Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
niakoitam a замислял ли си се защо винаги се стига до този извод?
Да замислял съм се и то много.Но и да го кажа не знам да ли ще ме разбереш.
Защото цялото ни общество е изградено на основата на една пирамидка свързана чрез парите и защото това се вменява постоянно на хората тип: "Който не работи не трябва да яде" изключващо всички фактори условия и т.н,който изграждат даден човек и формират характера му и с лека ръка подминати,защото никой не може да живее поне за две седмици живота на друг и да разбере мотивите му отхвърляйки всичко по модела: "щом така е казано значи трябва да е така и щом аз съм го направил и го правя значи това няма да е проблем за абсолютно никой...нищо че абсолютно всяка една частичка на моят живот е съвсем по различна от живота на който и да било.

Може би защото на въпроса

-Защо не си намериш работа?

се отговаря с

-Ще ми пречи да си уча, пък и за някви двеста лева ХАХАХА

Не звучи като

-Опитвам се да си намеря някоя подходяща, съгласувана с учебния ми план, за да не ми пречи и в същото време да си изкарвам добри пари.
Ами,защото например може да не се разбере правилно,да се усмее,да се каже отново че се оправдава или пък...защото може изобщо да не е така, а някой неща и на него за момента да не са му ясни.

В темата се дадоха достатъчно примери, че искаш ли да работиш, няма малко пари, няма пречене на ученето. Въпроса опира съвсем другъде.

Проблема не е че не работи, никой не го упреква за това, а че въобще не прави нищо по въпроса, при положение че е зле с парите. И нека все пак да забележим, че си дава редовно пари за цигарки и дрешки, ама откъде ли ги взима тези пари? От мама и татко, нали те бачкат, не знаем цената на парите дай да ги пилеем за глупости.
Не, в темата се дадоха много примери как някой си направил едикакво си и затова всеки друг бил задължнен и можел да го направи.