- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Harvard...<3
Какво си очаквала? Мнение, което не ти дава никаква информация, а ти казва "Сядай и учи"?
Не ми отговори. Сертификати по език имаш ли?
Леденакрасота, няма да й дадат възможност да го покаже на интервю, ако предварително не им изпрати сертификатите. Нелепо е да мисли, че няма да има сертификат и ще я допуснат до следващ етап.
ти се завърна? тъкмо мислех че си преусмислил колко глупаво е да седиш и да храниш празни надежди че ще накараш някой да се чуства тъп от твоите остроумни заяждания..на личните нещо не отговаряш...срам ли те хвана?няма проблем..
Пантера, сертификат имам само по английски, защото на другите езици просто са от семейството ми и никога не съм ходила на уроци..ккамо ли на изпити..![]()
срам баш не,вероятно просто не му се занимава...бтв, преОсмислям е глаголът
по темата-имам усещането,че живееш в Страната на розовите еднорози-никой който реално се е запътил към Харвард не търси инфо от тийнфорум-единственото обяснение защо би направил това е да се изфука.Може би и затова народът реагира така =)) Несериозно е някак
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
колко грешки ми намерихте, но няма да ги поправя..това би било глупаво...виж за глагола наистина не знаех, но и да знаех пак нямаше да го поправя..иначе за това защо съм пуснала темата няма повече да се обяснявам..;х
Няма да е зле тогава да изкараш сертификати и по другите езици, които мислиш, че знаеш, защото никой няма да се върже на "Ми, той ми е майчин и го говоря перфектно". Несериозно е.
Напротив. Както ти нямаш нужда да доказваш, че знаеш български, защото ти е майчин. Пример: отиваш да следваш историческа лингвистика в Канада, прилагаш си дипломата от България, документ удостоверяващ българското ти гражданство или нещо в този дух и те взимат за преподавател по езика (ТА), което ти осигурява финансово половината следване. Говорим за престижни университети. В Щатите е същото.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Защо си мислите, че е невъзможно един българин да учи там ??? Всичко е възможно стига наистина да се иска!! В Харвард има и обикновенни хора. За да влезеш там не е нужно баща ти да е магнат, за да влезеш ти трябват добри оценки и ккакто казаха някаква извън класна дейност !!НЕ те гледат от къде си и какъв си, гледат оценки и препоръки !
Ако вярваш може и да успееш, не е никак лесно, защото много хора иксат там, но не е и невъзможно.
И момичето просто иска да се посъветва, нали за това е форума, койот не знае да не пише, има такива които знаят и тя иска да чуе тях ! Това как пише тук няма значение, как ще описвапш някой без да си го виждал ???
АКо наистина вярваш в себе си и си умна ще успееш !!
И аз един път бях писала една тема, в която молех за съвет, за това как да успееш да живееш в щатите или нещо подобно и всички ми казаха , че било невъзможно да успея да живея там , защото такива българи като мен само мечтаели и нищо неправили и т.н. За това гледай да успееш и да им натриеш носовете !!!
Вярвай в мечтите си !
shaunaa, в Харвард не става само с високи оценки и малко извънкласна дейност. Ако извънкласната ти дейност е олимпиади от национално/международно ниво или иницииране и организация на обществено важни събитие, или пък качествен стаж, тогава ОК. Малко хора могат да се похвалят с подобни постижения. В повечето случаи, ако можеш да убедиш преподавателите в подобен университет, че имаш нужните качества, ще можеш да го направиш и пред някакви хора във форум.
И все пак мисля, че авторката може да покаже малко повече, отколкото съфорумците си мислят.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Хората във форума по дефиниция стоят тука от скука и много свободно време.
Между другото, интересно ми е да пробваме обратния вариант. Да речем, че аз искам да вляза в Харвард (всъщност в MIT). Каква информация за мен ти е нужна да ме посъветваш и какво би ме посъветвала?
Chacho, с информатика ли се занимаваш?
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Бих те питала за нивото ти на английски, бих ти казала хубаво да си помислиш какво ще отговориш на въпроса:Защо да вземем теб, а не някой друг?, тъй като това може би е от най-решаващо значение...Това дали си се подготвял от 4 годишен или се подготвяш от няколко месеца насам изобщо няма да ме интересува, защото всичко е възможно и ако дори да си почнал подготовка преди няколко месеца, значи или наистина желанието ти е много силно, или че имаш много силна вяра в себе си и целите си.И в двата случая е нещо хубаво..Ако си решил- пробвай се и дано успееш! Бих те посъветвала да попиташ, някой който има познати които са се пробвали на изпитите(каквото търсех и аз)...и накрая бих ти казала, че последния човек който трябва да питаш за подобно нещо съм аз...защото мога да ти кажа това което на мен са казвали разниагенции...друго е някой да каже примера: Сестра ми беше там...каза че на съседната улица имаше магазинче с балони с герба на университета..А пък залата била огромна и имало плакати по стените в коридорите..(това последното на шега рабира се)...Разбираш ли ме? Тя ще ти каже нещо, което агенциите няма да могат да ти кажат...Нещо, което може да няма нищо общо със самия изпит, но ще е полезно макар и в малка степен, ще е интересно и просто нещо допълнително...За това попитах и търсех човек, който може би ще каже нещо по-различно от това което може да ми каже Британика, или Дарби примерно...
@dreamwalker, да, но темата не е за мен.
@watergirlblue, окей, да речем, че имам нивото на английски, за да си изкарам нужните сертификати (не съм се пробвал наскоро, но да кажем, че мога да изкарам един proficiency или еквивалентен на ниво С2 с добра оценка). Да предположил и, че съм говорил съм с хора, които са учили там и желанието ми е по-силно от на повечето хора, с които съм контактувал. Сега накъде? Чувствам се, че съм до под крушата, какво правим сега?
