- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да запазя достойноството си
Гласът ми за самосъхранение се обажда.. нещото което държа най-много е достойнството си..да бъде така чисто и така неопетнено както до сега.Въпросът е, че когато обичам някой,потъпквам някой свои принципи в името на това той да бъде добре, разбира се по късно съжалявам.. искам да се спра, но не мога, прая точно обратното на принципите си..казвам " Не той не заслужава да пенебрегна себе си", а в същото време правя обратното..има ли някой като мен..кажете как да се справям когато усещам, че трябва да спра..
.................
напълно нормално е когато имаш връзка да правиш компромиси-иначе няма как да се получивъпроса обаче е да има равновесие компромисите да са и от двете страни и най вече когато правиш компромис да си сигурна че човека го заслужава и ще го оцени
няма как да спреш в живота колкото и да не ни се иска все някога се налага да направиш някои компромиси
Ако ти харесва да го правиш, нямат значение принципите ти, нито достойнството ти. Достойнството ти се гради и на това, което даваш, така че в случая би следвало да се издигнеш в очите на хората, респективно на себе си. Ако някои хора не могат да оценят един вид саможертвата ти, поразгледай каква позиция заемат от списъка ти с контакти, с които си заслужава да се общува, и дали тази позиция е правилна. Това важи и за човека, когото обичаш.
Именно въпросът е в това, че не знам как да се спра, усещам, че този човек не си заслужава - в случая не сме заедно, но продължавам да сривам достойнството си..
.................
Ако си инат го извади като оръжие. Помага ;р
Наложи си го. Тъкмо после ще се чувстваш по-силна, нахъсай се.
Първоначално написано от antifashionshit
Послушай djipsito, тръгни на инат. В случая проблемът ти е както на някои хора с кафето - докато го откажат и пак са го почнали. Ама 3-4 дни като не пиеш, после е далеч по-лесно. Но допускай възможността, че може да се наложи да се връщаш по няколко пъти към стария навик(а също и тази, че може и да не се върнеш). Защото са намесени чувства. Това не бива да те притеснява. Понякога, ако вместо да удариш спирачките, подадеш газ, нещата могат да се получат точно както ги искаш, колкото и невероятно да звучи. Опитвай от всичко
![]()
Благодаря ви, а може ли само да оточните това за ината![]()
.................
Инат - държиш на твоето си каквото и да става, но за успешна връзка ината хич не здравословен.
При твоя случай щом не си заслужава - може. Защо си с човек, с който не си заслужават нещата?
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
Ние не сме заедно, в смсиал аз имам чувства към него, а и до колкото мсиля и той има към мен..просто съм склонна на прекалено много компромиси![]()
.................