.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Hybrid View

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...

Университет?

Питам, тъй като съм съвсем неориентирана по въпроса, а и не ме засяга мен, а мой познат.
    Не знае много добре български, но иска да учи в България, тъй като обучението е в пъти по евтино, а университетите са акредитирани и ги признават в Европа.
    Специалността да е свързана с ИТ, но обучението поне 70% да е практика. Тоест ако са учебници и литература, не иска. Не мисля, че има значение от формата на обучение, все пак и различните унита предлагат различни неща, та ако може малко инфо ще съм благодарна

НБУ ..........

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Мега фен Аватара на draid
    Чакай ти висше с 70% практика, нали трябва да има някаква основа....

Град
    у нас...
    Е, да речем изкуствата, кулинарията и разни други си има доста практика. Аз за това питам, не съм много навътре в нещата, трябва ми конкретна специалност, по която не ти бухкат книгите и да те карат да си разваляш зрението...

Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    Е, да речем изкуствата, кулинарията и разни други си има доста практика. Аз за това питам, не съм много навътре в нещата, трябва ми конкретна специалност, по която не ти бухкат книгите и да те карат да си разваляш зрението...
    Объркал е професията. Ако стане ИТ специалист, ще стои по 8 (и повече) часа на компютър, ако книгите развалят зрението, не знам как ще се справи с монитора.

В България (а и по-света) няма да намериш университет с 70% практика. Отиваш в университета, не за да пиеш по кръчмите вечер, а за да практикуваш каквото си научил. Като иска практика сяда и практикува.

Ако не иска да учи теория, да седне на прочете две книги и да се хваща директно на работа. В тая сфера може спокойно да си работиш и без специално образование, стига да имаш нужните умения. А доста от тях се добиват с практика.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Докато стигнеш до практиката трябва да си "избухал" доволно количество книжки. Като не иска учебници, няма да ходи да учи.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Не знам дали сте погледнали, дали ако е чужденец трябва да плаща целите такси в държавните /3000лв примерно на сем./.
    Много е претенциозен иначе.
    Да ходи в техническия, там ще си прави измервания по цели нощи. :Д
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    ahaha +1

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Не знам дали сте погледнали, дали ако е чужденец трябва да плаща целите такси в държавните /3000лв примерно на сем./.
    Много е претенциозен иначе.
    В техническия изобщо няма да стигне до измерванията....

Град
    у нас...
    Таксите са си нормални, той е с българско гражданство. Това за учебниците не е до разваляне на зрението или не, а трудността при четене, което не е гладко.
    Иначе относно това, че иска с практика, не го намирам за капризничене, а за изискване. Всеки си търси това дето иска, та така.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Ами практика - сядаш вкъщи и програмираш, или отиваш наработа.
    Това, дето го уча - упражнявам си се сама, вкъщи, защото ми е по-лесно така.
    В нашите университети бакалавърските програми НЕ са практически ориентирани, имаш теория и общо образование по темата.
    После с магистратурата градиш, имаме хубави магистърски програми във фми.
    Да ходи в Дания, там лесно се влиза, лесно се излиза, издръжката е само притеснителна.
    Мога и колежи/университети да препоръчам.
    Тук за ИТ яките уни-та са СУ и ТУ, ама няма да му се понравят.

Иначе, правилно казаха, че не ти трябва образование за да си в ИТ-то. Ако си про в областта си, няма как да ти откажат.
    А про не се става с киснене в унито, в унито не ти наливат всичко с черпак.
    Сам трябва да си скъсаш задника от четене, за да се отличаваш.
    А човека казал ли е какво точно иска да прави ? - c++/c,c#, pearl, java; javascript, css, php; sql ; администриране на unix/linux, windows, или др ос; мрежи; телекомуникационна техника; хардуер?

Защото в някои насоки клони за СУ, в други за ТУ.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    у нас...
    Αми той се двоуми между един Атински и някой в България, главно заради парите. Ама като гледам май за Българският няма да е. А в Гърция без димплома могат да те вземат на кафе, в някой супермаркет или да продаваш в някой магазин дрещки. За другите места си искат диплома, та и препоръки от професори от унито дето си учил. Иначе за упражняването вкъщи - тва си е ясно, не е нещо дето просто го искаш, а е важно и да го можеш и знаеш преди всичко. Той си се занимава, ама за да го вземат на работа се иска и хартийка - диплома. Иначе мерси на всички, аз му казах че общо взето и българите даже не остават в България да учат, а какво остава чужденци да ходят там... общо взето нивото е добро в малко унита, а там шега не бива... и както казаха някой - иска се четене на книжки.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си