- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- проблем с косатаа.. ;((
напоследък косата ми се омазнява много бързо.. къпа я на 3 или 4 дни зависи.. но напоследък на 2рия ден ми е мазна и то много.. намерих идна маска дали някой я е изпробвал..'' В зависимост от дължината на косата се взема кисело мляко. Към него се добавя чаена лъжичка сода за хляб и се разбърква старателно. Допълнителна екстра е добавянето на лимонов сок и разбит белтък. Сместа се нанася веднъж седмично на косата и се държи около 40 минути. Измива се само с вода, и то хладка, заради белтъка.'' ако ни може ли някой да ми препоръча нещо шампоан или маска..,защото не се издържа.. аа между другото се къпа с clear..
Мда,хубава е маската,пробвай я.Също така може да си правиш и маски с хума,много помага за мазна коса...и последно-НЕ си вземай шампоан за мазна коса!![]()
да добра е маската, ако искаш поразбитай в под темата: ,,Всичко за косата'' там ще получиш отговори на всякакви въпроси
Живота е рисуване без гума за триене... : )
Хм, аз гледах някаква мацка в Youtube , която показва как да си ''освежиш'' косата, когато корените се омазнят - с бебешка спрей пудра, такава не съм виждала, може да се продава в аптеките, но ми е малко странно как не остава бяло по косата?! Не съм пробвала. Иначе маската мисля да си я намацам и аз, че на втория ден съм за къпане...:х
florescentia
Честно да ти кажа никакъв ефект не видях от домашните маски, само много цапане и пр.Точно тази маска съм си я правила и после косата ми миришеше на сирене до следващото къпане.Това за пудрата съм го пробвала ,но с брашно.Да, действа ,но до следващия ден .
Просто съм се примирила с честото къпане през ден и това е.
И мен това ме пристени - не се отмива с шампоан, а киселото мляко си е миризливичкоС пудрата ми се ще да пробвам, поне малко от малко да не е на клечки...
florescentia
да ти кажа нещо - е не знам дали ще помагне но.... можеш да използваш шампоан Wash and go-за бързо омазняваща се коса .................. но ако проблема е сериозен когато имах страшно мазна коса и просто заради разтежа си купих хининовия шампоан=много суха ти става косата но ако ги комбинираш като мен мисля че ще се получи
С хининовата вода косата се изсушава, така че ако си вземеш и я впръскваш в корените, хем няма да ти се омазняват, хем ще ти се подхранва косата![]()
Take the evil out the people, they'll be acting right,
cause both black and white is smokin crack tonight,
and the only time we chill is when we kill each other,
it takes skill to be real, time to heal each other ...
-2Pac-
Хининовата вода ми прави пърхот о.О По-скоро за маска ще помисля. А четох, че шампоаните за мазна коса са доста агресивни и в много случаи, поради прекомерното изсушаване на кожата, тя започва да отделя още повече себум. Доста хора съветват да се взема шампоан за нормална коса. Вафлички, кокчета... прикрива се някак, но е неприятно, много.
florescentia
Take the evil out the people, they'll be acting right,
cause both black and white is smokin crack tonight,
and the only time we chill is when we kill each other,
it takes skill to be real, time to heal each other ...
-2Pac-
и според мен ,няма какъв съвет да ти дам защото моята коса никога не се е омазнявала ,но има един шампоан на shauma -->
http://www.google.bg/imgres?q=%D1%88...1t:429,r:6,s:0