.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19
    Супер фен Аватара на bloodymirror

Английски език

Искам да науча английски език,но не знам откъде да започна,майка ми казва,че най-добре било вкъщи с учебник,помагало и т.н сам да си научаваш нещата и че уроците били само пари на вятъра и мислите ли,че на 16 години е късно да уча английски,не че изобщо не знам,но определено може много по-добре да го науча и как бихте ме посъветвали да започна да го изучавам ? :\

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Не мисля, че вкъщи сам/а с помагало ще ти помогне много. Частните уроци (зависи от учителя разбира се) не са пари на вятъра. Посъветвай се с съученици и приятели, които ходят на курсове, попитай от кои учители са доволни и почни оттам.

Четенето на английски книги е много важно - виж това можеш да правиш вкъщи сам. Ще обогати речника ти, защото постоянно ще срещаш нови думи.

И не мисля, че ти е късно - има хора, които на 50 години почват нов език да учат.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Никога не е късно , а да не говорим какъв голям плюс е знанието на език. Започни с най-ниските нива на учебниците и помагалата и частен учител или някоя школа може би,курсове. Освен това трябва и да тренираш езика , дори и малкото знания трябва да ти влизат в употреба, всичко е важно. Както ти казах, чети английски книги ,след като имаш едно стабилно ниво и нещо много важно,ако имаш познати чужденци ,които са тук в България можеш да се упражняваш с тях.
    maDamn

Супер фен Аватара на breathless
    И аз съм твърдо за уроците и не, не ти е късно.
    And I will never hurt you or desert you,
    love you from the very day your mama birth you

Град
    София, България
    +1 Намери си online приятели, които говорят английски, пиши си с тях.

Мега фен Аватара на Chacho
    Запиши се на уроци отначало. Самостоятелната работа чак като ти е писнало от помощните колелца.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от bloodymirror Виж мнението
    Искам да науча английски език,но не знам откъде да започна,майка ми казва,че най-добре било вкъщи с учебник,помагало и т.н сам да си научаваш нещата и че уроците били само пари на вятъра и мислите ли,че на 16 години е късно да уча английски,не че изобщо не знам,но определено може много по-добре да го науча и как бихте ме посъветвали да започна да го изучавам ? :\
    Щом пишеш тази тема значи си нямаш и най-малка представа от английски. Майка ти го казва това защото или е заблудена или не иска да си харчи парите по тебе. Ако сам започнеш с учебник няма да научиш НИЩО!!! Уроците ще ти помогнат да "научиш" езика до толкова колкото да можеш да се справяш с него. Ако наистина искаш да научиш език трябва да си на место където той се говори и да го практикуваш ежедневно...

Но преди да почнеш да си мяташ парите на ляво и на дясно си задай въпроса защо искаш да го научиш този език и бъди честна със себе си.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Щом пишеш тази тема значи си нямаш и най-малка представа от английски. Майка ти го казва това защото или е заблудена или не иска да си харчи парите по тебе. Ако сам започнеш с учебник няма да научиш НИЩО!!! Уроците ще ти помогнат да "научиш" езика до толкова колкото да можеш да се справяш с него. Ако наистина искаш да научиш език трябва да си на место където той се говори и да го практикуваш ежедневно...
    Съгласна съм, че нищо няма да се научи сам/а вкъщи с учебник, но за последното не съм съгласна - аз имах частни уроци до 12 годишна възраст, и след като заминах за чужбина английският ми беше много добър. Оттам нататък, само си го усъвършенстваш. По-лесно е да научиш езика, когато си в англоговоряща страна, пък и по-добре ще го научиш, но това не трябва да те обезкуражава.

Супер фен Аватара на bloodymirror
    Nakadah,е добре аз нямам възможност да ходя да практикувам в чужбина,пък и в България засега нямам англоговорящи познати,но имам приятелки,които сам сами и с помощта на малко уроци,знаят перфектно английски,даже едната ходи на бригада в САЩ,сега си работи в българо-английска фирма..

Град
    София, България
    По-лесно е, когато се намираш обкръжена от хора, които говорят само английски. Но уроците + занимаването вкъщи ( четене на много книги, говорене с англоговорящи приятели, чат и т.н.) помага изключително много. Въобще не е невъзможно така да се научи езика.

Просто човек трябва да е упорит.

Супер фен Аватара на RedArmy
    По-добре не се напрягай. След няколко години никаква полза няма да има от английския, ахахахаха
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Супер фен Аватара на slicky
    Сигурно всички ще бъдем руснаци.

Мега фен Аватара на Colouring
    Никой не те спира и сам да си започнеш,но въпросът е,че едва ли ще бъдеш така постоянен,защото няма кой да те 'натиска' да учиш.Плюс това нещата си искат обяснения,а не само четене и наизустяване,без всъщност да си вникнал в същността.
    Според мен,ако имаш тази възможност,запиши се на уроци,но първо потърси добър учител.Поразпитай и започни.Разбира се,ако искаш да постигнеш едно добро ниво,по-добре се занимавай и допълнително-чети книги,гледай филми с английски субтитри,намери си някой,с който да си говориш на английски.

Да кажа честно , във училище учим английски език , но почти нищо не съм научил от училище. Всички сериали който гледам ги гледам на английски без субтитри . Когато бях малък грам английски не разбирах , но с помощта на някой игри(под игри имам предвид онлайн игри , в който или може да се говори с микрофон или да се чати. Точно така много лесно се научава език , когато има с кого да го говориш.) и сериали и google го научих (в училище по английски под 5 оценка не съм получавал) и съм почти на 16.
    Nulla

Мега фен Аватара на Chacho
    Nakadah,е добре аз нямам възможност да ходя да практикувам в чужбина,пък и в България засега нямам англоговорящи познати,но имам приятелки,които сам сами и с помощта на малко уроци,знаят перфектно английски,даже едната ходи на бригада в САЩ,сега си работи в българо-английска фирма..
    Просто имате различни критерии за перфектно. Наистина, ако не говориш по-често английски отколкото български (след като си достигнал едно proficiency ниво), няма как да си изчистиш езика. Тва, че не се затруднявате да разговаряте, разбирате и що годе ви се струва автентично произношението, означава, че сте наравно с още хиляди други българи, учили английски. Достатъчно е, но слезте на земята. Почти не съм срещал човек, който да има добри познания по английски и да не се заблуждава, че са му безпогрешни.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    София, България
    ^Чачо е прав. Но това не бива да те обезкуражава - нали все пак трябва да почнеш от някъде?

Според мен най-добре ще е с часна учителка, но зависи от това дали е добра или не .. Късмет ! : ))

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Ако имаш силна амбиция да го научиш и няма да притесниш майка ти (финансово) можеш да я убедиш, но ако няма възможност за уроци, не е невъзможно и сама да го научиш, макар че е по-трудничко и се изисква желязна концентрация.

Мега фен
    Град
    Earth...
    имам приятелки,които сам сами и с помощта на малко уроци,знаят перфектно английски,даже едната ходи на бригада в САЩ,сега си работи в българо-английска фирма..
    Като човек който живее в англо-говоряща държава и следва в англо-говорящ университет ще ти кажа че не смятам че в България можете да говорите английски кой знае колко добре. Това не е само мое мнение, но и мнението много Българи които познавам тука. Много новодошли Българини тука обесняват как знаели английски перфектно и после дори ESL не могат да почнат защото знанията им по английски не са толкова добри колкото те си мечтаят да са. Също през годините годините съм го видял и в този форум.

Тези който си мислят че говорят английски "перфектно" трябва малко да слезнат на земята!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си