.
Отговор в тема
Страница 9 от 10 ПървиПърви ... 5678910 ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 228
    Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Ама пак си зависи от нуждите. Като си беден, си навит за тези 200 лева. Аз, примерно, ако не работех, нямаше да следвам. Нямаше да можем да събираме за семестри. И доста от колегите ми са така.

Това беше основата на темата: Че щом хем е беден, хем не иска да работи, не е правилно да има прекалено големи претенции и изисквания.

Пък и винаги има работа през лятото. Обикновено по морето плащат добре. Събираш си заплатите и си ги харчиш през семестъра.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse Виж мнението
    Изчетох почти цялата тема. Първо искам да отбележа малоумния коментар на Пантерката относно поговорката която Някойтам ти каза. Ако не си изживял това което другите са, кой си ти, че да даваш акъл, кой си ти, че да съдиш? Как би разбрал болката му? Докато виж, твоята е вече изтъркана фразичка. Не винаги когато искаш нещо има начин. Дотук с отклоненията, просто не можах да го подмина, предвид, че те имам за умно момиче. Целта ми не е да се заяждам, а да посоча грешката ти.

Относно темата. Ако ситуацията е както я описа авторката - да пича съква. Въпреки, че дълбоко се съмнявам и по-скоро клоня към мнението, че тя е субективна и си изкривява истината както и е угодно.

Шадоу, ще ти дам пример с мен. Аз съм студент. Лекциите ми са почти всеки ден в различни часове на деня. Редовно. Задочна форма - няма. Като не ходиш - не получаваш подпис. Като не получиш подпис - няма изпит и догодина повтаряме същото упражнение, докато не получим подпис. Заеби ученето за самия изпит. Аз работа на смени - няма как да работя и да ходя на лекции. Имах няколко колеги които разбира се опитаха. Е, вече не са ми колеги. Единствения вариант е през нощта. Окей. Обаче греда. Бачкаш през нощта, учиш през деня, трябва и да спиш. Е кога ще ти остане време за гадже? Или за каквото и да било друго.

Аз съм бил общо взето от всичките страни на тази иначе многостранна 'бариера'.

Разбира се, ако не държат на присъствия преподавателите - може да пропускаш лекции. Но така накрая излизаш без да знаеш нищо. И каква е ползата? Добре, може би не във всички специалности. Но от личния ми опит ще кажа, едно е да го прочетеш от някой учебник на 'китайски', друго е да ти бъде обяснено от специалиста пред и да ти бъде показано на практика.
    Хм. Добре, имаш право на мнение. Дори да е грешно.

Обаче... измъкваш се. Ти не се ли занимаваше с нещо, свързано с ИТ? Ако бъркам, извини ме. Обаче ако съм права, специално с това... варианти бол.

И стигаме до... който иска, търси начини

И там вече почнаха да cе циганят. Иcтината е в бригадите, ако cи cтудент.

Аз разбирам, защо някои хора го правят. И аз cъм бачкал като луд за cмешни пари, но тогава бях на зор. Бачках един меcец. 26 дена - 300лева. За кое по-напред. Ако cи на зор и нямаш лев - да. За меcец-два макc, колкото да закърпиш малко положението. Вcичко оcтанало е гавра и подигравка.

Пантерке, да c това cе занимавам от време на време. Изкарват cе пари. Умишлено избягвам да давам cебе cи за пример. Аз пари от родителите cи от бая време не cъм виждал. Това, че мога да cе издържам cам без да имам поcтоянна работа при мен е по-cкоро въпроc на шанc, който рядко пада на човек. Но както казах, cъм бил и от другата cтрана, когато cъм бил на улицата c 5 лева в джоба 'до края на живота ми'. Буквално.
    Последно редактирано от GregoryHouse : 02-08-2012 на 16:55

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

anonymous708973
    Guest
    Баш със себе си даде пример, затова те контрирах. Трудно ще ме убедиш, че човек с твоята... айде да не е професия, ама занимание не може да си уреди почасова работа. Точно в твоя случай пък е възможно.

