- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как мислите
Не чак малоумен, но сериозно не в час - да. Няма как да имат общи интереси, няма как да обичат да ходят по едни и същи места (и нямам предвид, че тя иска по барове, а той вкъщи) и т.н., и т.н.
Човек от мъжки пол на 40 години, който излиза с 18-годишна, не може да бъде наречен мъж, не в час с времето си и се опитва да се върне към ранните си години.
И всъщност да, подсъзнателно, когато търсиш партньор, забелязваш всички тия неща, включително и болестите в рода. Неслучайно се търсят здрави и прави мъже, защото поколението им е по-добро. Фройд си го е казал.
Мдам... а и когато обичаш някой и отдаваш от времето си за него (а той отвърща със същото), на теб ти е хубаво. Не искаш да се разделяте. Рано или късно всичко опира и до женитба, особено ако отношенията ви се задържат такива.
Наистина е странно за мен, човек който вече наближава средата на живота си, да не е помислил за семейство и да не му е минало през ума да се задоми. Ако пък иде реч за връзка, в която има семейство и изневерява на жена си, там няма какво да говорим. Такъв човек трудно би могъл да бъде наречен мил, внимателен и зрял.
Мен още много ме изненадва обобщението за 18-25-годишните. Добре, казала си, че има изключения. Хубаво. Но отделно казваш, че това е масата, което въобще не е вярно. На мен сравнително рядко ми се случва въобще да засека такъв индивид в този интервал. Дори чалгарят на потока, който все ходи по купони и ич не е скаран с пиенето, се държи възпитано и си учи, не пропуска лекции или упражнения, а лятото работи. Около 18-19-20 повечето са в златна възраст. Тамън осъзнават какво искат, спират да се държат като деца и стават отговорни. Тогава са им първите истински сериозни връзки. Лигльовци и к*рвари се отнася по-скоро за 15-16-17-годишни момчета, които карат пубертета. Впрочем с изключение на по-тежките случаи, повечето се оправят доста бързо като "им мине".
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Аз обобщих, че избягвам д аконтактувам с такива индивиди, защото са ми чисто и просто - безразлично противни. И мнението ви за 40-годипните е бая грешничко, явно не познавате нито един такъв индивид. Аз лично знам поне 5 човека които са на 18-20 и имат връзки с 40+ годишни и до сега никой не е опищял света, както го правят познати те ми, излизащи с 18-25 годишни. Но явно тези връзки са за жени с по-свободно мислене.
Също така какво му е лошото на това да нямаш деца? Или да не си женен. Ако искаш дете - ще го имаш и без да се жениш. Изобщо бракът каот цяло е една простотия, но това е друга тема. Явно вашето мислене относно въпросните връзки и това какво искат хората и от какво се нуждаят - са пряко свързани с вас и вашите нужди.
А Пантерке мен не ме еня какво е казал Фройд. То на теория и баба може. Липсва ти май гъвкавост относно отделни ситуации. А моето изказване за 18-25 годишните е основано върху проблемите на хора от тук и на такива, които познавам. Имам наблюдения и т.н. Не казвам нито, че е лошо да ходиш с такива момчета, даже напротив - прекрасно е. Ама не виждма и нищо лошо да излизаш с по-възрастен. Защо сте ги заклеймили като темерути дето, едва ли не, животът им е свършил - т.е. трябва си седят в къщи и ако, недай си Боже, нямат деца и семейство да мрът в самота. Всеки намира половинката си в различна възраст.
А това да разпитваш партньора за болести е просто - хвърли ме в тъча с т'ва изказване, изумена съм.
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "
Тъничко се опитваш да намекнеш как сме тесногръди, но няма да се получи. Лично аз съм изключително гъвкава и си имам свой морал и свои принципи, не следвам тези на обществото. Моето мнение е, че ти се опитваш да бъдеш един вид... бунтарка, различавайки се от масата и т.н., само че това едва ли ще стане със защитаване на каузи като тази.
Да, на теория всичко може, затова и на теория е възможно 18-годишна да е с 40-годишен и връзката да е пълноценна. На практика няма как да стане за дълъг период от време. Има един куп проблеми, които, както сама казваш, ти не виждаш.
