- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Harvard...<3
^Затова съм напълно съгласна. Но факт е, че университетите го взимат под предвид, независимо какво е нашето мнение.
^ Ти не отиваш да разказваш личните си преживявания, а да покажеш знания.
Като е факт, че университетите го взимат предвид личните ти преживявания, дай пример, ако обичаш. (:
Не се заяждам, просто искам да съм сигурна, че информацията ти е вярна.
Последно редактирано от smiirnoff : 02-08-2012 на 15:49
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
^Имам приятел, когото го приеха в Уеил и Колумбиския. Трябваше да напише есе на тема "Коя случка от живота ви ви е определила днес". Нещо подобно беше. Той написа за времето когато беше малък и как играел със малката си сестричка на покрива на тяхната къща. Малката му сестричка била облечена с дълга блуза, на по-голямата им сестра. Спънала се и паднала. Починала на място.
Има много примери. И тъй като пак повтарям, интересувам съм се от тази тема вече доста дълго време, съм наясно с нещата.
Междудругото, не отиваш само да покажеш знание. Тук си отново в грешка. Има хора, които са приети в университети от университети в Бръшляновата лига с по-ниски резултати на тестове и по-нисък успех. Как според теб става това? Отличили са се просто по някакъв начин - не всичко е до знания. Преживяли са нещо трудно през живота си, справили са се и т.н.
Ако примерно си се грижел/а за по-малък брат или сестра, или за болен роднина, ако си започнал/а работа от ранна възраст, за да помагаш на семейството си, ако си преживял/а някаква случка, която е преобърнала живота ти, ако си бил сам/а и принуден/а да се оправяш сам/а, и все пак си постигнал/а почти/същите високи резултати като хора, с които кандидатстваш в дадения университет, ще изберат теб. Защо ли? Защото ти си преживял/а много повече, отколкото другите кандидати, но все пак си успял/а да постигнеш (почти) същите резултати. И тези преживявания те учат на много неща, които в училище не би могъл да научиш. Не говоря за формули по математика и творби по литература. Говоря за неща като самостоятелност, независимост, отговорност и т.н.
Разбира се, за да тръгнеш да кандидатстваш в такъв елитен университет трябва да имаш високи оценки и хубави извънкласни дейности. Това, което си преживял/а няма как да ти помогне, ако си кръгла 0 в училище. Обаче ако си добър, ти е в бонус.
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 02-08-2012 на 16:05
Малее не! По-елементарни хора няма. Я вземете се избийте, а?! Вие се хващате все за едно и също. Правописа и бил такъв. Не можела да влезе в Харвард. Бла, бла, бла... Първо: Нали сте големи акъли, защо поне с главни букви не почвате изреченията. Да не говорим, че запетаи не признавате. Второ: Някой да познава момичето? Ъъъ... това е реториен въпрос. Трето: Всеки си има мечти. При някои хора те опират до Харвард! Четвърто: Някой по горе спомена, че баща й бил мутра. Ем, браво! Отново показвате колко трезвомислещи хора сте! То всичко в тоя свят опира до пари. Ами ако някой си седне на задника и учи - пари няма да са му нужни да влезе дали в Харвард, или където и да е. Пето:Сами показахте колко тесногърди хора сте!
Така. Мило момиче, изглежда схвана идеята, че това са не само 12-13годишни хлапета, които знаят всичко за Харвард. Ти си една огромна късметлийка, че си свидетел на техния безграничен гений, който е рядка срещан по света, да не говорим в Харвард. Ти сама чу техните забележки. Така че изводът е да се откажеш от своите мечти! Баща ти не е мутра - нямаш пари - абсурд да влезеш. Правописа ти - моля те! - тея хора речници са писали сигурно, хич не се заяждай с тях.
Е, много поздрави, дечица! Радвам се, че и аз се докоснах до вашите велики творения. Може би някой от вас е бъдещия директор на Харвард, а?! Или може сами да основете унЕверситет. Дори аз съм с двете ръце и с двата крака за тази идея!
Едит: Надявам се да не сте открили някоя грешка!![]()
Последно редактирано от kikki : 02-08-2012 на 16:23
kikki, нали се сещаш, че от позицията на единствено критикуващ и ти влизаш в същата категория. Като продължавате да иронизирате без да коментирате конкретно проблемите, ще се джафкате до безкрай.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Само като им изпаднеш в тоя истеричен пристъп и си отписана. Отиваш, за да покажеш защо си най-добрата по най-спокойния и аргументиран начин.