Дадох пример c моята cпециалноcт отноcно графика на лекциите ми. Това е което визирах, а не cебе cи. Аз какво правя и как си изкарвам парите е частен случай.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

anonymous485803
    Guest

Re:

Абе знаете ли, ние тука нападаме момчето ама що не се замислиме дали е по-различен от болшинството от ония кифли, дето най-често не са изкарали 1 лв. през живота си и си мислят, че винаги някои ще ги издържа. Мама и тате до към 18-20 г. и после се залепят за някои богат чичко и както казваше покойния Емил Трифонов Кембъла си драпат кикириците. На такива аз им викам паразити. По мой наблюдения обаче за такива момиченца идва един неприятен момент като наближат 30те. Богатия чичко ги сменя с някои по-млади мацики и те остават с пръст сещате се къде. Не рядко и с дете. В живота им става голямо сгромолясване. Познавам такива екземпляри, които най-спокойно могат да харчат по около 1000 лв. на месец и то само за глезотий, да те питат какъв мъж си щом заплатата ти е под 1000 лв. и колата ти е на старо, но в същото време през целия си живот да не са изкарали и лев и въобще да си нямат понятие от къде идват парите и как има хора които с къртовски труд си изкарват за малко над екзистенс минимума.
    Защо не нападаме и критикуваме и такива?
    Например преди години бях прибрал една такава мърла у нас, за щастие за много кратко. На 26 години, никога нищо не беше работила, майка й постоянно й угаждаше на капризите, баща нямаше. Жената беше потънала в заеми, ама само на нейното слънчице нищо да не й липсва. Оправдаваше се, че учи две магистратури в два различни университета успоредно и не може да работи. „Е може да стана някъда продавачка за 500 лв., ама за какво?”, цитирам дословно думите й. Признавам, че когато бяха сесийте й не излизаше и учеше по цял ден. През семестрите обаче по цял ден се чудеше с коя приятелка да се види, на кои фризиор да отиде или в кое заведение да седи. Като живях с нея постоянно изискваше от мен да й купувам от най-скъпите храни, да й давам пари само за маркови дрешки, в никакъв случай техниката да не е евтина и китайска и т.н. Докато бях на работа по цял ден се виждаше с приятелки, ходеше на плажове, козметици и т.н., ама дори и за временна работа не помисляше, защото предстояли последните семестри от есента. Майка й даваше някакви дребни джобни, но по-голямата част от разходите поемах аз. Е тогава нямаше криза. Аз имах добра сигурна, стабилна и добре платена работа. Родителите ми имаха бизнес със стройтелството, които отдавна фалира за съжаление и те много ни помагаха. Аз първоначално се радвах, че не съм сам, но много скоро след това се почувствах много пре..ан.
    Тази мацка най-спокойно харчеше, не всеки уикенд, но средно през уикенд по около 200 лв. – 250 лв. по шопинг терапий, и винаги се прибираше след тях с думите „О Мечо пак нищо не си купих.”
    Колуминацията беше когато веднъж ни спряха Интернета. Аз два дни си мислех, че е някаква авария и, че ще я оправят. Останах озадъчен, когато на третия ден, когато от Интернет компанията ми казаха „Но Господине, вие не сте си платили. Достъпъп Ви е изтекал едикога си.” Аз се сетих, че един ден й дадох няколко стотин лева да иде да плати режийни сметки докато аз през деня бях на работа. Като я попитах какво е станало тя ми отвърна следното: „Ох Мечо, ами този ден се почувствах малко потдисната, беше ми кофти и ходих малко на шопинг за да си оправя настроението. Да знаеш и какво хубаво парфиумче си взех, някаква нова серия, нямам търпение да ти го покажа. Вярно голяма част от паричките за сметки отидоха, ама ти нали си ми милото ще намериш още, пък и родителите ти малко ли печелят. Нали си им дете, как няма да ти помогнат?” След тези думи не помня как се сдържах да не я ошамаря. Помолих я да си събере багажа и на следващия ден да напуне дома ми. Тя взе, че го направи в рамките на час и още същата вечер си тръгна без да каже нищо.
    Сега като се замисля, мацката не беше нито тъпа, нито проста. Следването си го изкарваше с отличен. Но беше безотговорна. Имаше нагласата, че цял живот ще живее на нечий гръб. Харчеше пари с лека ръка, но си нямаше и на представа как се изкарват. Не малко жени са като нея.
    От както прекратих връзката си с нея бягам много далеч от таква разглезени и неподготвени за живота момичета, който до късно моминство не са хващали работа. Един от първите ми въпроси при запознанство е „С какво се занимаваш?”
    Всъщност знаете ли, че повечето момичета които снима Пиер Уодман на въпроса „What do you do for a life?” или „What is your occupation?”, те отговарят с “Nothing.”. Повечето от Вас сигурно се сещат за какво става въпрос.

