Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
Ако имаш предвид правопис по български моля те прочети предишната страница на тази тема и после ми дай логично обяснение защо аз трябва да го правя. Не ми излизай с това че ми е родния език и блабла.
Въобще не е такова блабла. Правописът се учи, а грамотността се придобива в детските години, до максимум 5-6-7 клас, тъй като от осми нататък дори не се учи българска граматика. Та грубо казано , както пише човек на 11-12 години, така ще си пише и като по-голям. И това не го казвам аз, а филолози и учители по БЕЛ.Номерът с позабравянето заради живеене в чужбина и непрактикуване на езика е верен, но донякъде. По-скоро човек по-трудно формулира мисълта си, бягат му думи, но това не се отразява толкова на правописа му.Имам роднина в Канада, живее там от 30 години, като жена му не е българка.С детето си и с нея, както и с околните, говори само на френски. Като си дойде тук веднъж на 5-6 години си проличава веднага нещо като акцент в говора му, трудно му е да се сети за доста думи, конструкцията на изреченията му е по-простичка, но в писмен вид - във Фейсбук, на мейл и т.н , нещата са си наред като правопис. Та и да отричаш, вероятността и преди години да си пишел обЕснявам, берЪт, седЪт и т.н си е много голяма.Още повече, че едва ли от 30 години си в Америка, като се има предвид, че си студент.Пък ето, че въпреки не дотам добрия си правопис си стигнал до добър по думите ти американски университет.Затова дай шанс и на друг.