И впрочем, изтъкването на факти като смърт в семейството е нож с две отстриета. Ако съм член на комисията, ще се запитам... хм, интересно защо разказва толкова черен период от живота си... доста подмолен опит да пробуди съчувствие.
И аз така мисля, но пак повтарям, не сме ние членовете на комисията, нито пък сме тези, които определят нещата. + момчето, за което говоря, излезе от IB програмата, която се счита за най-трудното средно образование в целия свят, с 41 точки от възможни 45, което си е направо самоубиствено. Умен е.![]()
DisappointedDreamer, благодаря за пояснението. Хубаво е, когато някой може да защити това, което е казал.
HolyShit, какво интересно намери в правописа на думата "реторичен"?
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
Дублетни са, идва от реторика/риторика.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Няма такова нещо Чачо,от старогръцки 'ρήτωρ' произлиза и няма как да се пише с "е"
Странно ми е наистина защо продължаваш да упорстваш . Нападаш, преценяваш твърде самоуверено шансовете на чужд човек за справяне с конкретна задача като минимални, критикуваш го непрестанно на тема правопис, а същевременно допускаш грешки, които не могат да бъдат отдадени на бързане, невнимание или погрешно натиснат бутон. Реторичен и риторичен наистина са си дублетни форми,както е казал по-горе Чачо, но употребеният от теб глагол окОрЪжавам какво е? Кураж, а не кОрЪж е нужен, за да да си признае човек грешките. Иначе е лесно да критикува.Последното всички го можем.
Да,грешката се вижда.Какво?
За рИ/Еториката съм казал по-горе и нямам какво повече да добавя.
Нищо. Просто написаното от теб е малко в стил "Присмял се хърбел на щърбел".Затова те попитах.
И преди го казах, не намирам за редно да коментирам шансовете на напълно непознат за успех или не в нещо. Ако пусна някой ден подобна тема, бих очаквала да намеря в нея споделен опит и наблюдения, съвети, препратки към форуми, в които се обсъждат интересуващите ме въпроси, а не критики към правописа ми, преценка на шансовете ми или на нивото ми по даден чужд език. Има кой да го направи това, спокойно.
МАЛЕЕЕ СТИГА СТЕ СЕ ФИЛМИРАЛИ !!! Аз тука да вляза в някои як университет във Варна ще се радвам вие Харвард .. В Харвард не ходи кой да е. Трябва яко учене повечето вече са си пропиляли шанса за там както и аз все пак съм на 15 години и успеха ми е 4 и нещо не е зле но не е и за харвард и не вярвам че за 3 години ще го дигна и ще успея да вляза в харвард според мен колкото и да уча това няма да стане ! Там не трябва само учене трябват ти и пари и до някаква степен нещо с което си по различен от другите и нещо с което ще си полезен на останалите ! Поне аз така го разбирам но какво може да знае едно момче на 15 години за Харвард ? Нищо ! Това е ФАКТ !Айде ..
Прочела съм темата. Видяла съм авторката на снимка. Разбрала съм и какви са й целите. И какво?Нито ще броя до 3, нито ще пляскам, нито ще коментирам изгледите й за успех.
Между другото, пише се strength.
Към авторката, нямам идея колко полезно би било прочитането й, но на пазара има книга със заглавие "Пътят към Харвард". Писана е от българин, следвал в Харвард с пълна стипендия и завършил там "Политически науки". Чела съм в нета само откъс от нея, касаещ предимно подготовката и явяването на SAT и SAT II.
Последно редактирано от irrationalDecision : 02-08-2012 на 22:55
На български са допустими и двата варианта на реторика/риторика, затова и реторичен/риторичен - също. А това, че не са взаимствани правилно е съвсем друго явление, което не определя книжовността. Както дифузия на български значи това, което на английски е fusion, а не diffusion. Все тая де, да не издребняваме.
Щях да пиша по темата, но реших да се поразтърся още малко по определен въпрос, че пак ще скочат всички.
понякога просто седя и ви чета гледайки празно, защото ако трябваше да направя така наречения facepalm, щях да си сцепя главата!
Чачо, пиши , няма как да ти скочи никой, понеже доколкото виждам твоето мнение е зачитано във форума...
Waterbluegirl, доколкото разбрах ти искаш да учиш журналистика. Според проучванията ми в Харвард няма такъв факултет, но в Колумбийския най-вероятно има. Все още не съм разгледала подробно сайта на университета http://www.columbia.edu.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Първо трябва да си взел бакалавърска степен, за да се специализираш в които и да е университет в САЩ.