- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Дали съществува подобна любов ?
има само във филмите хахах
момиче
Не се реализирам чрез връзките си и не искам партньор, който да действа и мисли по този начин.
Не ми харесва излшно да се драматизира и усложнява положението.
Според мен такава любов не е любов, а болно желание за разнообразяване и внасяне на цвят в нечий сив и празен живот.
Хора с болно желание да страдат и да имат проблеми, за да се чувстват живи...
Не казвам, че има напълно хармонична двойка обичащи се, която да няма проблеми, но идеята да гледаш на любовта, като на болка, мъка и страдание, което ще търпиш цял живот и в чието име ще живееш е извратена.
Такава любов лесно се създава между две празни и безсмислени личности, като оправдание за съществуването им и запълване на години.
Е, на екрана, разбира се, изглежда много по-вълшебно, романтично и редно.
Всеки явно си има собствена представа за истинска любов, защото "всепоглъщаща любов - отдадена, опиваща, разпиляване, обсесия, идея фикс, за висш егоизъм, садо-мазохизъм, осмисляне на живота с присъствието на другия, пълно посвещение, потъване, мания до самозбрава." това според мен е ужасно стряскащо.
Любовта по филмите може и да съществува, все пак всеки търси нещо като "идеал" (идеал не означава, че индивида трябва да е дразнещ романтик с плашещо влюбен поглед или нещо подобно), който може и да се срещне някъде, все пак живота е като филмите, всички играем своите роли. Аз лично не слагам любовта на първо място, нямам голяма нужда от нея.
След като прочетох коментарите по горе, ще кажа само, че любовта няма нищо общо с пазарните отношения (ако имаше, единия щеше да получава точно толкова, колкото му се предлага), иначе ще е много скучна и кратка любов, ако съществува :д .
Последно редактирано от extreme16 : 02-03-2012 на 07:05
Die nameless, mothafucka`
Fuck it.
"One good thing about music, when it hits u, u feel no pain." B. Marley