.
Затворена тема
Страница 3 от 13 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 305

Тема: Harvard...<3

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Не е невъзможно, но в точно този случай, точно с този човек, си е направо смешно. Има хора, които с години правят всичко възможно, за да влязат там, а авторката се е събудила един ден, след като е гледала някои много мотивиращ филм по ХБО или BTV, и е решила, в края на 10-ти клас, началото на 11, което е прекалено късно, да кандидатства в най-добрият университет в света, които и изисква най-много от кандидатите си.

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Мисля, че всички университети/колежи ще се избият за теб.
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Трето, в Харвард кандидатстват ученици, които имат отлични дипломи, отлични резултати на САТ и САТ II, отлични извънкласни дейности. Трябва да се отличиш от тази тълпа, да ги впечатлиш с нещо, което другите не могат да предложат.
    Мхм.
    И приемат 8.6% от всички кандидатствали, а процентът чужденци от всички студенти там е 6.
    Прави си сметката.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    ^Три страници само за това се говори.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    ^Три страници само за това се говори.
    Еми, ти какво искаш да и кажем? Нали тя попита?

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Вече трябва да си започнала да се готвиш за сатовете, отделно си виж на сайта изискванията. Трябва да имаш постижения - олимпиади и т.н.

П.С: – Вървете в чужбина, България е моя :Д
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    Dreamland
    Това беше насочено към Розовата пантера.
    И по-точно: "Прави си сметката."
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    София, България
    ^А това си беше насочено точно към тебе.

Град
    Dreamland
    Това го разбрах колкото и да е странно ;]

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Вече трябва да си започнала да се готвиш за сатовете, отделно си виж на сайта изискванията. Трябва да имаш постижения - олимпиади и т.н.

П.С: – Вървете в чужбина, България е моя :Д
    готвя се за сатовете от доста време сега лятото ще го карам...благодаря!

Град
    София, България
    Пиши после да видим как е минало.

Супер фен Аватара на slicky
    И сега кво? Отказа ли се?

Повече от фен Аватара на smile12345
    Град
    sofia
    Цитирай Първоначално написано от BrokenInnocence Виж мнението
    Стъпи на земята? Че какво не му е земното на Харвард? Там учат хора, не извънземни, при това доста българи също така. И изобщо не е толкова трудно да се влезе, колкото всички си мислят, за Бога. И защо всички след като чуят Харвард се сещат само и единствено за кифленски сериали? Както и да е, по темата... Наистина трябва да си поддържаш добрия успех, да можеш да говориш отлично английски (за което можеш и сама да се досетиш), ще ти трябва TOEFL, най-вероятно и SAT, за които можеш да започнеш да се подготвяш и отсега, освен това специално за Щатите изключително голям плюс са извънкласните дейности, тъй че колкото повече толкова по-добре - всичко от танци до "помагах на другарчето с уроците" ще ти е само от полза, имаш 2 години да натрупаш сериозен списък с такива неща, ако има и някакъв вид спорт още по-добре. Но наистина трябва да погледнеш точно какви специалности има там, защото може и журналистика изобщо да няма.

+1 и мисля,че единствените българи,които учат в Харвард имат американско гражданство или са от американския колеж в София!Ако наистина искаше да влезеш в Харвард щеше да си поне малко запозната с това кога се кандидатвства! Родителите ти сигурно са богати и ако искат да учиш там щяха да започнат да те подготвят с уроци от малка..

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от smile12345 Виж мнението
    +1 и мисля,че единствените българи,които учат в Харвард имат американско гражданство или са от американския колеж в София!Ако наистина искаше да влезеш в Харвард щеше да си поне малко запозната с това кога се кандидатвства! Родителите ти сигурно са богати и ако искат да учиш там щяха да започнат да те подготвят с уроци от малка..
    ^Не е вярно.

Мега фен Аватара на Chacho
    На един познат внучката учи в Харвард. Има награда (или 2) от международна олимпиада по литература, плюс доста местни награди, плюс отлични SAT. Давам го като база за сравнение.

Между другото, въпроса не е само влизането. Повечето хора не могат да изкретат българските топ университети като хората, камо ли някой по-елитен чуждестранен.