Да срамота е мъж като приятеля на авторката да стой без работа и да чака на готово, ама не е по-малък срам и за жена да е в неговото положение. Да си търси някои А малко ли ги има такива?

Повече от фен Аватара на raror
    Град
    Разлог
    Щом така му угаждаш .. той така вече е свикнал .. поговорете отново-заплаши го с нещо от рода "Ще се разделим!" няма да ти давам фафли и т.н. ..

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Ами не е зле в такъв случай да дочетеш всичко до последната страница. Напоследък все повече жени започнахте все повече да ме разочаровате.Превръщате се във все по-големи и по-големи материалистични същества. Ами като толкова сте заламтели за пари изкарвайте си ги бе да му се не види. Е, има такива дето си ги изкарват и чрез това между краката даже и да не е официално, защото все пак много обичали богатите си гаджета (нищо че ако им попадне по-богат ще се получи "несходство в характерите" с предишният), но какво пък...нали все пак ги изкарват за да са "задоволени и да се поддържат".А уж съм останал с впечатлението че жените са малко по съчувстващи същества.Да ако авторката не му дава вафли и не го храни той ще се отучи от това макар че може и да си добие някаква дори и да е грешна предства че приятелката му е пълна егоистка и материалистка,но риск на професията. Не е лошо да прочетеш и последното мнение на vladi81,което е малко над твоето и показва как когато на една жена започне да и минава номера се стига чак до наглост.Но така е научена и е видяла че номера минава. Та така
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Въпросът е точно в парите та макар и авторката може би да не го е осъзнала. Заглавието е Пари, пари, пари...
    което перифразирано може и да значи искаааам париии.
    Живеем в материален свят. Може и да е така. Защо не вземе тоя материален свят вече да вземе да го тресне някой по-голям астероид та да вземем да се поосъзнаем малко ако можем.
    Много поздрави от Нели Нешева:
    http://www.btv.bg/video/886132732-Ne..._otsenila.html

Все пак и тя за себе си е много права. Какво да се прави цени труда си жената. Все пак както казваш е осъзнала че живеем в материален свят.

Няма да се отклонявам към други неща за материалността на света,защото ще се ядосам,а изречения от подобен тип: "И да, добро утро, живеем в материален свят и никой не може да се изхрани с любов и извисена душевност." ми напомнят точно за такива неща. Ходи го кажи това на хората в с. Бисер (леко отклонение от темата).
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

anonymous708973
    Guest
    Точно пък хората от с. Бисер ще се съгласят. Любовта ли ще им построи къщите отново?

Заглавието не означава "Искам пари", а "Смятам приятеля си за нагъл лентяй и не знам как да му го кажа".

Супер фен Аватара на djipsito
    Някойтам много го кефи да изопачава нещата...
    И аз имах нагло гадже, и кво ? Да не съм Рокфелер ?? Шута.

