.
Резултати от 1 до 25 от общо 1463

Threaded View

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Доктор Сатане, а кога за последно си плакал
    Фалшиви сълзи броят ли се? Ако да, то за последно беше на погребението на майка ми.
    Иначе ''истински" съм плакал за последно може би на 4-5 год. възраст, въпреки че и тогава преигравах умишлено, но пак поне си вярвах до известна степен.
    нещо би ли могло да те накара да плачеш (любима жена, деца, семейство)
    Не, защо ми е да плача? Нито има за какво, нито ще помогне нещо. Веднъж след като човекът е умрял, за мен спира да съществува освен като спомен, а дълбаенето в спомени при мен има само аналитична стойност, не емоционална или носталгична.
    тоест какво мислиш за плача изобщо
    Мисля че е съвсем обяснима реакция за хора, които използват предимно образно-емоционални "елементи" в своето възприемане на света и съществуващото. Плачът изглажда и смекчава разликата между два контрарни образа, като примерно това близък човек освен близък да е и изведнъж мъртъв. При децата този механизъм действа доста по засилено, тъй като нормалните методи за справяне с тъгата и противоречието, нямат основа за действие. Едно малко дете няма още развити вътрешни психични механизми за да се насочи тази енергия към други места - примерно към рационализация, отричане, гняв и др. подобни естествени реакции.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-24-2015 на 12:12

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си