- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Harvard...<3
Хайде спрете да се заяждате един с друг, вие живот нямате ли? Всички разбрахме, че сте над всички, не ви "е б е" за нищо, "приземени" сте и т.н. Не разбирам, собственото си его ли подхранвате, когато се заяждате с останалите? Каквато и да е причината, отстрани изглежда доста жалко да продължавате да се самоизтъквате и да тъпчете другите. :Д
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
Тук никой няма да ти даде нещо наготово. Езиковите гимназии винаги са с предимство за съответната страна. Другата алтернатива са програмите и съответните курсове и бла бла.
Това, че питаш тук говори, че не си наясно как стоят нещата. От 10-ти клас можеш да се готвиш за някой университет не от такава величина, защото това е най-добрият в света или един от най-престижните. Тук малко вече не съм сигурна за информацията.
В сайта на университета има предостатъчно информация.
Представата за журналистиката у нас и в други страни е коренно различна. Можеш да бъдеш журналист в дадената страна, където си я изучавал.
Трябва да си бетон с литературата и политиката на съответната страна.![]()
Последно редактирано от ledenakrasota : 02-02-2012 на 10:42
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Във връзка с последното мнение: watergirl , колко книги и на каква тематика си изчела последните 2-3 години?
Тая литература съсипва цял народ,защото над 90% от хората имаме много беден и ограничен речник .
Уоаааааааааааал..
Толкова глупости,толкова много.И какво сега,казвате че момичето не може да постигне мечтите си?
ЛОЛ ,малоумни ли сте,естествено, че не може .
Тя е 10ти клас,не е взела никакви олимпиади , не е участвала никъде и вероятно някой от тяхните е циганин ( ром ) ( извинявам се ако това е някакъв вид дискриминация ,дано не е ,защото не съм мислил да дискриминирам ) и вече айде,цялото и неграмотно съществуване е оправдано.Еми не.
Стига бе момиче,аз познавам хора дето са в Харвард и т.н , едното момиче си беше издало книга в 7-8 клас до колкото знам,постоянно печелеше награди където и да отиде и ходеше на национално на всяка олимпиада почти по всичко , беше страшно добра.
А ти какво ? Сетила си се 1 година преди кандидатстването и айде , ще ходя в Харвард..Не става така,няма да идеш там,щото си поредната глезла дето си мечтае.Като много голям привърженик на всичките неща с мечтите и това да следваш целите си , мога да кажа , че понякога просто не става така , понякога трябва да спреш да говориш и да се захванеш за нещата , но ти нямаш време.
Хайде да сме честни,ти не чакаш някой да ти каже нещо за Харвард , ти чакаш хората да ти вдъхнат малка надежда ,че наистина има шанс за теб да те приемат там, а когато ти казват ,че не е така , ти ги нападаш и като чели искаш да убедиш себе си ,че ще те приемат ,а не нас.
Не,няма да те приемат,защото те търсят талантливи млади хора ( нищо че всички се мислят за такива ) ,които да се открояват от останалите , а ти как се открояваш ,че имаш 6 в училище ли ?
Ако ти наистина беше добра,умна и страшно оправна ,каквато трябва да си ,ти щеше да знаеш доста повече от нас .И все пак,аз казах защо пускаш темата и съм сигурен,че е така.
Бори се за мечтите си ,колкото и нереални да са , гледай си клипчетата в Youtube като се надъхваш ,че ще постигнеш всичко , но накрая просто виж фактите и си набий в главата , че това не е от ония невъзможни неща,дето хората казват ' оо да ,това е невъзможно .. ' а после ти успяваш и натриваш носовете на всички .. не,не е от ония.Това е от тия неща,дето ти си закъсняла доста и няма как да промениш нещата,ти в Харвард няма да идеш,защото си една от другите хиляди дечица,които си мислят,че ще постигнат много.Ти си точно от ония момичета,дето пишат през 2 седмици , че искат да стават актриси и да отидат в Холивуд и че са доста по-различни от останалите ,а другите потребители ги убеждават ,че са невероятни и наистина ще станат велики..
Нда.
една поговорка казва: you know my name not my story ;*
ти съвсем си се заблудил...по майчина линия, всички са цигани, ма от онези дето простират чаршафите на радиаторите където са заченали всичките ми 50 братя и сестри...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
по бащина линия пък са всички роми, но с моголоиден произход...така че горе-долу схващаш за какво иде реч...(охх чакай че не мога да си поема дъх от смяхх..) прабаба ми пък е била робиня с арабски произход, така че и тя е допринесла за моето странно потекло...