И нищо лично към тези, които следват или смятат да следват журналистика, но като цяло това е малоумна специалност и по-трезвите хора, които смятат да се занимават с това, записват филология.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    На един познат внучката учи в Харвард. Има награда (или 2) от международна олимпиада по литература, плюс доста местни награди, плюс отлични SAT. Давам го като база за сравнение.

Между другото, въпроса не е само влизането. Повечето хора не могат да изкретат българските топ университети като хората, камо ли някой по-елитен чуждестранен.

И нищо лично към тези, които следват или смятат да следват журналистика, но като цяло това е малоумна специалност и по-трезвите хора, които смятат да се занимават с това, записват филология.
    Така си е.

Хора,тези класации на университети са нещо толкова субективно.Харвард ,мога да ти кажа,не предлага ниво на журналистика,каквото има в някой не чак толкова известен университет,който на всичкото отгоре е и по-евтин.Аз също съм 10 клас ,искам да следвам медицина и съм се запознал с някои университети,които са специализирани в преподаването на медицина или природо-научни специалности.Тъй че,моят първи съвет е- тъй като вече си избрала специалността ,проучи курсовете които се предават.В твоят случай още по-добре е че явно имаш доста пари,които малко или много ще ти помогнат

Супер фен Аватара на slicky
    Много се чудя на тези, където така напират за най-добрите унита в света. Интересно ми е дали осъзнават какво зубрене си пада, живот между сградата на унито и библиотеката и супер много изпити. Не съм против университетите, но да си пропилееш най-сладките си години в такова учене според мен е пълна загуба на време. Пък и гаранция няма, че ще успееш, дори и ако си завършил добър университет(уж теоретично шансовете ти се увеличават). Ако завършиш Харвард не можеш да се върнеш в БГ, просто е неприложимо. Пък и не се знае дали ще успееш да се приспособиш към американския начин на живот, защото не прилича много на българския. И все пак не ми се вярва да успееш, вземи слез на земята и си харесай нещо по-нормално.

Не смятам, че ще имаш особени проблеми да влезнеш в Харвард щом имаш 6.00. Лесно е.
    Подаваш молба за euthnasia, но тъй като това в България все още не е узаконено ще трябва да се свържеш с посолството на някоя европейски страна, в която този процес е позволен например Холандия и те ще те информират по-подробно какво трябва да правиш.
    Ще ти инжектират една спринцовка от която след като се събудиш ще имаш още по-големи знания и ще се представиш по-добре на теста.
    Успех!

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от slicky Виж мнението
    Не съм против университетите, но да си пропилееш най-сладките си години в такова учене според мен е пълна загуба на време.
    Хората, които имат полза да влизат в такива университети, намират излизанията и останалите сладости за пропиляно време. Моите наблюдения са, че докато се усетят за тая истина, повечето просто отпадат, дори и да са влезли на по-елитно място. (случва се и в елитните БГ унита, какво остава за чужбина)
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от smile12345 Виж мнението
    единственото което казах за парите бе че не те са проблемът ми...родителите ми не дават мнениe, аз си го избрах...майка ми от малка ме оставя сама да се оправям с нещата за това не са ме записвали никъде когато съм била на 5 или 6...Аз знам кога и как се кандидаства ...исках мнение като на Chacho малко по-различно е ако някой е отишъл и видял...

Мега фен
    Град
    Earth...
    Watergirlblue, я ми обесни какво е това нещо САТ, че аз за пръв път го чувам и видиш ли някой от нас също искат да научат нещо по този въпрос.

Голям фен
    SAT е приемен изпит за колежи и университети, в САЩ...състои се от три части: математика, критическо четене и творческо писане като се използва единствено английски език...Сат 1 е по-разпростанен, Сат 2 не е задължителен..

Мега фен
    Град
    Earth...
    Граматически правелно ли е water girl blue на английски?

Град
    София, България
    ^Хаха, Nakadah те започна.

Въпроса му за САТ беше ирония. Той е напълно наясно с всичко това.

И да, nickname-ът ти не е грамaтически правилен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си