- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Миене на лице със душгел
Така искам да попитам ако си мия лицето със душгел дали ще ми помогне да е по чисто или напротив ще е по - лошо и ще му навреди и ще започнат да излизат черни точки.И още един въпрос значи аз имам малко черни точки от които се получават пъпки та искам да си мия с нещо лицето като се къпя, но не знам с какво та ако си мия лицето с душгел ще ми минат ли черните точки
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
Хмм, не съм сигурна, че душгелът ще ти помогне срещу черните точки. Аз лично по време на душ ползвам това и съм много доволна.![]()
![]()
Не ми се струва добра идея. Има толкова маски за измиване на лице защо не пробваш някоя? На Garnier,Nivea и т.н.
"As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley
Първоначално написано от Chacho
Моя проблем не е кой знай какъв, но все пак
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
за черни точки си мокриш лицето и търкаш със сода 2-3 мин. и отмиваш![]()
2ра поред твоя тъпа тема..
естествено че ще навреди...
душ гел за тяло
ексфолиант/нещо друго за лице..
нормално е да са направени по-груби душ геловете, щото по краката и гърба примерно кожата ти е в пъти по дбеела от тази на лицето..
не само момичетата ползват продукти за измиване..
отиди, дай 10тина лева, купи си нещо на средно ниво и ще ти е окей..
На Нивеа има едно,сега не мога да се сетя името му ;д Гел против черни точки е,син на цвят с тъмно сини частици в него ;д Аз съм много доволна от него...
Шофирай разумно - стигни жив!
душ гела може да ти изсуши /омазни кожата
Hostis Honori Invidia
Аз отвреме навреме си мия лицето с душ гел и нищо ми няма. Правя го, защото ми харесва.
Вие луди ли сте,как ще си миете лицето с душ-гел?
Everything changes, but beauty remains ...
Вземи си измиващ гел на биодерма например. Инвестираш 20 лв и си спокоен за 6 месеца.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Силна е, щото се еба*ате с лицата си. Душ-гел? По лицето? Знаеш ли кво се случва на кожата ти?
Прави ми впечатление, че по темите пишеш, че ползваш и си запозната горе-долу добра и скъпа козметика, та дори и за медицинска козметика някаде беше писала, дрехи и т.н. Но явно само пишеш, защото ако наистина ползваше добри марки козметика,би трябвало да знаеш, че има и Ph неутрални гел душове, дори с етикет фейс енд боди, без оцветители и т.н. Та да си измиеш лицето с такъв душ гел един път в месеца примерно, е в пъти по-добре, отколкото да си миеш лицето с някои от купищата боклуци, които се продават.
Все пак казах, че си мия рядко лицето с гел душ, не вярвам, че ми се е---- лицето. Предполагам, че ти твоето не го е----- с такива неща и е уникално..
Не обръщам внимание на надписите Фейс енд боди, дори до сега не съм видяла такъв(или просто не съм забелязала). И не мисля, че да си миеш лицето веднъж в месеца с душ-гел е по-добре, от колкото всеки ден да си почистваш лицето с качествена козметика! Колкото и скъп,марков,изчистен, невероятен,неоцветен да е душ-гела, не бих го сложила на лицето си. Плюс това кожата на лицето е в пъти по-нежна от тази на тялото и може да ти се получи много кофти обрив и ужасно пресушаване. Моята кожа е чувствителна,например, и такива експерименти не мога да си позволя да си правя, ако не искам да ходя обрината 1 месец. И да не споменавам, че когато се изкъпя, не се ли намажа с лосион за тяло, кожата ми става на люспи от душ-гела именно от пресушаване. И не ,не е от марката, ак отова ще споменеш, защото в банята имам доста душ-гелове на всевъзможни марки.
Никъде не съм казала, че лицето ми е 'уникално', но за щастие имам безпроблемна кожа, която обаче да не мислиш, че си стои така,защото я мия веднъж в месеца с душ-гел?
Първо- фейс енд боди душ гелове имат баш медицинската козметика.
Второ- Ph неутрално означава, че няма начин да ти изсуши кожата, затова е и неутрално- нито омазнява, нито изсушава.
Трето- не ползваш подходящ душ гел за твоята кожа, за да се люспиш.
Четвърто- Имаш кожен проблем и без да си миеш лицето с душ гел.
Пето- въпросните гел душове са именно за алергични кожи с дерматит и не правят обриви и т.н.
Шесто- Преигравай колкото си искаш, но да наречеш луди хора, които си мият отвреме навреме лицето с душ гел, е нереално и смешно, та и пресилено. Избягвай да казваш кой е луд и кой нормален.
Първо-точно медицинските душ-гелове са тези,на които пише да не се изпозлват за лицето.
Второ-знам какво означава неутрално Ph много добре.
Трето-специално от душ-геловете купувам това, което ми харесва като аромат, а след това използвам подходящ лосион.
Четвърто- да,имам-чувствителна кожа. Която с правилните грижи всекидневно не ми създава абсолютно никакви проблеми-нито омазняване, нито изсушаване,а пъпки и черни точки не ъсм имала никога.
Пето-знам,доста запозната съм с алергичните кожи,имам такъв душ-гел и лосион за тяло. Какъвто и да е душ-гела, не сложа ли лосион за тяло,при мен лично ефекта е изсушаване на кожата на тялото.
Шесто-мисля,че е ясно, че нямах в предвид 'луд' в буквалния смисъл на думата, така че ти си тази, която преиграва.
както и да е,не ми се спори.
Четвърто и пето си противоречат, не знам дали има смисъл да коментирам. Откъде да е ясно какво имаш предив- интернет- пишеш дума и това е. В мрежата луд е луд, освен ако няма кавички.
В момента в банята имам точно два душ гела на много популярна марка медицинска козметика, с надпис отпред фейс енд боди, за алергична и атопична кожа, най-отдолу дори пише baby und adults. Максимално изчистен от всякаква химия. Просто като не си запозната с някои неща, недей да пишеш гръмки фрази- луди, нормални. Ти коя си, че да казваш кой е луд, кой нормален.
Започваш първа да обиждаш хората, а после мрънкаш, че другите били тези, които преиграват.
Последно редактирано от teddybearMV : 01-17-2012 на 14:49
Каква марка са душ-геловете?
Определено мисля, че съм доста добре запозната специално с грижите за кожата. Не случайно има разлуични видове продукти- измиващи за лице и измиващи за тяло. Тези за тялото не стават за лице, това е моето мнение. Дори да не ти навредят ужасно много, със сигурност няма да помогнат за подобряването на състоянието на кожата ти.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!