.
Затворена тема
Страница 6 от 13 ПървиПърви ... 2345678910 ... ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 305

Тема: Harvard...<3

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Всъщност правилно е да. Няма значение. Живей си с мечтите, когато порастнеш след 5-6 години, надявам се ще осъзнаеш какви си ги дрънкала.

I'm outta here.

Голям фен
    axaxaxxx...Besos! :*

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^ kids these days...
    УЖАСССС!!!

Супер фен Аватара на HolyShit
    Как се опитва да ни убеди ^^ И въпреки,че ти казаха,че ще трябва на ден общо да учиш 15 часа,ти повтаряш "ма тва зубъри ли са" "вие нищо не знаете бе" МИ КАТО ТИ ЗНАЕШ , ЗАЩО ПИШЕШ ТУК МА!!!!!!!!!!!!! Да се направиш на важна ,нали?

Голям фен
    брех! динозаврите са странни същества..аз не виждам логиката в ученето по 15 часа на ден и "ма" е доста селско казано...и признавам че с тези 13 удивителни направо ми избоде очите и със сигурност ще привлечеш внимание...дано ти драсне някой дето не е на 13

НЕ ТИ Е ПОЗВОЛЕНО ДА МИ ПИШЕШ ТАКА !!! НАЛИ В ХАРВАРД ЩЕ ХОДИШ , КВИ СА ТИЯ ОТНОШЕНИЯ!!!

ПП: ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ,АКО НЕ ЗНАЕШ ТОВА Е РАВТОСТОЙНО НА ВИКАНЕ

И ЗАЩО НЕ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА МИ ?? ИЗБЯГВАШ ЛИ ??

Голям фен
    нервите на тази крехка възраст не са полезни, моля те че ако ти стане нещо...не викай...не се правя на важна и не ми казвай какво право имам и какво не...поне не точно ти

Голям фен Аватара на supersonic0
    Кво ви пречи момичето? Дали ще влезе или не, т'ва си е нейна работа, какво толкова?! Колко по-глупави теми има от тази, вие тук сте намерили да се заяждате. Пък и не мисля, че тази тук е глупава ;д

Цитирай Първоначално написано от watergirlblue Виж мнението
    нервите на тази крехка възраст не са полезни, моля те че ако ти стане нещо...не викай...не се правя на важна и не ми казвай какво право имам и какво не...поне не точно ти
    Да не се правя на важнА? Ама ти си адски зле,мойто момиче.Вече те съжелявам Още избягваш въпроса ми
    И ще ти казвам какво право имаш и какво не,защото мога да си го позволя,проблем? ;]

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Nakadah, DissapointedDreamer и HolyShit, никой не ви кара да пишете в тази тема. Аз мисля, че watergirlblue вече намери отговорите, които и бяха нужни. А вместо да се заяждате по форумите, може да посетите някои курсове по правопис.
    Последно редактирано от dreamwalker : 02-01-2012 на 10:43
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    София, България
    Бързам. Нащо може поне да се оправи, ама нейното не може. От високо ще падне.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Nakadah, DissapointedDreamer и HolyShit, никой не ви кара да пишете в тази тема. Аз мисля, че watergirlblue вече намери отговорите, които и бяха нужни. А вместо да се заяждате по форумите, може да посетите някои курсове по правопис.
    Това "сове" за благозвучие ли го слагаш.Въври ти по-добре

ПП: Сигурен съм,че докато зацепиш за какво става въпрос ще минат поне няколко минути,ако въобще разбереш.. xahaxhh

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от HolyShit Виж мнението
    Да не се правя на важнА? Ама ти си адски зле,мойто момиче.Вече те съжелявам Още избягваш въпроса ми
    И ще ти казвам какво право имаш и какво не,защото мога да си го позволя,проблем? ;]
    Tя изрично е написала за себе си, че не се прави на важна. Какво по-естествено от това момиче да говори за себе си в женски род?Или не си прочел като хората или не си разбрал смисъла на написаното, като и в двата случая вината си е твоя. Такъв тип комуникация, с недочитане на написаното от другите, не допринася с нищо.Постове наред само със заяждания от едната страна и с отговори в подобен тон от другата.Много полезна тема, няма що. Радвам се, че нямам апетити към американските университети, заради които да ми се налага да питам толкова добре "осведомените" тук за детайли.

