- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Harvard...<3
Не е невъзможно, но в точно този случай, точно с този човек, си е направо смешно. Има хора, които с години правят всичко възможно, за да влязат там, а авторката се е събудила един ден, след като е гледала някои много мотивиращ филм по ХБО или BTV, и е решила, в края на 10-ти клас, началото на 11, което е прекалено късно, да кандидатства в най-добрият университет в света, които и изисква най-много от кандидатите си.
Мисля, че всички университети/колежи ще се избият за теб.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
^Три страници само за това се говори.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Вече трябва да си започнала да се готвиш за сатовете, отделно си виж на сайта изискванията. Трябва да имаш постижения - олимпиади и т.н.
П.С: – Вървете в чужбина, България е моя :Д
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Това го разбрах колкото и да е странно ;]
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Пиши после да видим как е минало.
+1 и мисля,че единствените българи,които учат в Харвард имат американско гражданство или са от американския колеж в София!Ако наистина искаше да влезеш в Харвард щеше да си поне малко запозната с това кога се кандидатвства! Родителите ти сигурно са богати и ако искат да учиш там щяха да започнат да те подготвят с уроци от малка..
На един познат внучката учи в Харвард. Има награда (или 2) от международна олимпиада по литература, плюс доста местни награди, плюс отлични SAT. Давам го като база за сравнение.
Между другото, въпроса не е само влизането. Повечето хора не могат да изкретат българските топ университети като хората, камо ли някой по-елитен чуждестранен.
И нищо лично към тези, които следват или смятат да следват журналистика, но като цяло това е малоумна специалност и по-трезвите хора, които смятат да се занимават с това, записват филология.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Хора,тези класации на университети са нещо толкова субективно.Харвард ,мога да ти кажа,не предлага ниво на журналистика,каквото има в някой не чак толкова известен университет,който на всичкото отгоре е и по-евтин.Аз също съм 10 клас ,искам да следвам медицина и съм се запознал с някои университети,които са специализирани в преподаването на медицина или природо-научни специалности.Тъй че,моят първи съвет е- тъй като вече си избрала специалността ,проучи курсовете които се предават.В твоят случай още по-добре е че явно имаш доста пари,които малко или много ще ти помогнат
Много се чудя на тези, където така напират за най-добрите унита в света. Интересно ми е дали осъзнават какво зубрене си пада, живот между сградата на унито и библиотеката и супер много изпити. Не съм против университетите, но да си пропилееш най-сладките си години в такова учене според мен е пълна загуба на време. Пък и гаранция няма, че ще успееш, дори и ако си завършил добър университет(уж теоретично шансовете ти се увеличават). Ако завършиш Харвард не можеш да се върнеш в БГ, просто е неприложимо. Пък и не се знае дали ще успееш да се приспособиш към американския начин на живот, защото не прилича много на българския. И все пак не ми се вярва да успееш, вземи слез на земята и си харесай нещо по-нормално.
Не смятам, че ще имаш особени проблеми да влезнеш в Харвард щом имаш 6.00. Лесно е.
Подаваш молба за euthnasia, но тъй като това в България все още не е узаконено ще трябва да се свържеш с посолството на някоя европейски страна, в която този процес е позволен например Холандия и те ще те информират по-подробно какво трябва да правиш.
Ще ти инжектират една спринцовка от която след като се събудиш ще имаш още по-големи знания и ще се представиш по-добре на теста.
Успех!![]()
Хората, които имат полза да влизат в такива университети, намират излизанията и останалите сладости за пропиляно време. Моите наблюдения са, че докато се усетят за тая истина, повечето просто отпадат, дори и да са влезли на по-елитно място. (случва се и в елитните БГ унита, какво остава за чужбина)
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
единственото което казах за парите бе че не те са проблемът ми...родителите ми не дават мнениe, аз си го избрах...майка ми от малка ме оставя сама да се оправям с нещата за това не са ме записвали никъде когато съм била на 5 или 6...Аз знам кога и как се кандидаства ...исках мнение като на Chacho малко по-различно е ако някой е отишъл и видял...
Watergirlblue, я ми обесни какво е това нещо САТ, че аз за пръв път го чувам и видиш ли някой от нас също искат да научат нещо по този въпрос.
SAT е приемен изпит за колежи и университети, в САЩ...състои се от три части: математика, критическо четене и творческо писане като се използва единствено английски език...Сат 1 е по-разпростанен, Сат 2 не е задължителен..![]()
Граматически правелно ли е water girl blue на английски?
^Хаха, Nakadah те започна.![]()
Въпроса му за САТ беше ирония. Той е напълно наясно с всичко това.
И да, nickname-ът ти не е грамaтически правилен.