бавno
По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...
Логопед е решението братленце : ) 3-4 седмици ходих и свикнах да говоря бавно. Спрях да ходя и пак забращулевих по-бързо, но като се усетя намалям темпото ;д Ще четеш сричка по сричка, ще пееш думите, ще четеш в такт ;д Консултирай се и иди, нищо не губиш, освен кинти. Даже аз и кинти не давах. В даскалото имаме логопед и при него ходих![]()