- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Пари, пари, пари...
Прав си не съм я прочел. Там имаше словоизлиянията на Niakoitam ако тръгна да ги чета ще получа травма и най много да се натоваря. Не целя да изкарвам никого невинен или виновен. Гледам обективно на нещата и изчислявам
и без пари можеш да си щастлив
Секси Мацки
Ами като гледаш обективно, май не взимаш в предвид броя на студентите които и работят и учат. Така че пак се връщаме на моята теза - има ли желание има и начин.
А ти не вземаш под внимание в града който учи и това, че е по- трудно да си намериш нещо почасово от колкото нещо на 8 часа... Не вземаш под внимание и още други фактори, но вече нямам време и нерви за километрични постове.
windowlicker много по ефективно е ако почне да се занимава със странични занимания- спорт фитнес етц... от колкото да чисти кенефи за 200 лв само и само за да се хареса на стадото...
Има много неща, които са гъвкави и можеш сам да си определяш или да се разбираш с работодателя.
Call center.
В БАН има възможности.
Преводач.
Набирач на текстове.
Промотър.
Разни неща има из нета като работи, в които си седиш зад монитора и оттам работиш, когато си искаш.
А за зарязването на учението въобще не е аргумент. Аз работя на 4-часов ден 3-4 пъти в седмицата, а на тази сесия досега нямам оценка под 6. Да видим де, може на химията да имам 5ца. Ужас.
Не виждам как можеш да ядеш на ден за 25 лева. Уоу. С мама сметката ни (общата) за храна във Фантастико е към 70 лева. После докупуваме хляб, плодове, сирена и тн. от време на време през месеца и става към 120 общо. Ти трябва всеки ден да ядеш по 5 различни ястия, за да харчиш толкова много.
Пак казвам, едно е мама да поеме цялата семестриална такса, целите сметки, дрехите ми, картата ми, излизанията ми, от време на време цигарите ми и тн. Съвсем друго е аз да си ги поема и да додавам всеки месец за семестри.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Парите не са всичко, колкото по-рано го разберете, толкова по-добре. Винаги съм бил добре обезпечен финансово и въпреки това твърдя, че е тъпо дори да пускаш тема, че той е беден. Виж ако наистина има възможност да работи нещо, но не желае е кофти. Но не мислете, че каквото и да учиш е възможно да работиш.
Хахах много хубаво ама аз сигурно изяждам повече за 1 ден от колкото ти и майка ти за 3. Айде сега, близо 100 кила човек съм, на фитнес ходя, не ми ги разправяй на мене тия че било невъзжмоно
Айде айде сега пък градът бил виновен. Вече почнахте да извъртате само и само да не се окаже, че съм прав...
В случая ако си прочел темата внимателно, не градът му е проблема. Проблема му е че не му се работи, не че няма работа, прочети хубаво темата.
Стига извъртахте нещата.
За мен цялото това спокойствие, с което той не опитва дори да потърси нещо, е изумително. Доста преди да започна работа вече се чувствах ужасно глупаво да искам от мама джобни. Нито ме е карала да се чувствам неловко, нито ми е натяквала нещо. Просто отвътре ми беше тъпо, че съм 18-годишно момиче, имам цяло лято, а трябва да моля мама за пари за дънки и кола маска. Ако родителите ти имат някакви хубави стабилни финанси, може и да не те гризе нещо отвътре, обаче когато сте бедни, ти чуваш всеки ден всички тези разговори за ток, за парно, за това как вашите се тревожат как ще приключи месеца. И после как заставаш вечер да кажеш: А, да, мамо, тате, трябват ми 21.50 за карта, искам да ида утре да ям, трябват ми цигари, а да, харесах си и една риза от Америка...? Ем... Не го виждам.
Ей тези черти в характера на човека говорят много за него.
Авторката може също да е шматка, да има странни причини за късане (социален живот нз си какво), но е факт, че нещо в него също не е особено наред, за да може да си клати краката и да иска, иска, иска без притеснение.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
До Shadow*. Не му се работи или няма мотивация да работи? А ти стига си ги наглася както само на тебе ти е удобно. Ако трябва да сме, честни не знаем авторката до колко е обективна и искрена с нас. Аз бих искал да изслушам момчето но няма как. Истината е някъде там...
Последно редактирано от Alabalaportokala : 02-04-2012 на 14:51
Това за което говориш е едно и също нещо.
-Защо не си намериш работа?
-За двеста лева не си заслужава.
не ми звучи като
-Опитвам се, но е трудно няма свободни места.
Понякога наистина е трудно да прецениш само от една гледна точка, друг път пък е просто очеИзвадно.
Ако искаш го приеми просто по този начин.
Всички хора имат едни или други мечти, но някои просто даже и да им се иска не им стиска да действат за тяхното осъществяване.
