.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 305

Тема: Harvard...<3

Hybrid View

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Ще "въвря" ако трябва. Благодаря, че ме предупреди кога ще зацепя.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Супер фен Аватара на slicky
    Aвторке, написах ти един що годе разумен пост, ама ти пак се хващаш на тези, дето те хранят. Ако прием, че си супер умна, ходиш по олимпиади и заемаш първи места, занимаваш се с различни клубове и те приемат в Харвард или там където искаш, осъзнаваш ли какво ще ти се случи? Едно ОГРОМНО зубрене. Ей тва те чака-живот между общежитието и библиотеката, невероятно голям брой изпити и учене по цял ден. И това заслужава ли си? Няма никаква гаранция, че като си завършила някакъв супер университет ще успееш и в живота. Да си пропилееш най-хубавите години в такова зубрене е просто...дори дума няма за описване. Пък в САЩ нали ти е ясно, че не живеят като нас? Ако не си ходила е възможно въобще да не се приспособиш там и ще има рев за мама и тате. Така че вземи пиши журналистика в СУ, а ако после искаш ходи специализирай, където искаш.

Мега фен Аватара на Chacho
    Журналистика СУ може да запишете, не е лошо и има работа, имам познати от там. Но българска или чужда филология е още по-добре за журналистика. Повечето главни редактори са точно такива.

Второ, за университетите и зубренето. Ако в главата ви е идеята, че трябва да учите за да си намерите после работа, надали ще се получат нещата. Идеята е да се счупите от учене, защото ви се учи и ви се занимава с наука. Работа винаги ще си намерите.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от watergirlblue Виж мнението
    аз не виждам логиката в ученето по 15 часа на ден
    Нека ти кажа как седът нещата в университет които е на високо в класацията(не колкото Харвард, но пак). За всеки 1 час лекции ти препоръчват по 3 часа учене! На ден спокойно имаш 3 часа лекции, аз лично имам 3.5. 3.5х3 = 10.5 часа на ден учене. Добави и лекциите ти става 14 часа учене на ден което трябва да направиш ако искаш да имаш добра оценка!

Ако не искаш да имаш добра оценка просто ще те изхвърлят...

Ако си мислиш че е лесно или пък някои се ебава с тебе жестоко се лъжеш. Не знаеш колко материал взимаш през този 1 час лекция. Ако искаш да завършиш добър университет ще трябва да си седнеш на дупето здраво!

Не знам как е в Харвард, но ми се струва че в моя университет ще си като на почивка сравнение с Харвард!

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Nakadah, DissapointedDreamer и HolyShit, никой не ви кара да пишете в тази тема.
    Нито пък тебе, но го правиш!?

А вместо да се заяждате по форумите, може да посетите някои курсове по правопис.
    Ако имаш предвид правопис по български моля те прочети предишната страница на тази тема и после ми дай логично обяснение защо аз трябва да го правя. Не ми излизай с това че ми е родния език и блабла.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Ако имаш предвид правопис по български моля те прочети предишната страница на тази тема и после ми дай логично обяснение защо аз трябва да го правя. Не ми излизай с това че ми е родния език и блабла.
    Въобще не е такова блабла. Правописът се учи, а грамотността се придобива в детските години, до максимум 5-6-7 клас, тъй като от осми нататък дори не се учи българска граматика. Та грубо казано , както пише човек на 11-12 години, така ще си пише и като по-голям. И това не го казвам аз, а филолози и учители по БЕЛ.Номерът с позабравянето заради живеене в чужбина и непрактикуване на езика е верен, но донякъде. По-скоро човек по-трудно формулира мисълта си, бягат му думи, но това не се отразява толкова на правописа му.Имам роднина в Канада, живее там от 30 години, като жена му не е българка.С детето си и с нея, както и с околните, говори само на френски. Като си дойде тук веднъж на 5-6 години си проличава веднага нещо като акцент в говора му, трудно му е да се сети за доста думи, конструкцията на изреченията му е по-простичка, но в писмен вид - във Фейсбук, на мейл и т.н , нещата са си наред като правопис. Та и да отричаш, вероятността и преди години да си пишел обЕснявам, берЪт, седЪт и т.н си е много голяма.Още повече, че едва ли от 30 години си в Америка, като се има предвид, че си студент.Пък ето, че въпреки не дотам добрия си правопис си стигнал до добър по думите ти американски университет.Затова дай шанс и на друг.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Nakadah, интересно ми е как намираш време за форума при положение, че имаш да учиш повече от 10 часа на ден? Забелязах, че говориш в сегашно време. И да поясня, че това не е опит за заяждане. Очаквам да получа нормален отговор.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Голям фен
    Nakadah, интересно ми е как намираш време за форума при положение, че имаш да учиш повече от 10 часа на ден? Забелязах, че говориш в сегашно време. И да поясня, че това не е опит за заяждане. Очаквам да получа нормален отговор.
    леле...щях да питам същото...

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Журналистика СУ може да запишете, не е лошо и има работа, имам познати от там. Но българска или чужда филология е още по-добре за журналистика. Повечето главни редактори са точно такива.
    Аз съм чувала, че факултета по журналистика, медии и комуникации в СУ не е в особено добро състояние, като се взема предвид факта, че е относително нов. За следване в България съм съгласна с теб, но в западните университети медийните и журналистическите специалности са търсени и конкурентни, доколкото зная.
    Иначе, то ако се разсъждава така, всеки университет е като на почивка в сравнение с Харвард, като изключим останалите Айвита, Кеймбридж, Оксфорд, LSE, UCL и прочее, някои от които дори не приемат българските дипломи. Важното е да си намериш мястото, защото дал Господ университети. Съгласна съм, че ако не ти се учи, нито в Харвард, нито в другите гореспоменати университети ще паснеш, а там хората не са кои да е. Знам го от момиче, което влезе в Принстън с пълна стипендия и учи втора година там.
    Но многото учене в никакъв случай пък и не значи липса на студентски живот, нали.
    When you awaken in the morning’s hush
    I am the swift uplifting rush
    Of quiet birds in circling flight.

I am the soft starlight at night.
    Do not stand at my grave and cry,
    I am not there; I did not die.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си