Първоначално написано от
ivyy
Сестрата на приятелят ми учи в Принстън, но ще завърши докторанската си степен в Харвард. Мога да ти кажа това, което той ми е казвал. Сестра му издава две книги с есета още в 10 клас. Ходи по олимпиади и се занимава с физика. И сега учи това. Занимавала се е с много състезания и с много извънкласни работи. В момента в Принстън учи по 15 часа на ден, за да може да си изкара изпитите с отлични оценки. Отделно в университета се занимава с лабораторна работа и не спира да учи все повече и повече нови неща. Когато е кандидатствала е подавала документи и в Йеил, Бостънският университет и другите по-престижни. Та мисълта ми е: ако поискаш може да влезеш, ама след това много бързо може да отпаднеш. В момента това момиче се бори да завърши колкото се може с по-добри оценки и да се занимава с колкото се може повече лабораторна работа, защото конкуренцията е много. Не е нужно само да искаш да влезеш в Харвард, по-важно е да правиш нещо по въпроса. И не забравях, че трябва да имаш мнохо добро ниво на английски.