Аз лично съм жив пример за това. Приеми например че и мен страшно много ме мързи и затова съм на дереджето,което попринцип не ми харесва.Само мога да ти гарантирам че даже и да съм наистина много мързелив,мързелът ми ще е една малка и нищожна част от всичко.А това всеобщо схващане че човек,който не работи за мечтите си е мързелив,търтей и т.н. прието от масата хора е супер повърхностно погледнато и изобщо невярно и е направено на базата на това че някой не го е усетил на гърба си както и много други работи.Е, и аз не съм казал че понякога съм толкова задълбочен.Страшно мразя курвите и златотърсачките например,защото се сблъскват с моите интереси и моето лично пространство, но това изобщо не е гаранция че нещата не са малко по другоядче. Но пък аз не се и опитвам да ги разбера,защото това вече може и да е в мой ущърб. Та така и мацката.От една страна я разбирам само че ако тя го обичаше наистина щеше да се опита да се постави на мястото му...но наистина, а не през очите на масата тип...pinkpan7er (и против нея нямам нищо)"какво да му се поставя на мястото...нали тогава ще си и е екстра" спорен въпрос и всичко зависи от това доколко ще успее да му се постави на мястото.
Последно редактирано от Niakoitam : 02-05-2012 на 11:17
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Alabalaportokala и все тоя Niakoitam ти е в устата....Защо ли питам се аз....![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Наистина ми се ще авторката да внесе малко яснота- любимият редовно или задочно обучение е? Какъв му е успехът до момента и не се ли е уредил за стипендия- било европейска, било от университета или от фондация? Ако си докарва 200 лв за стипендии на месец, естествено, че няма да се бъхти за още 200 да ходи на работа. Ако гони и успех- съвсем!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Съжалявам, но ако това не е истина, не знам кое е. То всеки може да мечтае за къща, кола, скъпи неща и тн. Само че е мега нахално да очакваш да ти паднат на главата от небето, вместо поне да пробваш да направиш нещо.А това всеобщо схващане че човек,който не работи за мечтите си е мързелив,търтей и т.н
И аз не видях къде става дума за мечти. Много захарни представи. Иде реч за най-нормално оцеляване. Имаш пари - не се бъхтиш. Нямаш пари - принуден си да се бъхтиш. Вече дали ще гледаш на нещата с идеята, че си жертва или ще се гордееш с това, което си и начинът, по който се справяш си е въпрос на гледна точка.
За стипендията и на мен ми е ужасно интересно. Ако по цял ден си е в тях, хем не работи, хем няма пари да излиза, не виждам какво би могло да му попречи да учи като хората и да хване стипендия.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Защото драматичните ти, дълги, досадни, сърцераздерателни постове които даже и не чета докрай заемат половината от темата и в отговор на въпроса на шадоу нямаше как да не спомена ника ти. Споко не е защото си голям. Аре дишай.
А сега ти ми отговори- как още намираш време да пишеш километрични постове и да спориш с децата?
Grow up kiddo![]()
Последно редактирано от Alabalaportokala : 02-05-2012 на 17:22
SisiStrange вижда се че явно разбираш какво ти пиша все едно четеш китайски език.Не ти пожелавам да ме разбираш от опит,защото съдбата е голяма нещо.
Alabalaportokala ами какво да ти кажа.Зима е.Има доста по-малко работа.Аз съм безработен...
Това удовлетворява ли те като отговор?![]()
В характера ми не съществува черта, която да ме постави в твоето положение, че да те разбера от опит.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Има доста по малко работа или няма много работа, че нещо не разбрах ?
SisiStrange карай го малко по-скромно ако искаш,защото нали знаеш има една приказка ако разбереш за какво ти говоря.
"Когато попитах дали може да стане и по зле това беше риторичен въпрос, а не предизвикателство към съдбата".
Така че не бъди много сигурна. В характера ти ВИНАГИ и по всяко време може да се образува такава черта просто ти препоръчвам да не предизвикваш така съдбата.
Давам ти един прост и най-обикновен пример. Ходиш си до работата по уличката,която ти е втръснало да ходиш и вече насън ще стигнеш дотам.Един най-обикновен ден ти си пресичаш една от обикновенните улички,когато изневиделица те връхлита кола.Ти ставаш и се изтупваш или пък те пращат в болница с някакви наранявания.След време се възстановяваш напълно...но не съвсем. Разбираш че получаваш паническо растройство само при мисълта за онзи инцидент,но не искаш да го признаеш.Това започва да ти е пречка и ти пречи за много неща включително и да ходиш на работа,което преди не ти е било абсолютно ниакакъв проблем.Ето ти един най-обикновен пример.А това е само една от много възможни ситуации.Повярвай ми че при такава ситуация има голям процент да промениш този път леко напереното си изказване.
А относно мен,защото ме спомена.Аз наистина съм работил само 6 месеца досега и то без договор.Но повярвай и не срещу заплащане съм свършил досега по желание или на чак такова толкова работа колкото ти само може да сънуваш че може да свършиш докато станеш на моите години че и по-голяма. В малките градове и села има доста доста повече домашна работа отколкото в София.Както казах имам връзка със София та мога да ти го гарантирам на 100%.Дворовете си увеличават доста работата, а да не говорим ако има и нещо допълнително.Така че не мисли че като си работила за пари си работила повече от мен и съм много по-мързелив от теб.