знаеш ли имаето ми? не-знаеш само никнеймът, за това не си чел нищо мое...знаеш ли къде живея? не-затова изкарваш семейството ми такива каквито не са...хора вие сте странни...вашия живот е като луковица както е казал Джеймс Хюнекер, белите го слой по слой докато разберете че вътре няма нищо...;хх и вие така нямате си друга разбота...
![]()
Горките хора..Нямаме си друга "раЗбота"![]()
Колко грешки мислиш,че имаш в написаните няколко реда от теб?
Заемай се с тая литература,че лошо ти се пише .
Присмял се Хърбел на Щърбел е казал народа едно време.
Нямам намерение да чета всички страници по тая избозена тема, но останах ужасно отвратен от първата страница.
Някак си доста долно е да си правите такава долна гаргара с хора, които дори не познавате.
П.С Има и други уни-та, където могат да се натрупат достатъчно знания и връзки с бъдещите "оператори на овце".
Respect my authoritah
^Не спря да се хвалиш. "Не знаете коя съм, не знаете къде живея", "ама ние много пари имаме".
-.-
С тоя правопис в никой университет няма да влезнеш![]()
а вие защо прдължавате да говорите тогава? не натяквам каква съм, колко съм и каде живея...да съм споменала? казах го като израз че не ме познавате и теоретично нямата право да ме съдите...![]()
Ааа, аз не продължавам да те съдя, ама е доста дразнещо, едва ли не щом си няква важна клечка (ех, не ти, родителите ти), където живее еди къде си, и има еди колко си пари, и пълно 6 в училище, Харвард трябва непременно да се бори за приемането и в тяхния университет.
watergirlblue, препоръчвам ти да гледаш 3та серия от 3ти сезон на сериала "Момичетата Гилмор" (Gilmore girls). В нея главната героиня Рори отива на среща с бивш възпитаник на Харвард, за да му зададе някои въпроси относно университета. Знам, че това е просто филм, но може и да ти създаде някаква представа колко трябва да си подготвена за това висше учебно заведение. Надявам се да ти помогне и да ти отговори на някои въпроси.)
P.S. ето и линк към сезона, няма епизода отделно : http://zamunda.net/details.php?id=118238
ще го погледна, мерси...но се съмнявам филма да има много общо с реалността...и пак благодаря!![]()
Я почни да пишеш само на Английски,да видим на какво ниво ти е ^ Като българсият не ти е силен,може пък англ. да е.
Здравей, watergirlblue. По принцип попрегледах цялата тема и първото нещо, което искам да кажа е да цитирам това от един друг форум:
"Заначи въпросът ми е следният:
Има ли някаква промяна в отнощението към тъпанарите, глупаците, простоватите и не много интелигентните хора в България?
Да поясня. Аз се имам за доста тъп и в България хората са ме карали да се чувствам виновен заради това.Факта че съществувам ги е обиждал, било е унижение за тях че са имали съприкосносновение с мен.
Тук ме "оставят да паса". Никой не е засегнат че му дишам въздуха и не му е първа грижа да покаже че е нещо повече от мен (въпреки че в повечето случаи е).
Този форум ми е интересен с това че подходът на много съфорумци е точно по "български"."
В никакъв случай не те наричам тъпа или нещо друго. Този цитат е по-скоро насочен към хората, които те нападат за това как се чувстват длъжни да обиждат и нападат някой, за да се чувстват по-добре или и аз не знам защо.
Сега сериозно, честно казано не вярвам да имаш шанс. Както и 99% от хората. Защо точно там реши? Иначе аз съм студентка в САЩ, така че ако имаш конкретни въпроси с обучението тук ще се радвам да помогна както мога. Успех![]()
помисли щом се регистрирах само за да пиша в тая тема що за тема си пуснала
мисля що за скучен живот трябва да имаш наистина за да се регистрираш само за да пишеш в тази тема...;хх
така е тези които не се целят в харвард живота им е скучен като гледам ти си доста заета с учене и подготовка за харвард
не се притеснявай за мен...остави нас мен да оправям живота си-ти гледай да разнообразиш своя...![]()
Последно редактирано от watergirlblue : 02-04-2012 на 09:58