Цитирай Първоначално написано от bebito1991 Виж мнението
от 6 години имам много сложна връзка,която наскоро приключи . сега имам избор да му бъда най-добра приятелка и любовница или непозната ... някой може ли да ми обясни такива мъжки решения ,защото аз не виждам разлика и причина да се разделяме щом ще продължаваме така .по-лошото е че незнам какво да направя !да бъдем приятели ми беше трудно,но приех ,защото той е човека който ме разбира винаги и не искам да спираме контакт .тази вечер той поиска нещо повече като изрично поясни че не иска отново да сме заедно ,а говори просто За секс.може ли да ми обясните сложните мисли в главата му защото за мен това е странно и имам чувството ,че не е искал раздялата ,а го е било страх от развитието на връзката ни .искам чуждо мнение защото може да си го внушавам и само да ми се иска да е така ,пък и както и да е аз дори не знам как да реагирам ...
Аз бях в същото положение. 6 годишна връзка и сексуални партньори и приятели после. Но до началото на следващата връзка. Тези отношения помогнаха за много по-плавен преход. Поне на мен. На нея ѝ беше тежко, но тя също се беше уморила от монотонността на връзката и прие раздялата. Проблема дойде, когато имахме нови връзки. Нейния приятел постоянно ревнуваше от мен, а моята връзка падна в пламъци заради постоянното ѝ споменаване и последвалата моя изневяра с нея. Сексуалното привличане си е там и то пречи на истинско приятелство.

Приятелство мъж - жена е възможно само ако няма сексуално желание от нито една от двете страни, а в случая това няма как да е възможно, освен ако той за 6 години не се е запуснал и не е станал непривлекателен.

Приятелство между вас е възможно, но трябва много да се насилвате, за да не си провалите връзките с прекомерен контакт и евентуална изневяра. С новите връзки ще дойде и ревността. Имай обаче предвид, че поемеш ли по този път, много трудно ще се съберете отново по-нататък във времето.

Ти трябва да решиш дали искаш това да е мъжът в живота ти или искаш да видиш какво друго има там, а той да остане един приятел. За сега, а най-вероятно и за в бъдеще.