Alabalaportokala има много по-малко работа отколкото през лятото имах предвид. В смисъл къщна.Като почистване на сняг,правене на печки,хранене и отваряне и затваряне на животните,събиране на яйца и т.н. Пре другите сезони има и много други работи,който се правят тогава включително и строежни работи.Нищо че има хора,който си мислят че като продават сувенири са много по-работливи от някой дето уж не работели за заплата.![]()
Niakoitam, вече наистина почна да пишеш глупости.
За това ставаше дума. За какви катастрофи, за какви психически разстройства почна да говориш, не знам.Даваш си някакви твои си примери и модели, говориш напълно теоретично.Аз лично съм жив пример за това. Приеми например че и мен страшно много ме мързи и затова съм на дереджето,което попринцип не ми харесва.
Реалността е съвсем друга. Опитваш се да омаловажиш мързела, но грешиш. Той е на първо място винаги. И да имаш 1000 удачни предложения да работиш, ако те мързи пак няма да работиш. Сиси не пише "наперени постове", тя просто има обективна гледна точка, за разлика от твоята. Как ли не извърташе темата, с някакви си твои теории и догадки. Ама вече прекаляваш сериозно.
Защо просто не погледнеш нещата такива каквито са? И не се изкарвай че си вършил кой знае каква работа на село, разбираш ли човека с големия стаж. Едно ще ти кажа - лесна работа няма. Няма и да намериш. Всяка работа си има своите спецификации. И аз чистя снега пред нас, всяка пролет и есен прекопавам градината на баба ми, преди време докато дядо ми гледаше животни съм ходил на полето да балираме, после сме носили бали, качвали сме ги в плевнията една по една и прочие.
Ако мислиш, че си работил нещо повече от хората писали в темата грешиш. Ако си мислиш, че по - голямата част от хората писали тук, пишат само защото си чешат езиците и никога не са работили - грешиш (мога да говоря поне за мен и Сиси).
Ти просто си циклиш около една твоя теория и това е. София - много и лесна работа, на село трудно и малко работа. Мислиш си че имаш поглед над нещата, но всъщнжст нямаш. Когато спре да те мързи и си намерш сериозна и постоянна работа ще разбереш думите ми.
Та нека не се отклоняваме от темата, макар че вече какво ли има да кажем ...
Айде стегни се. Кви паники, кви разстройства. Ето ти пример и от мен: 2 години кварталната глутница кучета си беше избрала за територия алеята през моя вход. Мятаха се на месо като видят човек да минава оттам. Това ставаше сутрин. Следобед се местеха. Всяка сутрин в 6 и нещо, когато няма жива душа по улицата тръгвах оттам за училище. Гонили са ме, ръмжали са по мене, едно веднъж успя да ме събори на земята и съм късметлийка, че имаше някаква жена наоколо. В резултат трябваше да прекъсна да уча ли? Имам фобия от кучета заради това и сигурно винаги ще имам. Това обаче не ме е спряло досега да си ходя на работа (около нашия институт е бъкано с кучета пазачи), тогава не ме спря и да ходя на училище. Мъкнах отвертки, мятах салами, какви ли не чудеса не измислих.
Тези психо травми са извинения. Иди да ти леят куршум, ако имаш проблем със силно стряскане.
За тежка работа въобще няма да седя да споря. Работя от 14-годишна и не съм минала все през леки и приятни длъжности та да ми говориш за леката работа в София. Когато бях промоутърка кръстосвах на над 40 градуса на слънце да раздавам листовки. Една седмица помагах при редене на тухли и пръстите ми мязаха на парцал и си седяха в бинтове още толкова време. В момента също не ми е лесна работата, макар и не физически. Само че се очаква от мен да знам неща, с които моите колеги ще се сблъскат след 2-3 години университет. А специалността ми хич не е от тия лесните, които са измислени, колкото да имаш диплома.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Sh@d0w
1.Не на всеки биха му отправили 1000 предложения че даже и 1.
2.Да смятам че много хора тук само си чешат езиците,защото някой в интернет са много оправни.
3. Ти и Сиси сте симпатични и ви пожелавам да се обичаме още много много време и да сте щастливи заедно.Дано и ако се разделите някога (което изобщо не ви го пожелавам както казах) пак сте на едно мнение както сега, а не се плюете яко. Но приеми ако искаш един съвет от мен.Не я притискай толкова.Ние просто спорим, а тя не е малка да си изкаже доводите,който ще са след малко и ще са 99% същите като твоите (ще ми е интересно някога да ви видя в леко спорче все пак,защото съм напълно убеден че ако двама души мислят на 100% еднакво просто или единият или двамата прикриват нещо или още е заради феромоните).Та мисълта ми беше въпреки че се отклонявам от темата.Остави я малко да подиша чист въздух.Отскоро започнах малко по обстойно да следя темите и забелязвам че скачаш с правата лопата на всеки,който се осмели да и каже нещо малко по на въпреки.Ами ако искаш си чатете само двамата и няма да имаш това притеснение.
Ами и мен ме е страх от кучета само че не спрях да ходя на училище въпреки че в един период и кофите ми се привиждаха като кучета.Но и аз се чудя какво ли вече си хабя пръстите като Sh@d0w след малко пак ще дойде с лопатата.![]()