- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Страх ме е за майка ми ....
Като за начало - аз съм момче на 16 години и в момента съм в 10 клас. За съжаление баща ми почина, когато бях в 8-ми клас и от тогава много неща се промениха.Брат ми завърши училище миналата година и замина да учи в София. Така си останахме само двамата с майка ми. Проблема е там, че много ме е страх нещо да не се обърка. Чувам да стават почти всякакви неща да стават. Страх ме е от това да остана сирак ... Темата е напълно сериозна. Не знам с кого да споделя. Това вече става, като някаква параноя. В трети клас видях една, как скача от 6-тия етаж ..... - Ще спестя подробности, защото не оживя. Колкото до живота ми - постоянно излизам с компании по кафета, дискотеки, имам добри оценки и т.н.
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
аз се водя полу-сирак от 7 месеца.. живея само със сестра ми, не смятам да обяснявам защо ... донякъде знам какво ти е и знам колко кофти е, обаче не трябва да се отчайваш.. след като живееш сам с майка ти, значи ти си и най-близкия човек и ти с този, който трябва да я подкрепя и да я радва ... не разбрах точно от какво те е страх, но не виждам смисъл да параноясваш ... живота е пред теб.. а сега ще се опитам да се самоизритам, заради тъпото клише
.. но си е така!
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
Радвай се на всеки момент с нея. Прав си случват се всякакви неща, за които никой не е подготвен затова просто оценявай всеки момент, с който и да е близък човек![]()
Не разбрах от какво те е страх но..Мисли позитивно бъди по спокоен,щастлив.Също така опитай се да гледаш винаги от добрата страна на всичко..звучи тапо но аз така се успокоявам![]()
Живота е страшен напоследък. И мен ме е страх за близките ми, но..освен да се надявам всичко да е наред, друго не знам.
Поговори с психолог, все пак си загубил баща си скоро.. Не е лесно да забравиш.
Няма смисъл да се страхуваш.Щом майка ти е добре със главата смисъл че не е мръднала значи има мозък и няма да направи някоя глупост, но недей си боже нещо да се случи на майка ти ти няма да останеш сирак защото брат ти има 18![]()
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
Здравей,
Знам как се чувстваш, защото също изгубих баща си и живея само с майка ми от 3 години.Този страх, за който говориш е нещо нормално, но се преодолява. Трябва да преодолееш загубата на баща си за да го превъзмогнеш. Минах през този ад и знам, че това не е от най-лесните неща. Един съвет от мен не се затваряй в себе си.
Ако искаш да поговориш с някой насреща съм- пиши ЛС.
Достатъчно е да казваш на майка си по-често колко много я обичаш. Това ще я спаси от всякакви грижи. Естествено отделяй време да общуваш с нея, питай я за съвети дори, когато не се нуждаеш от такива. Съветвай я също, когато можеш. Пиши си редовно домашните и я радвай с успехи в училище. Просто и незаменимо.
Не я оставяй сама, бъди й опора и се старай да не й слагаш камък на шията с финансови претенции. Помагай с домакинството, споделяй с нея и направи така, че и тя да споделя с теб.
Карай я да се гордее с теб.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Значи се страхуваш за себе си, ТИ да не останеш сирак, а не за нейното психическо здраве например? Просто това ми направи впечатление. Казаха го преди мен - помагай с каквото можеш, ОБЩУВАЙТЕ и не забравяй, че когато един родител изгуби абсолютно всичко на тоя свят, освен децата си - те са неговия смисъл, заради който да живеят, те го връщат към живот.
Първо, не знам защо някой би си помислил, че темата ти не е сериозна. Постоянно се случват неща, които не зависят от нас и мога да те посъветвам да бъдеш колкото се може повече до майка си, ще й дадеш подкрепа и разбиране, което не може да получи от другиго. Между впрочем, родителите са способни да изпитват безусловна и вечна любов единствено към децата си. Не към партньорите си или своите родители, а децата, защото ги смятат за свои продължения. Така че - бъди до нея и я подкрепяй.
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Мисли позитивно е не се притеснявай, също така и уважавай майка си![]()