Град
    Dreamland
    Ще "въвря" ако трябва. Благодаря, че ме предупреди кога ще зацепя.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Супер фен Аватара на slicky
    Aвторке, написах ти един що годе разумен пост, ама ти пак се хващаш на тези, дето те хранят. Ако прием, че си супер умна, ходиш по олимпиади и заемаш първи места, занимаваш се с различни клубове и те приемат в Харвард или там където искаш, осъзнаваш ли какво ще ти се случи? Едно ОГРОМНО зубрене. Ей тва те чака-живот между общежитието и библиотеката, невероятно голям брой изпити и учене по цял ден. И това заслужава ли си? Няма никаква гаранция, че като си завършила някакъв супер университет ще успееш и в живота. Да си пропилееш най-хубавите години в такова зубрене е просто...дори дума няма за описване. Пък в САЩ нали ти е ясно, че не живеят като нас? Ако не си ходила е възможно въобще да не се приспособиш там и ще има рев за мама и тате. Така че вземи пиши журналистика в СУ, а ако после искаш ходи специализирай, където искаш.

Град
    София, България
    ^Над 97% от студентите завършили Харвард си намират ДИРЕКТНО работа след завършването си. Така че това "зубрене", за което толкова много говорите и, от което толкова много се плашите, си ЗАСЛУЖАВА!

Град
    София, България
    Хората, които кандидатстват в такива елитни университети знаят, че наистина ще бъде трудно и наистина ще трябва много да се учи, но знаят, че ще се справят. И не е само зубрене и учене - да, по-голямата част ще бъде наистина прекарана в учене, но ще има и забавни моменти като купони и излизания, като всеки друг университет.

Животът не е само купони. Ако (хипотетично казано) приемането ми в Харвард означава зубрене по цели нощи, тогава хубаво. Но предпочитам това, защото след като завърша ще знам, че за мен ще има работа, че бъдещeто ми ще е осигорено. Няма да пропилявам годинитe, в които трябва да уча, в купони, пиячка и момчета, а после да си блъскам главата с това какво да правя и защо не мога да си намеря работа.

Мега фен Аватара на Chacho
    Журналистика СУ може да запишете, не е лошо и има работа, имам познати от там. Но българска или чужда филология е още по-добре за журналистика. Повечето главни редактори са точно такива.

Второ, за университетите и зубренето. Ако в главата ви е идеята, че трябва да учите за да си намерите после работа, надали ще се получат нещата. Идеята е да се счупите от учене, защото ви се учи и ви се занимава с наука. Работа винаги ще си намерите.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    Град
    Earth...
    аз не виждам логиката в ученето по 15 часа на ден
    Нека ти кажа как седът нещата в университет които е на високо в класацията(не колкото Харвард, но пак). За всеки 1 час лекции ти препоръчват по 3 часа учене! На ден спокойно имаш 3 часа лекции, аз лично имам 3.5. 3.5х3 = 10.5 часа на ден учене. Добави и лекциите ти става 14 часа учене на ден което трябва да направиш ако искаш да имаш добра оценка!

Ако не искаш да имаш добра оценка просто ще те изхвърлят...

Ако си мислиш че е лесно или пък някои се ебава с тебе жестоко се лъжеш. Не знаеш колко материал взимаш през този 1 час лекция. Ако искаш да завършиш добър университет ще трябва да си седнеш на дупето здраво!

Не знам как е в Харвард, но ми се струва че в моя университет ще си като на почивка сравнение с Харвард!

Nakadah, DissapointedDreamer и HolyShit, никой не ви кара да пишете в тази тема.
    Нито пък тебе, но го правиш!?

