.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Клокване на Процесор

Здравeйте пичове, искам да си клокна процесора AMD Athlon 64 X2 4200+ който е 2,2 GHz по default , аз искам да го клокна на 3 GHz имам 3 gigab RAM DDR2 и искам да знам дали ще трябва да му бутам напрежението и дали ще е безопастна температурата. Дъно ASRock
    I wanna get psiho - I am your mortal enemy

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    3GHz с голям зор и напрежение сигурно от 1.55 волта... ако си с бокса ще го изпържиш.

Оо, ще бутнеш напрежения. Но да ти кажа, c бокc-а, може да оцелее зимата, но лятото - пържене. Пък да купиш охладител нов за това - не върви.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Град
    Ето пример със стария ми X2 5400+ (те са еднакви с твоя, разликата е че 5400 е 2.8GHz) с хубаво AM3 дъно съм го пускал на 3.2GHz стабилни при 1.5v... prime95 за 8 часа максимална температура 83 градуса (охлаждах го с бокс от Phenom II X4 965, а той е доста голям)... тия атлони са чукове. Като си взех фенома направих тест и го пуснах без паста да видя дали ще изгори, спирам защитите в биоса, пускам Crysis Warhead и за 2 минути дигна 106 градуса като почна сериозно да лагва тия атлони са най-тъпите двуядрени процесори, греят колкото Phenom II X4 на 4.5GHz, супер куци към овърклок, и праят проблеми с игрите при win7 максимума на Brisbane ядрото (твоя е такъв) е 3.4GHz при най-добрия случай... ако искаш ASUS Rampage Formula си вземи и охлаждане на течен азот повече от това е невъзможно

Мега фен
    ако искаш помощ за клок напиши какъв е модела на дъното и вида на паметта(ddr2 800 или друг)?!
    Последно редактирано от npp : 01-27-2012 на 21:11

Мда. 64 ceрията е ужаcна. Много я мразя

Lupus in fabula

Град
    Съветвам автора да заключи PCI шината на 100MHz, да свали делителя на паметта с едно, и да почне да качва FSB-то с 10MHz и да тества... ако стане нестабилен да качва с една стъпка напрежението. И така докато и с 1.55 волта стане нестабилен. следват тестове с prime95 за няколко часа
    Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 01-28-2012 на 06:47

Колко му е максималния множител, виж сметни максималния множител по скоростта на шината да е около 2,8GHz и вдигай напрежението с по 1 стъпка докато успееш да го закрепиш. Свали рам-та на 667MHz без да пипаш таймингите и тествай с Prime95, нагласи приоритета на програмата на минимум 8. Следи температурите да не качват над 60-62 градуса. Не ти знам дъното какви опции има, но все пак пробвай. Ако успееш да го закрепиш на 2,8 по-нагоре не го мъчи.
    Последно редактирано от straus : 01-28-2012 на 09:48
    Дай му на лумпена злоба,
    окъпи глупака във власт,
    пусни го в тъмната доба,
    да раздава правда за нас.

My Blog / Update 22.09.2011

То 2.8 c нормални температури, ще е чудо

Lupus in fabula

Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse Виж мнението
    То 2.8 c нормални температури, ще е чудо
    Зависи от охлаждането, все пак е само 65w...
    Дай му на лумпена злоба,
    окъпи глупака във власт,
    пусни го в тъмната доба,
    да раздава правда за нас.

My Blog / Update 22.09.2011

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си