На въпроса "Защо да вземем теб, а не някой друг?" съм си отговарял много пъти и знам, че все още няма какво да им дам, за да кажат "искаме теб". Съфорумците изхождат от същата гледна точка. Знаят, че въпросът е много подвеждащ и дори в добрия случай най-вероятно ще отговориш, че все още не си готов(а). Коментират, защото искат да ти предадат своята представа за критериите, по които ще преценяват този твой отговор в университета.
Дай да си спестим мъките. Защо точно ти, а не някой друг?
от доста време работя по отговора който ще дам...и още не съм го довършила, все пак остават още 2 години...толкова много неща ще се случат...но ако ме питаха днес и точно сега трябваше да отговоря, щях да кажа че си нямам и най-малката шибана представа по въпроса!![]()
Ами защото съм най-обикновено момиче, което изучава себе си...проблемът ми е че понякога съм толкова странна че правя странни неща, без да се замислям , а накрая се оказват много полезни за хората около мен...Няма правило, което да улеснява кой е човекът който трябва да изберат...защото бих могла да съм много полезна, знам ли? знам че на повечето тук ще им се стори адски смешно, защото наистина не ме познават ,но съм тръгнала да говоря и затова ще продължа...трябва да съм аз, защото хората около мен се чустват различно когато са с мен...защото ми пука за всички независимо дали ме харесват или не, и мога да ги накарам да се почустват специални...защото карам хората да се чустват обичани и ценя всичко,което ми се дава и се опитвам всичко да разделя с другите...защото докато другите са ходили на уроци когато са били на 5-6 години аз си скъсвам гъза от работа, за да стигне семейството ми и да им помогна да станат това което сме днес...защото докато другите деца са си играли с кукли и роботи, аз гледах малкия си брат който беше в кома! Защото днес сме богати и можем да си позволим всичко, но се гордея, че не винаги съм била, защото съм се научила от трудностите, които съм преживяла...учила съм се сама, а смятам че по-добър учител от живота няма!! защото мога да преценя кое е красиво, кое е грозно, кое е истинско и кое фалшиво, БЕЗ ДА СЕ ВЛИЯЯ ОТ СОБСТВЕНОТО СИ МНЕНИЕ!! от това дали ми харесва...защото нещо може да ми харесва, но да е отвратително грозно!! аз съм реалист със цели! но в края на краищата съм просто едно обикновено момиче..това е!
СЕГА МНОГО ВНИМАТЕЛНО МЕ ЧУЙТЕ! Не ми пука дАЛи ми вярвате или не, но това което казах не е за шега, тъй като не трябваше да го казвам .! И все пак го направих...И ако има някой който може да се присмее на нещо, толкова сериозно (като за брат ми например) ще му драсна едно лично, за да си поговорим...И ще ви се стъжни...не защото съм страшна или съм биячка! А защото за семейството ми никой не говори!!! Надявам се че се разбрахме...
Чачо..как беше отговорът ми?![]()
Не съм Чачо,ама ще ти кажа,че тези слова,поднесени подходящият тон биха били прекрасен опит за НАТФИЗ...
Не се гъбаркам и не ща ЛС-та
Успех в Харвард =))
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Я..Това,че не съм вея къв твойта посока не означава,че имам някакви едва ли не лични дразги..
Просто,дори хората,които те подкрепят съм сигурен,че зад монитора ти се смеят и подиграват много много повече от това,което аз пиша(ако би го възприела така) И аз мога да лицемернича и почвам да те хваля и да те окоръжавам и т.н.
Но трябва да си реалист все пак.Би трябвало като видиш процента да разбереш колко са малки шансовете,особено на този етап.
Ми по-други неща търсех, личните няма да ги притеглят, защото е неетично и непрофесионално. Въпросът е да можеш да им кажеш: "Аз съм журналистът, който търсите, защото..."
За тях е важно да можеш да коментираш актуалните политически и социални проблеми; да заемеш различна и едновременно с това адекватна и аргументирана позиция; да можеш да я изкажеш така, както другите не могат и всичко това да го докажеш със собствени статии, олимпиадни есета(или пък от други конкурси и мероприятия, които да са признати във ВУЗ-а, който си избрала), препоръки от признати в академичната или бизнес среда хора.
Това ще ти искат, това ще ти трябва, доколкото разбрах това гониш (в известна степен) и това ще те вкара вътре. Влизането не е мистерия, просто не е за всеки.
Чачо имай милост към женската аудитория във форума
темата е точно за теб.
^Недостатъчен. Всеки втори е като теб, е може би като изключим това с брат ти, за което съжалявам. Но, има толкова много други хора като теб. Шанса да те изберат е 0,0000000000001. Е, все пак го има.
Съгласна съм с останалата част от поста ти, но не и с тази. Това не е вярно. Точно обратното е - ако през това време си бил/а в някакво лично затруднение (финансови проблеми, смърт на роднина/приятел, здравни проблеми и т.н.) е най-добре да ги разкажеш, защото шанса да те приемат тебе се увеличава. Защо ли? Защото може да си постигнал/а същите успехи като всички други кандидати, но си ги постинал/а при различни, тежки условия, което автоматично те прави по-добър кандидат.
Лично съм чела за такива случаи, тъй като и аз от доста дълго време се интересувам от университети в САЩ.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Несериозно е да разчиташ на такива качества. Пък и толкова много се говори напоследък за това, как най-добре да демонстрираш уменията си, че хората се концентрират почти само върху това и забравят наистина да придобият уменията. Скромният ми опит ме научи, че сериозните и умни хора все още могат трезво да преценяват какво можеш, без да им се обясняваш допълнително и изкуствено.