А вместо да се заяждате по форумите, може да посетите някои курсове по правопис.
    Ако имаш предвид правопис по български моля те прочети предишната страница на тази тема и после ми дай логично обяснение защо аз трябва да го правя. Не ми излизай с това че ми е родния език и блабла.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Журналистика СУ може да запишете, не е лошо и има работа, имам познати от там. Но българска или чужда филология е още по-добре за журналистика. Повечето главни редактори са точно такива.
    Аз съм чувала, че факултета по журналистика, медии и комуникации в СУ не е в особено добро състояние, като се взема предвид факта, че е относително нов. За следване в България съм съгласна с теб, но в западните университети медийните и журналистическите специалности са търсени и конкурентни, доколкото зная.
    Иначе, то ако се разсъждава така, всеки университет е като на почивка в сравнение с Харвард, като изключим останалите Айвита, Кеймбридж, Оксфорд, LSE, UCL и прочее, някои от които дори не приемат българските дипломи. Важното е да си намериш мястото, защото дал Господ университети. Съгласна съм, че ако не ти се учи, нито в Харвард, нито в другите гореспоменати университети ще паснеш, а там хората не са кои да е. Знам го от момиче, което влезе в Принстън с пълна стипендия и учи втора година там.
    Но многото учене в никакъв случай пък и не значи липса на студентски живот, нали.
    When you awaken in the morning’s hush
    I am the swift uplifting rush
    Of quiet birds in circling flight.

I am the soft starlight at night.
    Do not stand at my grave and cry,
    I am not there; I did not die.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Ако имаш предвид правопис по български моля те прочети предишната страница на тази тема и после ми дай логично обяснение защо аз трябва да го правя. Не ми излизай с това че ми е родния език и блабла.
    Въобще не е такова блабла. Правописът се учи, а грамотността се придобива в детските години, до максимум 5-6-7 клас, тъй като от осми нататък дори не се учи българска граматика. Та грубо казано , както пише човек на 11-12 години, така ще си пише и като по-голям. И това не го казвам аз, а филолози и учители по БЕЛ.Номерът с позабравянето заради живеене в чужбина и непрактикуване на езика е верен, но донякъде. По-скоро човек по-трудно формулира мисълта си, бягат му думи, но това не се отразява толкова на правописа му.Имам роднина в Канада, живее там от 30 години, като жена му не е българка.С детето си и с нея, както и с околните, говори само на френски. Като си дойде тук веднъж на 5-6 години си проличава веднага нещо като акцент в говора му, трудно му е да се сети за доста думи, конструкцията на изреченията му е по-простичка, но в писмен вид - във Фейсбук, на мейл и т.н , нещата са си наред като правопис. Та и да отричаш, вероятността и преди години да си пишел обЕснявам, берЪт, седЪт и т.н си е много голяма.Още повече, че едва ли от 30 години си в Америка, като се има предвид, че си студент.Пък ето, че въпреки не дотам добрия си правопис си стигнал до добър по думите ти американски университет.Затова дай шанс и на друг.

Град
    Dreamland
    Nakadah, интересно ми е как намираш време за форума при положение, че имаш да учиш повече от 10 часа на ден? Забелязах, че говориш в сегашно време. И да поясня, че това не е опит за заяждане. Очаквам да получа нормален отговор.

Голям фен
    Nakadah, интересно ми е как намираш време за форума при положение, че имаш да учиш повече от 10 часа на ден? Забелязах, че говориш в сегашно време. И да поясня, че това не е опит за заяждане. Очаквам да получа нормален отговор.
    леле...щях да питам същото...

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от irrationalDecision Виж мнението
    Още повече, че едва ли от 30 години си в Америка
    Да! Едва ли съм на 30 години въобще! Знам че се опитваш по някакъв начин да ме нападнеш и да ме накараш да се чувствам зле, но за да можеш да го направиш трябва поне малко да ме познаваш и да знаеш къде да се целиш...

това не е опит за заяждане
    Защо ли и аз така си мислех?

леле...щях да питам същото...
    Като човек който твърди че ще влезне в Харвард и че ние сме прости трябва да можеш ти да ми отговориш на този въпрос. Все пак ти си умната тука...

Дами, темата не е направена от мене и не е относно мене така че не аз трябва да съм този който коментираме. Ако имате определен проблем точно с мене можете винаги да ми пратите лично съобщение.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Знам че се опитваш по някакъв начин да ме нападнеш и да ме накараш да се чувствам зле, но за да можеш да го направиш трябва поне малко да ме познаваш и да знаеш къде да се целиш...

казваш го на други а защо се опитваш тук да накараш някого да мисли нещо? защо се опитваш да се заяждаш с мен като не ме познавш...аууу...така е по-лесно нали?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си