П.С. Да нямаш деца значи, че чисто и просто си егоист![]()
Не е задължително да са обвързани в брак. Семейството е институция, която не е задължително да се покрепя от хартийки. Лично аз смятам да се омъжа един ден. Много други хора никога не го правят, но пак изграждат семейства.
Откъдето и да го погледне човек, това е нормалния начин, по който протичат нещата.
Аз за заболявания специално не съм питала, звучи ми глупаво. Не е кон, че да го подбирам по това.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Възрастова разлика около 5 години (20+ годишен да е по малкия) е окей. Иначе 2-3 годинки. Любов има в нормалните връзки. 40 годишен с 20 годишна - няма. Някакви взаимни интереси и/или непреодолени комплекси в от миналото.
Всякаквите клишета че искате да ви ухажват с финес са си за ваше успокоение. Вие какво можете да предложите на човек със стил? Чифт цици и кафе рано сутрин. Просто е добре да си знаете гьола и да гледате в него какво има.
Искате стил? Чудесно, изградете си първо своя стил, и тогава искайте от другите.
Пример - искате да ви ухажва човек, който е постигнал нещо и се е доказал - собствен дом, хубава работа, има време за хобита.... Окей, ама преди това трябва да сте поне на неговото ниво - квартира, прилично платена работа, нещо, на което се посвещавате в свободното си време и сте добри в това. Иначе родителите ви не са си свършили работата и вие си търсите внимание другаде.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Ахам, значи дай всеки 2-ри нескопосаник, който и капка не нзае за отглеждане на деца или е неспособен да отглежда такива, да си народи куп дечица, че да не е егоист - Ми да ограничено и робско мислене е т'ва. Да се опитвам да съм бунтарка и по-различна от другите? Хахаха, да бе. Всеедно да имам 5 деца и да проповядвам, че не искам деца - не съм лицемерка и не говоря неща, само и само, някой да ме помисли за бунтарка. Казвам това, което мисля и излагам моето виждане. Нито съм се втурнала да защитавам нещо, нито се опитвам да налагам моята идеология над някого. Просто сметнах темата за интересна и ми се щеше да видя вашите възгледи.
Пък и няма интересен диалог ако няма опанзива, нали?
Пръски мозък се сивеят
Любовта тук играе голяма роля. За мен допустимата разлика е 4-5 години, това ми се вижда нормално, но има доста хора, които разликата им е 10+ години и се обичат адски много. В днешно време много малко момчета се осмеляват да бъдат истински мъже или поне да се опитат да бъдат, така че не е зле човек да си търси половинката и при по големите батковци. Все пак всичко трябва да е в границите на допустимото, иначе си е жива педофилия мъж на 40 със момиче на 20 примерно, същото и за жените.
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
Добре де, в един пост казваш, че може да са страхотни и мили, и прекрасни хората, които нямат деца. В следващия минаваш на нескопосаници. Кое последно от двете?Ахам, значи дай всеки 2-ри нескопосаник, който и капка не нзае за отглеждане на деца или е неспособен да отглежда такива, да си народи куп дечица, че да не е егоист -
Защото, ако всеки си каже: "А не, мани, няма да раждам деца, защото мога вместо това да си живея цял живот като цар и да гледам само себе си." няма да има хора на света след 100 години.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
А ти как направи връзката? Аз имах впредвид това, че не всеки иска деца, като цяло. И не мисля, че всички трябва да раждат и да имат деца, ако не знаят как да се грижат за тях или не ги искат. За какво да се раждат нежелани деца? За да има хора ли? Да му се невиди и хората дет сме... А ако се замислиш има хора, които после цял живот ще си изкарват ядът над децата си и ще ги обвиняват за несполуките и проваленият им живот. Има хора, които не са създадени за родители - ама по логиката на Пантерата, давай всички да раждаме и да се множим, че иначе сме егоисти. По-егоистично е да имаш дете, което мразиш и то д ане получава нужната любов от теб, но както и да е.
Пръски мозък се сивеят
Любовта е навсякъде - просто трябва да я откриете![]()
Луиджи, така е, но изкривяваш нещата. Аз казвам, че ако има човек, който е напълно способен да отгледа дете - емоционално и финансово, и не го прави, е егоист. Не съм казала, че хора, които не стават за родители, трябва да имат деца.
По-ясно ли е вече?
Пръски мозък се сивеят
Много извъртяхте темата![]()
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..