Авторката ако е материална кучка, ще се хваща ли с момче от бедно семейство ?
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

PinkPan7her хоп, хоп, хоп....поспри се.
    Да именно хората от с. Бисер ще се съгласят с това гледайки това че даренията пак са един вид любов, а след трагедията никой не им обясняваше колко материален бил светът и как да се оправят сами кой както може, а веднага се намериха хора, които да пускат SMS-и, да пращат дрехи, обувки, храна, пари, фургони, печки, да си предлагат жилищата и всичко от първа необходимост. Е, напълно убеден съм че голяма част от тия дето разсъждават по този начин: "И да, добро утро, живеем в материален свят и никой не може да се изхрани с любов и извисена душевност"...не са си мръднали даже и пръстта,защото на тях им е добре те да са си на топличко,да си живеят материалният животец и т.н.
    Това отклонение го направих специално заради теб, но все пак да отблежа това че в предишният ми пост изобщо нямах това предвид. В скобите съм писал че се отклонявам от темата само заради това изказване. Имах предвид друго,което явно ти не си разбрала. А именно...в случай че не знаеш язовирната стена на същият този язовир,който заля село Бисер е имала пукнатина, която се е образувала още 2006 година. Но понеже е бил на общината и на военното министерство и понеже за ремонта трябвало да се заделят около 2 млн лева и понеже разбираш ли живеем в материален свят та тези две институции постоянно са си прехвърляли топката за ремонта въпреки постоянно негодувание на хората и в крайна сметка се е стигнало до това заради въпросните 2 млн лева. Но все пак в материален свят живеем на кой му пука нали любовта и извисената душевност няма да нахрани никой. Пак повтарям това е отклонение. Не че е пък чак толкова далеч от темата. Жената, която споменах. Да повечето хора бихме я оплюли само че...за себе си тя си е напълно права спрямо устоите на материализма, който хранел.
    На вторият ти въпрос djipsito ти е отговорила много точно. Като го смята за нагъл лентяй къде е гледала като са ставали гаджета. Под пъпа му ли? Защо след 10 и повече месеца го е забелязала това или просто се е надявала да го промени по свой образ и подобие. И в крайна сметка нали тя има пари. Нищо че техните са и помогнали. Ако толкова и тежат вафлите и храната да не го е разглезвала. Е, може и да я зареже и да си помисли лоши работи за нея,но риск. Нали и без това иначе тя ще иска след време да го зареже.
    djipsito ти се засягаш заради твоята история обаче не е като и ти да нямаш някаква дори и минимална вина.
    Като си го научила да те гледа като Рокфелер ще си Рокфелер. Ако не го беше научила нямаше да е така.
    На вторият ти въпрос. А, не знам, но се случва хората отвреме на време да преосмислят позиците си. И едно момиче беше с братовчед ми,който си има някакави пари,но не е богат и неочаквано тихомълком скъсаха,защото започна да се занимава с някакъв ,който я вози на мотор от нейният град. Та така

Момичето иска да се раздели с приятеля си , понеже си търси причина . Всеки с предпочитанията си , явно не сте един за друг , той ще си намери някоя да си търтеят заедно , ти ще си намериш някой за специалния ти социален живот , даже незнам как сте тръгнали , явно само с привличане! Просто разликата е че ти всичко дължиш на семейството си , и той на неговото , опс май няма разлика а ? ваще имат кинти , и си почнала от някъде , техните нямат и е на никъде , това е положението в наща държава !Защо той неработи се пита всеки , причините могат да са хиляди .. ало хора ние сме в най-бедната държава с най-голяма безработица ... причините може да са много , зависи и от кой град си и т.н. в моя град когато отидеш на интервю за работа и като им кажеш че си студент , те ти показват вратата !Факт! Другото което е ти си бездарна и винаги ще си намериш причина , просто не си влюбена и това е , щото ако той бачка за 200 лв като хигиенист примерно , ти ще кажеш ама много му е смотана работата , еми така е търсиш си причина много хора давате акъл ама всички започват работа с връзки ( 90%) познат на тос на ония и т.н. ако сте от малък град , да си студент и да си намериш работа е адски сложно и т.н. ако сте от голям град с много възможности тогава бих казал че просто това е неговото желание , да не работи и да разчита на образованието си след време . различни сте и това е , намери си богат или връзкарче , или някой чичко с 10 години стаж някъде и ще си живеете щастливо

Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    djipsito ти се засягаш заради твоята история обаче не е като и ти да нямаш някаква дори и минимална вина.
    Като си го научила да те гледа като Рокфелер ще си Рокфелер. Ако не го беше научила нямаше да е така.
    На вторият ти въпрос. А, не знам, но се случва хората отвреме на време да преосмислят позиците си. И едно момиче беше с братовчед ми,който си има някакави пари,но не е богат и неочаквано тихомълком скъсаха,защото започна да се занимава с някакъв ,който я вози на мотор от нейният град. Та така
    Нали говореше за човечност и не знам си кво друго, аз исках да съм човечна. Аре избери си гледна точка. Научила съм го от човечност и щото не мислех само за гъза си. А щях ли да го "уча" на квото и да било, ако той беше пич на място и не се възползваше, ако мога така да го нарека ? На втория ми въпрос въобще не отговаряш. Не ми говори за едно момиче, второ, трето и пето момиче. Момичета и позиции бол. Питах те, АВТОРКАТА ако беше материална кучка, защо се е хванала с момче от бедно семейство.

Ако ше си говорим за позиции и момичета, аз пък познавам не една, която е зарязвала гаджето с кабриото заради момче, което едва свързва двата края и си скъсва гъза да си купи хляб. Нека да те чуем, компетенцио.
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

miminko историята на това момче изобщо не е свързана с оцеляване, а с това че някой казал едикакво си, че не можел да си купи вафли и пица или предпочитал с тези пари дето ги има да си купува цигари. Прави разликата. И ако човек е научен може да се справя и с доста по-малко.. Ето например преди две седмици ходихме на заведение. Братовчед ми изхарчи 40 лева, а аз с малко повече пестене 5лева. Така че не е опряло до оцеляване тук, а до това че на някой му се яло пица и му се излизало на кино.

djipsito има една тънка граница на тази човечност, след която започват да ти се качват на главата.Може би си по-добра и затова си я прекрачвала без да се усетиш. И аз често я прекрачвам за съжаление и...след това си търпя последиците разбира се.Трябва да внимаваш доколко подаваш ръка за да не ти я глътнат цялата.Целта е да покажеш на даденият човек че не е проблем това. И не го призорваш ако поради някакви обстоятелства не работи,показваш му че ще си до него при всякакви обстоятелства, но не и да се превръщаш в негов "кръводарител",защото това изкушава все пак.

Ами например да речем че може да се е хванала с момче от бедно семейство,защото когато се е хващала с него не и е било обърнато внимание от момче от богато семейство.Или пък че е мислела че не е материалистка,но после се е самоопровергала. Има много варианти, а аз не знам точно 100%вата ситуация.

Относно последното. Приказки за 1001 нощ ли ми разказваш. Точно пък ще зареже първият тип заради вторият. По скоро съм чувал случки как разни "звезди" зарязват гаджетата си,защото били студенти и работели на евтина работа,но иначе преди това много ги обичали.И ако действително познаваш такава трябва да се опиташ да си и приятелка и много да я цениш. Защото днес тези хора много трудно се срещат. Стига историята да не е малко по различна де. И все пак това показва че трудно,но и в днешният материален свят истинска любов,която не се позовава на искам да ме развозва по заведенията защото губя контакти е напълно реална за щастие.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Някойтам, просто ме смайваш. Откъде ги вадиш тези бисери. Забелязах от мненията ти, че не само изопачаваш фактите, но и обръщаш постовете на другите потребители в защита на някаква си твоя теза. Ако си търсиш работа, ориентирай се в сферата на политиката. Там може и да мине номерът.
    По темата: Като те дразни, бий му шута. Няма да го промениш, нито ще му вкараш ум в главата, а той едва ли ще удари шестица от тотото и ще стане изведнъж финансово независим.
    Както са казали хората - любовта не е достатъчна. Не може да живеете от едната любов.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Сега пък политик Съветвали са ме да се запиша в училище по философия,защото щяло да ми върви. Очаквам следващият потребител да ме посъветва да стана я прокурор я адвокат.Но пък да стана политик...всъщност не е чак толкова лоша идея.Хем ще взимам доста пари и няма да търпя никакви лишения, хем ще съм постоянно заобиколен от готини мацки. Е ще гледат на първо място парите ми, но пък риск на професията.Какво да се прави.

