- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кажете ми
Е зависи какво искаш да учиш занапред.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Да, по отношение на предметите и образованието. Обаче въпросът ми беше повече насочен към това, дали завършването на икономически техникум, вместо гимназия, би предразположило към по-лесно намиране на работно място. Чувала съм, че тези с професии могат навсякъде да си намерят работа.
Да, ще излезеш с по-висока квалификация, просто защото след гимназията нямаш такава. Но като влезеш да учиш висше образование, там вече ще е без значение. Дори и да си учил(а) повече математика, икономика, от гимназията ще наваксат с частни уроци и с учене във ВУЗа (евентуално). От друга страна, ти ще трябва да наваксаш общата култура на останалите.
И при избора си трябва да вземеш в предвид престижа на училището, защото дори да се води икономически техникум, може да не научиш грам икономика от слаби преподаватели и лоша среда.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
В момента се двоумя, да уча психология или икономика. Имайки в предвид, че в момента уча в икономическа гимназия. Хмм...