- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Прекалено бухнала коса !!!!
Здравейте. Моя проблем, както се разбира от заглавието, е, че косата ми е прекалено бухнала. На степени е, а и е доста чуплива. За момента нямам преса, а и не харесвам пресите/сешоарите и другите от този род, защото адски много ми горят косата(то всички коси горят, но моята доста по-силно..) Горните няколко пласта на косата ми са адски сухи поради това, че преди доста често я третирах с разни неща.
Та, въпроса ми е - Как да намаля този ужасен обем? Наистина неприятно е, след като почти не мога да изляза със спусната коса.
Фризьорката ми препоръча арганово масло, може да пробваш![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Намери си читав шампоан и сешоар, от тях бухва всъщност. И използвай задължително балсам без отмиване.
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Най-добре отиди при фризьора да те филира. Филиращата ножица намалява обема. Или си я изправяй със сешоара.![]()
Филирането е кошмар за такава коса. Или не трябва да се прави въобще, или трябва да се прави всеки месец, даже по-често...
Първо - Мерси за отговорите.
И второ- За филирането - не виждам особена разлика при мен. Била съм и филирана, но нищо особено.
AliceSw Под читав шампоан, какво да разбирам ??
Имаше преди едни неща, които изправяха косата и я поддържаха в по-прибран вид, но не съм срещала скоро такива.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Ами такъв, който ти влияе добре...и аз съм била с бухнала чуплива коса и е кошмар. Сега използвам или подхранващи или заглаждащи, според това какво ще и правя. В момента специално съм с черен глис, но не съм очарована.
^Предложи някои заглаждащи,че и аз имам този проблем ..от кои си останала доволна?![]()
Мога да си представя какво е понеже и моята беше станала същата след няколко некадърни боядисванета. Истината е, че докато всичко изгорено не се изреже няма баш оправия. Моята година и повече я подкъсявах докато се оправи и сега е на черта и е добре. По принцип косата на степени е много по-трудна за поддръжка и подхранване, понеже връхчетата са с различна дължина и не можеш да контролираш къде колко продукти слагаш. Аз бих ти препоръчала шампоан и маска за много суха коса и задължително балсам без отмиване. Черния на Глис е много хубав, за шампоана и дугите неща не мога да кажа същото, обаче балсамът без отмиване е супер!
^Аз съм ползвала черния шампоан на Глис и останах доволна...но миризмата му не ми хареса. ;D
Последно редактирано от strawberry88 : 02-01-2012 на 10:23
и аз съм използвала черния на глис, но при мен няма ефект ..ии миризмата ми харесвамалко на мъжки парфюм ;д
Има и още един фактор, на който е добре да се обърне внимание. Казваш, че косата ти е много чуплива? Ако е наистина много чуплива самото сресване я прави бухнала. Моята е къдрава и ако я разреша, докато е суха, заприличвам на пудел.
Опитай да нанесеш балсам без отмиване докато е влажна и да я оставиш да изсъхне сама - без сешоари. Разресвай с рядък гребен, не с четка.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Една приятелка имаше същия проблем. Купи си шампоан, балсам и маска на orzene за третирана коса. Сега косата й е много хубава, гладка и има блясък. Мисля, че и на теб ще свърши работа![]()
Всичките заглаждащи по принцип са добре, и Нивеа и лилавият Глис, просто задължително към тях трябва да има още поне 1 продукт - балсам за отмиване предпочитам аз, маските ми я утежняват и я правят странна. Спрейчетата пак Глис много използвам. Напоследък пробвах един шампоан подобен на Орифлейм, пак заглаждащ се води - с розова капачка.
След като си измиеш косата, НЕ я сресвай!Така става бухнала...естествено, ако ще се изправяш или ще правиш някакви по-специални прически, ще се срешеш, но ако ще е къдрава - недей!И аз съм така и не я сресвам, само прокарвам пръсти докато е още чисто мокра, за да не е заплетена, разбира се.
Родила съм се без да искам.
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!