П.П. Най-вероятно ако удари шестица от тотото и тя пък и много други ще го заобичат много и ще стане перфектният мъж мечта. Нищо че не си мръдва пръстта да работи. Шанс.
    Последно редактирано от Niakoitam : 02-18-2012 на 08:27

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Приказки за 1001 нощ ли ми разказваш. Точно пък ще зареже първият тип заради вторият.
    Айде пак. Жените сме материалистки. Хубаво, все тая.
    Обаче не са никак редки случаите, в които едно момиче оставя момче, което може да й свали звездите финансово, за да бъде с друг, просто защото го харесва.

PinkPan7her ще съм ти изключително благодарен ако ме запознаеш с някоя твоя приятелка дето го е направила това.
    Убеден съм че далеч не всички жени са материалистки,но пък тенденцията се усилва главоломно
    miminko всичко е въпрос на организираност. 4 по 30 е равно на 120 лева без да си мръдне пръстта все пак. Та това е половин минимална работна заплата

Мега фен Аватара на fenkaaa
    Наистина ще е тъпо да го зарежеш заради това,че няма пари ако го обичаш наистина,но както е казала marilyn "Едно е семейството ти да няма пари, но друго е голям, здрав млад мъж да седи и да се тюхка само".Моят приятел също няма пари,на 21 е,но проблема е,че тук в нашия град работа почти няма,ако има е нископлатена.През това време ако мога му помагам,а когато той има ми връща услугата.Щом и ти и приятеля ти пушите,пушете 1 кутия,делете си цигарите на половина.. кажи му тези неща и на него,дано се вразуми да се хване на работа..

Niakoitam, самата реалност ти разказвам. Мога да ти дам сто примера, едно от тези момичета ми е първа братовчедка... Замълчи като не знаеш. Ти знаеш ли кво означава материалистка, бе човек ? Айде да не ти казвам за кви смятам мъжете, които оправдават тва, че не им връзват с тва, че жените били материалистки. Тука в тоя форум всичко го изкарвате все едно живеете сред някви дебили. Нямало свестни момчета, момичетата били нам си кви. Осъзнай се малко и излез, поогледай се и опознай повече момичета. РЕАЛНО.

Отделно, не съм ти искала съвет ква трябва или не трябва да бъда. Казах ти да си избереш гледна точка. Граница има и в съобразяването и с наглостта. Явно искаш да кажеш, че трябва да се съобразяваме повече за тва колко да сме добри, отколкото лоши. Иначе ми говориш за човечност и качества.

Не знам що продължаваш да се излагаш.
    Последно редактирано от djipsito : 02-18-2012 на 13:01

Да, тъпо е наистина, че няма пари, но да стоиш ти и само да се оплакваш не става. Мъжът е мъж, за да поддържа и изхранва семейството. Нямаш никакво реално бъдеще с този човек. Нито ще можеш да разчиташ на него за нещо, нито децата ти след време ще може да издържа, нито нищо. Помисли наистина имаш ли бъдеще с мързелив, разглезен, готовански тип като него.. Не знам. Не всичко е пари, но не може жената да издържа семейство, твърдо против съм!
    "Никога не хващай ръката ми, ако възнамеряваш да разбиеш сърцето ми.. ! "

Георги едно е ти да издържаш приятелката ти .. друго е тя да те издържа ..
    аз лично бих се чувствал МНОГО неудобно на негово място .. за кво го държиш още ?? както каза treisi90 замисли се за бъдещето .. кво на децата някой ден ти ли ще им осигуряваш всичко .. ако го виждаш, че в момента е в някфа "дупка" или нещо от сорта ок .. ама той щом си е такъв поначало няма смисъл да продължаваш да го влачиш с тебе и да се лишаваш от обикновени удоволствия щото той нямал пари ..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си