- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Harvard...<3
Слабо ме вълнува речника ^ Търсих и в гоогле преди да пиша и видях,че пише същото,което казва и десижън..За мен така си остава и така ще си е .
Добре бе авторке, ти нищо не си пояснила.Кажи каква специалност искаш,защо искаш да учиш там.Не сме врачки.Впрочем ако отиваш там само заради ,,клюкарката'',ще ти кажа изобщо да не си правиш труда да подаваш заявление.
А вие не я нападайте толкова,помогнете и.Мисля,че и сама знае какви са и шансовете да влезе.
A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...
^да беше прочела темата. Много ясно е пояснила какво иска да учи.
Не мога да разбера защо се заяждате!? Човек не може ли да получи повече информация за нещата от които се интересува...
Да,това казвам и аз http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...B8%D0%BA%D0%B0 И допълвам,че не ме интересува и остава грешно за мен.
Пантерке,айде първо да четеш преди да пишеш,а?
Гоогле пише квото и правописният речник,но АЗ казвам,че не е така,а аргумента по-горе +простото произношение на българите,сменят всяка буква,като например βιολογια се пише биология ,а да..Сменя се и ударението.Facepalm.
Еййййй, чак щом той бил казал, споко. То бива заяждане, ама чак пък толкова...
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
Реторика или риторика (формите са дублети, тоест еднакво правилни) е умението, дарбата или изкуството да се говори добре, още това е науката, която се занимава с изучаването на умението за убедително и умело говорене пред публика. Понякога като синоним се използва и красноречие.
Дъ фак , не ме грее кой , в кое училище учи или не, това СА ДУБЛЕТНИ ФОРМИ! Стига със заяждането , тук не говорим гръцки , италиански или мандарин , в България живеем, щом в правописния речник пише ,че са дублетни , значи СА!
maDamn
Ммм... една дума - какво спамене! Оставете ХолиШит. Като го гледам той е най-активния участник в тая тема. Отгоре на всичкото демонстрира невероятни възможности. Той си е жив речник - дали правописен, дали гръцко-български - все го бива! Можем само да му се възхищаваме!
Аз съм учил в университет от аршина на Харвард.
Влизането не е проблем стига да си умен и вашите да имат пари (както за такси, така и за скъпи уроци и т.н.).
Не знам защо половината пикли тук реват, понеже не могат да си го позволят или не са достатъчно добри, за да влязат в такъв университет.
Мързи ме да чета цялата тема и може вече да са ти го казали, но за да те приемат в който и да е университет в САЩ със стипенидия (таксите там са малко височки дори и за хора от хайлайфа тук), успехът и изпитите играят сравнително малка роля. Най-важното е когато кандидатстваш да наблегнеш на това какви качества те отличават от другите като личност и трябва да ги убедиш, че точно теб търсят. За да ти бъде аргумента валиден за ултра елитен университет, трябва да покажеш някакви успехи, като първо място на олимпиада, спортни постижения, научни публикации или социална и благотворителна дейност.
Изпитите не са трудни, но кандидатстването е ужасно, трябва да си пишеш препоръки, да пишеш есета и т.н.
Преди да си го причиниш обаче си отговори на въпроса дали би било подходящо място за теб, защото дори и да си над средното по интелект и да се гордееш с това, ако си заобиколена от нърдове и айнщайновци, които да те комплексират, няма да ти е никак леко, казвам го от опит.
Само не разбрах за чий му скочи така...
И аз смятам, че ще успее и ще я вземат! С желание всичко се постига!![]()