Цитирай Първоначално написано от watergirlblue Виж мнението
мога да се откажа да говоря но не и да се откажа целта си...ако не бяха изтрили постовете ми щеше да видиш как няколко пъти казвам че съм информира, а това което търся е просто някой който се е пробвал и знае какво е...ходила съм в разни агенции но там те подготвят за изпит и ти казват цени, обстановка...съвсем друго ще е мнението на човек който е отишъл, видял и т.н. ако искаш да споделиш нещо ще се радвам не съм казал че ще ме приемат защото имам отличен, това те го попитаха...и оценката ми далеч не е от Българския език..
Има книга написана от Георги Въков, момче от Пловдив, което кандидатства в Харвард и го приемат с пълна стипендия, покривайки му всички разходи. Купи си я, прочети я, там е описано всичко, но момчето е било далеч по-сериозно и начетено.

Но, той не се е сетил последната година, че иска в Харвард да учи.

- ще ти трябва САТ
- ще ти трябва САТ II

^Тези се взимат сега, лятото. Колкото по-рано, толкова по-добре, за да може да се явиш по-късно още веднъж, ако не си харесваш резултатите.

Университетите в САЩ обожават извънкласните дейности - ако кандидатстваш с журналистика, трябва примерно да показеш, че си била на чело на клуба по дебат, или пък, че си бил редактор на вестника в училище, каквото и да е било, пък ако спортуваш и си доброволец в Червения Кръст, още по-добре.

Трето, в Харвард кандидатстват ученици, които имат отлични дипломи, отлични резултати на САТ и САТ II, отлични извънкласни дейности. Трябва да се отличиш от тази тълпа, да ги впечатлиш с нещо, което другите не могат да предложат.

Ако смяташ, че притежаваш такива качества, заповядай, бе my guest. Но силно се съмнявам, че някога ще успееш.