- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Harvard...<3
Тая тема е малко от типа "човек крещи на стена да се мръдне а тя не ще".
Едните викат "няма да влезеш, 'ко ще и да Омреш!!!1111чушка", насреща им се крещи "Уставете момето да си мИчтае" като нито една от двете страни не представя аргументи в подкрепа на тезата си и изобщо стават пет страници манджа с грозде и правописни грешки. Пък и после някой каза, че журналистиката била "тъпа специалност" и "нямало хляб в нея", което пък хич не разбрах как се свързва с Харвард, защото доколкото съм чела за университета там точно специалност Журналистика, Медийни науки или каквото и да било друго не се предлага.
Аз пък казвам, давай смело. Не ти знам нито колко са ти амбициите, нито колко ти е мозъкът, но ако ще да е само крастата си да начешеш - подавай документите и след плащане на съответните суми, admission tutor-ите на Харвард ще си свършат работата по-добре от нас и ще ти кажат по-добре от нас. Какво трябва да свършиш, общо взето, са ти го казали - САТ 1, САТ 2 (и то поне 3 САТ 2) и да си бъкана до козирката с извънкласни занимания. Вярно, че Харвард, както и другите Ivy League университети приемат едно десет процента от всички кандидатстващи, но оптимизмът винаги е предимство, нали?
Моят съвет е да поразшириш кръгозора си. Има много университети - не само в САЩ, но и в Европа - които могат също да ти предложат много добро образование за твоята специалност, не са толкова скъпи и влизането не е толкова труднопостижимо. Вземи и тях предвид.
Последно редактирано от Zorin : 01-31-2012 на 22:33
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die.
Ако не видя никъде нито един аргумент,значи просто не си чел/а или си го направил/a повърхностно.